הגנה לנשים...

הגנה לנשים...

אולי גם אתם כמוני קראתם על הבחורה שנרצחה על-ידי החבר שלה .אז כל מי שיכול להפנות אותי למידע או ידע על הגנה עצמית לנשים שאינן עוסקות באומנויות לחימה אני אודה לו מקרב לב. החומר יכול להיות החל מאיך להדריך נשים וכלה במאמרים אקדמאים על איך ,מי ועל ידי מי נשים מותקפות. ואולי זה המקום להודות לעמית פורת אז :עמית תודה על ההדרכה המלומדת ובעלת ההומור מחכה ליראות אותך ביום שישי הששת

בדיחה לא מצחיקה.

JLo זה קיצור של Jenifer Lopez. בסרט שלעיל היא לומדת קרב מגע תוך יומיים, ואז מרביצה לבעלה האלים. ששת, בעקרון לדוד יש הרבה מידע בנדון, אבל בינתיים אתה יכול לעשות חיפוש בפורום: הוא שם הרבה הודעות בעבר שיכולות לספק לך מידע.

zoti

New member
מצטער, בגלל האנגלית/עברית לא יצא לי

ה-
והסרט הזה הוא אכן בדיחה עצובה מאד

מצטער, אני לא ממש הכתובת ../images/Emo10.gif

אני יודע משהו על מה קורס כזה אמור לכלול, אבל לא יודע את הדברים עצמם - לא טכניקה, ולא איך ללמד. אני כן יודע שמעבירים קורסים כאלה בהרבה מקומות, מטעם נעמת ועוד, וכדאי לדבר איתם לגבי זה; אבל אני לא יודע אם לנעמת, או לגוף אחר כלשהו, יש קוריקולום מסודר לנושא. שווה לבדוק איתם! הנה מה שאני יודע, אבל הכל מקריאה ברשת ושיחות עם אנשים - לא למדתי קורס כזה וכמובן שלא לימדתי... הצד של הגנה עצמית טכנית הוא די פשוט, למי שעוסק באמנויות לחימה כמה שנים, אבל הדרך ללמד אותו שונה ממה שנהוג בשיטות המסורתיות כי הקורס קצר וצריך להתגבר על מחסומים פסיכולוגיים. העיקרון הוא שצריך להגיע למקסימום יעילות בלחימה תחת לחץ במינימום זמן, וקהל-היעד הוא נשים שרובן לא מעיזות להתגונן, לא מאמינות שהן מסוגלות להכות גבר, וסובלות מביטחון עצמי די ירוד (אני מדבר על הרוב, לא על כולן). אבל הצד שאני באמת לא מכיר הוא התחום התיאורטי: אני יודע שצריך לדבר ולהסביר על "ערנות" ו"איך לזהות מצבים מסוכנים", אבל איך ללמד את זה במתכונת של קורס אני לא יודע. אני יודע שצריך ללמד איך להתגונן בתוך אוטו (הרבה תקיפות מיניות קורות נגד טרמפיסטיות), במעלית, ועוד - אבל שוב, זה לא התחום שלי. אלתור כלי-נשק מחפצים שאפשר למצוא בכל מקום - כנ"ל, זה לא התחום שלי, אבל אולי משה גליסקו יכול לעזור עם קובוטאן. דבר נוסף שצריך להיות כלול בקורס ואין לי מושג לגביו, הוא הסבר לגבי "מה לעשות אם נאנסת למרות הכל" - צריך לפרט את התהליך של פניה לרשויות, מרכזי סיוע, מה עושים בבית-חולים, איסוף ראיות פיזיות (אסור להתקלח, שזה הדחף הראשון של אשה שעברה אונס, כי זה מסלק ראיות כמו זרע, שערות, חתיכות עור... והתהליך של איסוף כל הנ"ל מתבצע בבית-חולים והוא לא נעים
... ואם יש חבלות גופניות, צריך לצלם אותן, וזה שוב לא נעים - כל התהליך של איסוף ראיות פיזיות די דומה לאונס עצמו
), חקירה ע"י המשטרה (שוב- כמעט כמו אונס), הגשת תביעה... חלק מהחומר הרלוונטי תוכל להשיג במרכזי סיוע לנפגעות אונס, חלק נוסף אולי מהמשטרה? אבל לא ממני...

master_tal

New member
יש קורסים של ק.מ.י. בשילוב נעמת

מדי פעם נערכים קורסים בשילוב של ק.מ.י.(קרב מגן ישראלי) נעמת ומשטרת ישראל. כדי לברר פרטים עם אחד ממדרכי ק.מ.י.

למעלה