הגן האנתרופוסופי

הגן האנתרופוסופי

שלום, האם מישהו שמע על הגן האנתרופוסופי? מה השיטה אומרת? האם למישהו ילד בגיל הרך שהוא נמצא בגן כזה? הייתי מאוד שמחה לקבל אינפורמציה. תודה|

נעה גל

New member
אני מצרפת לך רשימה של אתרים שנותנים

הסברים. אני ממליצה לקרוא גם את האתרים שכתובים באנגלית משום שרובם עשירים יותר במידע לגבי אנתרופוספיה ומשמעותה. כמו כן, בין הקישורים תוכלי למצוא גם הפניות לפורומים העוסקים בחינוך אנתרפופוסופי. בהצלחה אנתרופוסופיה בישראל פורום אנתרופוסופיה בישראל Rudolf Stainer Archive - אתר באנגלית על מיסד הגישה. אתר מקיף מאוד הכולל בתוכו גם מנוע חיפוש (http://www.elib.com/Steiner/URL/index.php3) שמאפשר לך להעלות אתרים רבים בעולם העוסקים באנתרופוסופיה.

דסי אשר

New member
פעם,אנשי הרדוף טענו שילדים צריכים

להיות עם אמותיהן. הם שינו עצמם ברוח הזמן. אני לא יודעת אם יש להם מסגרות גן ממתחת לגיל 3 שנים. הגדרת הגיל הרך היא 0-3 שנים. דסי

אפרתש

New member
יש מסגרות,לפחות מגיל שנתיים

זה מה שאני מכירה, אולי יש גם ליותר קטנים.

מה שקורה בארץ...

מערכת החינוך הציבורית קורסת. הורים פוחדים מהרגע שבו יצטרכו לשלוח את הילד לגן-חובה או לבית-הספר. הגנים ובתי-הספר בשיטת וולדורף, מונטסורי, ושאר ירקות, מצליחים ופורחים לא בגלל הפילוסופיה החינוכית שמאחוריהן, אלא פשוט כי הם פרטיים, עולים כסף, ולכן סלקטיווים. הרוב הגדול של האנשים ששולחים את ילדיהם לגנים האנתרופוסיים לא שמים קצוץ על רודולף שטיינר. הם פשוט מחפשים חינוך פרטי.

ellama

New member
סליחהההההההההההה

לא אהבתי, בלשון המעטה, את הנחרצות שבדבריך. "ושאר ירקות","מצליחים ופורחים לא בגלל הפילוסופיה החינוכית שמאחוריהן, אלא פשוט כי הם פרטיים","הרוב הגדול של האנשים ששולחים את ילדיהם לגנים האנתרופוסיים לא שמים קצוץ על רודולף שטיינר. הם פשוט מחפשים חינוך פרטי. ". יהיה עדיף לך לפורום בפרט ולחיים בכלל אם תשים יותר סימני שאלה בסוף דבריך והרבה פחות סימני קריאה. לענינינו: אני נמצאת בחינוך הזה מעל חמש שנים ( גן/ בית ספר). אני ממליצה לך חוץ מהאינטרנט שהוא מקור מידע מצויין גם לקחת ספר שנכתב על חינוך וולדורף זה יכול להיות "וולדורף הגישה האנתרופוסופית לחינוך" של הוצאת תילתן שהוא רק סיפרון או ספר יותר מעמיק שנותן מבט לעומק. לא היתה לי התנסות עם המערכת הרגילה ואני נשאבתי לתוך החינוך הזה בגל הכרות שלי עם אנשים שעומדים בראשו. באם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות על גבי הפורום הכל מקרה יש חוג הורים שנפתח בימים אלה- מומלץ(פרטים בהמשך).

אפרתש

New member
רק כדי לתקן את הרושם

הגן האנתרופוסופי שלנו עולה 1800 שקל. יש כוונה מוצהרת להיות בין הגנים הזולים, בדיוק כדי לא להיות סלקטיבים. וכמו שנעה לימדה אותי מזמן - האנתרופוסופי והמונטסורי נמצאים משני קצוות הסקאלה (ושאר הירקות כנראה נמצאים ביניהם). שום הורה שמחפש "רושם" לא יילך לגן האנתרופוסופי. אין שם חוגים, למשל. לא מלמדים לקרוא. זה לא גן שמגיעים לסבתא או לחברים ומשוויצים כמה הילד למד בגן. נהפוכו.

נעה גל

New member
תנו לי רגע לדבר בשמו של אבא מחליף

חיתולים (ואנא תקן אותי אם אני טועה) - מה שהוא ניסה לומר בדרכו הלא כל כך עדינה, שהרבה הורים בורחים לחינוך הפרטי (ולא חשוב כרגע על איזו תיאוריה החינוך נשען) לא בגלל שהם מאמינים בכל רמ"ח אבריהם בדרך הספציפית הזו (ולדוגמא, הרבה הורים ששולחים את ילדם לחינוך האנתרופוסופי לא ממשיכים לקיים אורח חיים אנתרופוסופי גם בבית), אלא בעיקר, בגלל שהחינוך הממלכתי לא נותן מענה ראוי. אני לא חושבת שהוא דיבר על "רושם" ובמטרה לעשות רושם, אלא על העובדה הפשוטה - שאם החינוך הממלכתי (ואני מדברת על מעונות היום בגיל הרך וגני עיריות בגילאים מבוגרים יותר ואח"כ בתי ספר) כן היה נותן להורים את מה שהם מחפשים בחינוך ובתנאים, לא בטוח, שהיתה כזו פריחה של מסגרות פרטיות (שאגב, מונטסורי ואנתרופוסופי הן חלק קטן מתוך מגוון המסגרות הפרטיות שעומדות לרשות אלה שיכולים לשלם)

אפרתש

New member
בבסיס, זה נכון

כשחיפשתי גן לבתי, חיפשתי קודם קרוב לבית. רק כשהתאכזבתי ממה שראיתי שם, הלכתי למקומות אחרים. אם החינוך הממלכתי היה עונה על ציפיותי, בכלל לא הייתי מחפשת משהו אחר. שאלה - היום כשאני כבר מכירה את הגישה האנתרופוסופית, נניח שיתברר לי שהגן העירוני ליד ביתנו השתפר פלאים. האם אשלח אליו את בתי הקטנה? אני חושבת שכן. אבל חוששתני שזה מצב תיאורטי.

תודה, נעה

אכן, אנו הגברים ידועים במחוספסותנו, ותודה שעידנת את דבריי כדי שיתאימו לאוזניהן העדינות של משתתפות הפורום הנכבדות

ellama

New member
לאבא מחליף חיתולים

אל תסתתר מאחורי מחספסותך . אנו הנשים לא עדינות ולא בטיח, פשוט תכתוב לענין וזהו. הכוח של המילה הכתובה שאני יכולה לחזור שוב ושוב ולראות מה כתבת שם. קח אחריות.

למעלה