הגן בוטאני בת"א

The new me9

New member
הגן בוטאני בת"א

ראיתי במפה שיש בדרום ת"א
גן בוטאני וגן זאולוגי.

לא הצלחתי למצוא באינטרנט את המחירים ושעות הפתיחה.
על הדרך אני שואל אם מישהו היה שם ויודע למהליץ- שווה לנסוע לשם במיוחד?

tomerze

New member
נחמד.. בינוני פלוס לפי דעתי זה לא בתשלום ..

זה צמחי ארץ ישראל בעיקר, כמה פינות פסטורליות במעין חורשה על גבעה..

dw2322

New member
אני לא הייתי נוסע גם מרעננה

מאידך לבוטני וזואולוגי שליד האוניברסיטה כן הייתי נוסע. מרעננה. לא ממטולה. בכ"ז יש גבול לכל תעלול.

dw2322

New member
יש גן בוטאני וזואולוגי גם ליד האוניברסיטה

הייחוד בגן הזה הוא שיש שם ביתן למחקר שורשים, כך שניתן לראות צמחים מלמטה. לא אהרוס לך את ההפתעה - אבל זה די נחמד, ואפילו ייחודי בעולם - כך שבהחלט שווה ביקור לציבור הרחב. הכניסה חינם או בתשלום סמלי. יש סיורים מודרכים עם הפרופסור במסגרת ארוע "בתים מבפנים", פעם בשנה, בסוף מאי. סיור נחמד. שווה עוגיה

יש גם גן זואולוגי נחמד, אולם מאחר והוא מחקרי באופיו לא מרשים לקהל הרחב סתם ככה להכנס, כדי לא להפריע לחיות. אפשר להכנס אליו כקבוצה, ולעיתים נדירות. שווה ביקור לקהל הרחב? כן! בהחלט!
אם זה מעניין אותך אז שווה לעקוב ולהצטרף לקבוצה כאשר הם יערכו סיור כזה.

אם אני זוכר נכון מביקור בעבר הגן הבוטני והזואולוגי שליד הבי"ס לטבע לא ממש מעניינים לציבור הרחב. זה יותר קרוב לפינת חי של בי"ס (מושקעת מאד, שכן בעבר הרחוק זה היה של האוניברסיטה). לא משהו ששווה לטרוח להגיע במיוחד.
מאידך, בשביל בי"ס? זה פנטסטי. לאף בי"ס בעיר אין דבר כזה ואפילו לא קרוב, כך שהבי"ס לטבע הוא ייחודי ונחשב למתקדם ומאובזר מאד.

dw2322

New member
הם נמצאים מאחורי האונ'

כלומר מצד מזרח לאוניברסיטה. זה נקרא רחוב קלאוזנר. אם אתה באזור, ואם נראה לך שזה יכול לעניין אותך, אז אפשר לקפוץ לביקור גם בבית התפוצות, שזה מוזיאון לתולדות העם היהודי. הוא נמצא בתוך האונ', ובמרחק דקות הליכה מהגן הבוטני. בשנה שעברה ראיתי שם תערוכה מתחלפת של יודאיקה (חנוכיות), שהיתה ממש חמודה.

צרפתי לך למטה קישורית למפה אינטראקטיבית של האונ'. אם תעביר את החץ בחלקה העליון תראה סימון של 2 הגנים.

תוכל להגיע לאזור עם אוטובוסים (התח"צ לאונ' טובה מאד), ברכב (יש ליד הרבה מגרשי חניה, והם די זולים) ואפילו ברכבת, לתחנת האונ', ואז אוטובוס קצר.

לגן הבוטאני אין בעיה להכנס. לגן הזואולוגי דרוש תאום - כאמור מכיוון שהוא נועד לצרכי מחקר, ורוצים כמה שפחות להפריע לחיות.

יש כמובן גם את הספארי בר"ג, שזה ליגה אחרת לחלוטין.

תהנו

prizman

New member
קשה להגדיר את זה כדרום ת"א בהתאם למה שנשאל.

אני חושב שהכוונה הייתה לביה"ס לטבע בתחילת רח' הרצל בערך לפי מה שאני זוכר.

עלה13

New member
דעתי...

בגדול אני מסכים שלהגיע במיוחד כיום זה מעט מיותר, מדובר באתר שמתאים בעיקר להורים וילדים הסופ"ש, אך כיום מתבצע פרויקט פארק החורשות שעם סיומו בחודשים הקרובים, יהיה ממש שווה להגיע, בעיקר בשל אגם החורף שמתכנן והאטרקציות בו שיהיו פתוחים לציבור ללא עלות, הבנתי שהגן הבוטני במקום יעבור שדרוג.
לעומת זאת הגן באוניברסיטה בהחלט שווה, אך לדעתי גם אחד המקומות הפוטנציאליים והמפוספסים בעיר, פרויקט מקורי בו יכול להפוך אותו לגן בוטני וזיאולוגי שיוכל להתמודד עם גנים מקבלים בעולם, בעיקר בשל מיקומו ואופי השטח.

al19

New member
יש גן בוטאני בתל אביב ?!?

אני יודע שיש את הדבר הזה ליד הצפארי..
לא ידעתי שיש משהו ממש..
באמת כאילו ?
מה רע בזה ליד הצפארי ?

dw2322

New member
צודק, שכחתי את גני יהושע

בגני יהושע יש גם כן גן, אפילו לא רע בכלל בכלל של קקטוסים. שווה ביקור במסגרת ביקור במקבץ הגנים בפארק.
יש שם גם פינת חי, אבל האמן לי, היא לא מתקרבת בכלל מבחינת העניין לגן הזואולוגי של האוניברסיטה. לא הייתי מגיע במיוחד, אבל חביב אם ממילא אתה בפארק.

אני זוכר שראיתי פינת חי קטנה גם בפארק דרום. בהחלט חביב למי שממילא מגיע לפארק, אבל לא הייתי טורח להגיע במיוחד.

עלה13

New member
למעשה ניתן לדבר על שלושה גנים...

יש את הגן הזאולוגי והבטני באוניברסיטה - גדול הטרקציה השורשים.
יש את הגן הבוטני וגן הסלעים, שהם גנים נפרדים (בכטיס אחד משולב מאוד זול לתושבי תל אביב) - שניהם ראויים ושווים ביקור
יש את הגן הבוטני הסמוך לבית ספר לטבע ברחוב הרצל שאמור להשתדרג ולהתרחב עם השלמת פרויקט פארק החורשות - כיום לא משהו שממש שווה להגיע במיוחד, נחמד בסופי שבוע משפחתי עם ילדים..
כל אחד מציע משהו ראוי עד סביר.

למעלה