בהחלט חקלאות. ההבדל בכמות ובמגוון.
שקדי מגדל אלפי עצים, את אחדים. שקדי מטפל כדי להעצים כמות למקסימום, ואילו את כדי להינות מהפרי. ההבדלים לא כל כך גדולים. הוא משתמש בדשן נוזלי, את בדשנים אחרים, עדיין חומרי הזנה מגיעים, גם אם ממקורות שונים.
את בהחלט חקלאית, אם כי קטנה ושונה.
אני לא אוהב שאומרים "אני אורגני למהדרין" ובאותה נשימה"אני מעיף כל צמח חולה" נסי לגדל ירקות מצליבים בלי לבנין הכרוב, או דלועיים בלי קימחון, או עגבניות ללא כימשון, או תאנה ללא יקרונית, או אלפי קקטוסים ללא התפרצות זמנית של כנימות, או להחזיק קיבוץ כמו שמוליק בלי הכנימה "שלו", או לגדל עונתיים בסוף העונה בלי שמזיקים / פטריות יתקפו אותם.
שוב, השאלה היא מחיר. לפעמים יש שעיר לעזאזל שנתקף קשות ע"י מזיקים, לפעמים צמחים נתקפים קלות וזה לא מפריע. אבל כשרוצים לגדל משהו מיוחד, או משהו ספציפי שלא מתאים באופן מושלם למקום הגידול המזיקים במהרה מגיעים.
אני לא אוהב קיצוניות בכל תחום, גם לא בגינון. הגינה היא לא משהו טבעי, אנחנו יצרנו אותה, בעזרת צמחים שהבאנו מכל העולם. צפוי לחלוטין שהצמחים הללו יצטרכו עזרה בין אם ע"י השקיה, דילול, מצע מתאים, דישון, או... הדברת מזיקים.
מדוע אנשים חושבים שקומפוסט זה הכי בריא בעולם ואילו רבע סמ"ק קונפידור זה אסון? עודף קומפוסט ממליח את הקרקע נהדר, אז למה לטמון את הראש החול?