הגמר הגדול הערב!!

yaeli54

New member
אני חושבת שאליהב בלגניסט מדי

עושה את המנות שלו יותר מדי מסורבלות. מקווה שאבי ייקח, הוא מוכיח שאפשר לעלות אוכל מסורתי לרמה אחרת.
 
לדעתי: זכייה צפויה, ומאוד מאכזבת.

גמר ראוי היה בין עמנואל ואליהב... לא כ"כ יודעת מה הלך שם. המנות של אבי היו בינוניות, במקרה הטוב, וממוחזרות, כמו במקרה של הקינוח- הוא כבר הכין סיגרים ממולאים בפיצוחים! אליהב- אתה המאסטר שף מבחינתי.. אבי- זכית בחסד ולא בזכות.... עמנואל- רבים חשבו אותך כמנצח וזה שווה המון! אני ממש מצטערת שראיתי! זה הרי היה כך כך צפוי...
 
להגיד בינוני זה מוגזם....

אבל הוא בהחלט לא יצא מהמטבח שלו, ביקורת שהם הפנו אל הצעירה מרוסיה (לא חזק בשמות). למה היא ולא אבי?
 

יוליקה

Member
מנהל
אליאב - תפסת מרובה - לא תפסת!!

מה הקשר בין בקלואא לאוכל אסייתי???? זה שהוא שם את זה בכלי של דים-סם לא הופך את זה לאוכל אסייתי.... מה הקשר לתבליניים מרוקאיים ואוכל אסייתי???
 
אבל זה בדיוק אומר להיות מאסטר שף

לשלב בין דברים וטעמים שלא חשבת לשלב ועובדה שזה הצליח השופטים מאוד שיבחו את הטעם (אני לא מחשיבה את רושפלד כי הוא מוטה לטובת אבי, לדעתי. התישבוחות שלו במהלך השיפוט היו פוגעות כלפי אליהב, איך שהוא החמיא לאבי בלי סוף. המנצח עדיין לא הוכרז והוא היה צריך לשלוט בפרץ הפרגון שלו עוד קצת...) הטענה היחידה של אייל הייתה משהו סתמי על אגוזים קלואים בתוך בצק. כאילו, הלווו... זה בקלוואה לא מוס שוקולד....
 
אני זוכרת שמוקדם יותר בעונה

החשבת את רושפלד להכי מקצועי ואובייקטיבי - וזלחי לי אם זו לא את ואני טועה. מה פתאום הופך אותו למוטה לטובת אבי, ובכלל איך אתם יכולים לטעון "מכור! קונספירציה!" אם בכלל לא טעמת את האוכל... אני שמחה לשמוע שכולם פה מכירים את טעמו של דלעת ערמונים (אצלנו דווקא אוכלים אותו כקינוח שמבושלם בתוך סיר עם מעט מים כשהדלעות חצויות לחצי ומכוסות בנייר כסף, עוד בבישול/אידוי שמים בו סוכר, וכאשר מוציאים אותו מהסיר שמים עליו עוד סוכר ומכניסים לכמה דקות בתנור עד שהסוכר מקורמל ומעט שרוף ומריר - יאמי!!). ואני שמחה שדלעת ערמונים נשמע לכם יצירתי מאוד ו"מאסטר שפי", אבל בגלל שאני כל כך מכירה מילדות את הירק הזה, לדמיין אותו עם בשר וקארי בפנים עשה לי חשק ל.... לא לאכול. לא טעמת ואת לא יכולה לדעת. קצת קרדיט. לא מה שמצטלם יפה הוא בהכרח יותר טעים.
 

juspan

New member
בדיוק מאותה הסיבה שאת לא טעמת

ואת סבורה שאבי הוא לגמרי המאסטר. תראי, חלקנו מכירים את הז'אנר טוב, שועלי טלוויזיה ותכניות ריאליטי, כשאני לפחות מדברת על "משחק מכור" אני לא מתעסקת באמת באוכל (שלא רק שלא טעמתי, כביכול אני גם לא איזו פונקציה להיות שופטת במעמד כזה נגיד גם אם הייתי טועמת) ולכן גם פחות מעניין אותי ברגעים מסוימים מה השופטים אמרו ואיך מיכל קפצצה והתמוגגה או בגמר זרקה "אוף" מחורפן מעונג כשטעמה מהרולדה (שהרי השיפוט בכלל היה אמור להיות דיסקרטי הפעם והם לא היו אמורים לחלוק אותו אחד עם השני
). אותי מעניינות ברגעים האלה המניפולציות שעושים עלינו, ואותן אני יודעת לקרוא היטב, עוד מהאודישנים. תקצר היריעה ואני גם עייפה עכשיו מלהתחיל בכלל לפרט, זה איך אומרים ומתי הם אומרים ולא תמיד מה הם אומרים (למרות שגם ב"מה" יש מיליון ואחת מניפולציות, שלא לומר חרטוטים, כשמתאים להם). ואגב, זה היה מאוד תמוה, וכמובן ברור מאותו הרגע שאליהב הפסיד למרות שהוא היה הראשון להישפט, שהם בכלל לא הזכירו במילה אחת את הטעם של המנה שלו. כמובן שאיש לא אמר שזה היה טעים וחלומי ומקסים, נגיד שזה לא היה בעיניהם, אבל ממתי הם כ"כ חוששים לדבר על זה מפורשות? למה הם אפילו לא אמרו: לא טעים לי!? כולם ללא יוצא מן הכלל בשיפוט של אליהב הפכו לאייל שני, וחרטטו והלכו סחור סחור בדיבורים הכי משונים על המבנים והמחבת והנפש הקלועה ובלה בלה. וכמובן לא האמנתי להם לרגע בשלב הראשון של הערב שהם לא ידעו איזו מנה של מי (מעבר לעלק ניחושים). כשהם ביקרו את המנה של אבי (מליחות מטורפת בפירה הכרובית) ושיחקו אותה שהם חושבים שזו המנה של עמנואל, ישר אמרתי בסלון שזה להכין את הניצחון של אבי. שהנה, ניקדו אותו הכי נמוך בלי לדעת שזה הוא כביכול בהתחלה (
) כדי לשדר למלעיזים והמקטרגים (שאבי הוא לא באמת מאסטר שף במהותו) אמינות בשלב הראשוני הזה ולהשתיק ולהרדים אותם...
 
../images/Emo127.gif צודק לחלוטין!

קודם כל חשוב לי לציין שמההתחלה לא אהבתי את רושפלד- מאז התקרית עם המלצרית והמרפק. כבר אז אמרתי שהוא מקצועי אולי אבל נוטה לקפריזות ומערבב דעה קדומה ולכן אני לא סומכת על השיפוט שלו! שנית לגבי אבי, שוב אין- לי - שום- דבר - נגדו, להפך. מה שאני כן נגד זה המנוף שהוא קיבל בכל הפרקים, כולל בגמר, על מתמודדים אחרים. היה ברור שסימנו אותו הצלחה (נכון, בגלל האישיות המורכבת והמרתקת שלו, אבל עדיין זה ראליטי בישול) וזה מה שהפריע לי. אני כבר מתלבטת אם לקרוא לזה תכנית ראליטי... כי זה ממש לא
 

Haad Yao

New member
לגבי רושפלד ומקצועיות:

הוא אכן עשה רושם של שופט מקצועי וחסר פשרות, אבל אחרי שנוצר הכרח לבחור במועמד הכי טוב במשבצת מסוימת, ולא היה שם עילוי אמיתי - הוא התחיל להתפשר. עם זאת, לא נראה לי שאי פעם נראה ב"הרברט סמואל" מנות סטייל אבי - לא מבחינת המרכיבים ולא מבחינת צורת הגשה.
 
מאחר וכל מה שכתבת הוא בגדר ניחושים והמצאות...

ויהיה הניחוש מושכל ככל שיהיה, זה עדיין לא הופך אותו לעובדה. לכן אני אענה לך רק על הכותרת. נכון, אני לא טעמתי, ולא ראית אותי בשום מקום טוענת שמישהו מהם הוא עילוי ואילו האחר לא ראוי להיות שם. אני יכולה להעיד רק על דברים שידועים לי (דוגמאת בישול בשר במים מבלי לטגן אותו לפני, אני יודעת שהבשר יצא אפור). לא ראית אותי בשום מקום מחליטה שמישהו מהם לא ברמת בישול מתאימה וכיוב' כי אני לא יודעת. הבעיה היא, שנקודת המוצא של השיפוט של רוב האנשים פה, החא כזו שאומרת שמלכתחילה מנה שהיא מקושטת ומקושקשת טובה יותר מקציצות. ובזה לא את ולא אני יכולות להיות בטוחות מאחר ולא טעמנו.
 

night mistress

New member
יפה אמרת!

אני חושבת שמה שמייחד שף מעולה זה התשוקה והדיוק, לא דווקא "היצרתיות", אני יכולה ליצור לך מנות שישאירו אותך עם פה פעור מהרכיבים וכאב בטן נוראי - זה לא הופך אותי לשפית. אבי הוא היחיד שבישל עם נשמה אמיתי לדעתי, כל השאר (שכבודם במקומם מונח ואני בטוחה שהם מבשלים מדהים) בישלו על אש קטנה,לא המציאו את מנות המאה ולא הרגשתי התלהבות גדולה כשראיתי את המנות שלהם. אבי זכה ובצדק והייתי שמחה לטעום את המנות שלו.
 
למעלה