הגנה מברקים

• פותח הנושא cobi1
  • פורסם בתאריך

cobi1

New member
הגנה מברקים

חבר שנתקל בסערת ברקים חזקה בלב ים פנה אלי ושאל אם אני מכיר פתרונות חכמים, הוא חיפש ומצא את המוצר הבא .

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IYvUc1fpTHs

הוא שואל אם מישהו אחר מכיר מוצר או יש הצעה טובה להגנת היאכטה מפגיעת ברקים

cynter

New member
מניסיון במיתקנים גדולים וגבוהים הרבה יותר

סוג המוצרים הזה פותר את בעית הברקים
אך אני ממליץ להוריד כבל עד לקיל כי חיבור נירוסטה לתורן אלומיניום לא מומלץ ואלומיניום מוליך את החשמל פחות טוב

gb228

Active member
אני חושב שאתה מתכוון ל"כליא ברק" וזה לא המוצר

שמתואר כאן (ולכן הוא גם בכלל לא מוארק).
בניגוד ל"כליא ברק" שגורם לכך שבמקרה וברק יגיע לסביבת מבנה הוא יימשך אליו (בהיותו הגוף השפיצי הבולט ביותר במבנה) ומשם יוארק בכבל מתאים לאדמה, המוצר הזה לכאורה מקטין את הסיכוי שהברק בכלל יגיע לסביבה ע"י פריקה מתמדת של לאויר של החשמל הסטטי שמצטבר בסירה (שמהווה גורם מושך לברקים).
בכל מקרה לשים לב ל"הערת האזהרה" שבו הוא מציין שלא ניתן לטעון שמוצר זה מונע ב 100% פגיעה של ברק.

Efraim

New member
יש הרבה חומר בנושא וכדאי שתחפש בפורום שלנו

נקודת התחלה טובה בשירשור האחרון בנושא.

בסיכום צריך להבין שיש הגנה על היאכטה מנזקי ברקים... (כולל הגנה על חיי אדם בפני פגיעת ברקים) ויש מניעת פגיעה של ברקים ביאכטה. (זה הנושא השנוי במחלוקת שהאבזר שהראתה את הקישור מנסה לעשות) הבעיה היא שבסרט הוא לא בדיוק מסביר את הכל אלא מנסה למכור מוצר.

מאיר ריבא

New member
עניין מוזר - קטמרנים

ראיתי מחקר אמריקאי הטוען שהסיכוי של ספינת קטמרן (מפרשית) להפגע מברק הוא כמעט כפול מהסיכוי של ספינת מפרש רגילה באורך דומה.
לתשומת לב החברים המשיטים (כמוני) קטמרן...

מאיר ריבא

New member
אולי צריך להוסיף קיל לקטמרנים

כדי שיהיה למה לחבר את התורן לצורך הארקה.
משאלתי בעניין ספינות של לגון - קיבלתי תשובה שהמפעל אינו עושה מאומה בנושא הגנת ברקים.
בשנה שעברה בטורקיה עברנו שלוש סערות ברקים, שתיים סתם מפחידות ואחת ממש עלינו, כולל פגיעה של עשרות מטר מאיתנו (האור והקול היו בו-זמניים).

למעלה