הגמעת קונפידור ודומיו.

שקדי

New member
מנסיוני העשיר למדתי שעם אמונה לא מתווכחים

כמו שבכל אחד מקבוצות האמונה הדתית בארץ ובעולם
כל אחד מאמין שהאמונה שלו היא הצודקת והנכונה ואין בילתה
בעניני גידול צמחים אולי תרצו לדעת שאין חקלאי רציני שלא מרסס
או שהוא לא חקלאי...........ועכשיו יעשה כל אחד מה שהוא מאמין בו

פיטנגו4

New member
בפורום הזה מדברים על גינות פרטיות

נכון שיש פה גם חקלאים, ויש גם כאלה שיש להם קיבוץ שלם, ויש גם כמה אנשי מקצוע מהתחום
אבל הפורום בעיקרו מורכב מחובבי גינון שיש להם גינה קטנה עד בינונית או כמה עציצים.

לכן, בכל התיחסות, ברירת המחדל היא גינה פרטית.
אלא אם כותבים אחרת.

לכן, כאשר אני כותבת על תחזוקה נמוכה מאד - הכוונה היא לגינה פרטית בגודל ממוצע ולא לנחלה.
וכאשר Avi5199 כותב משהו, הוא מתיחס לגינה הפרטית שלו.
אין צורך להכניס הסתיגות בכל פעם שכותבים משהו, ולכתוב כמה שורות מה זה כולל ומה זה לא כולל. ברירת המחדל היא "גינה פרטית ממוצעת".

מכיוון שכך, כל הגערות החוזרות והנשנות בזה שלא התיחסנו לחקלאות או לנחלות ענק - הן אינן במקומן.
להיפך, כאשר מישהו ממליץ משהו מניסיונו בחקלאות או בתחזוקת שיחיה ציבורית - מן הראוי שהוא עצמו יכניס את ההסתיגות, כי רוב הקוראים חושבים שהוא מתיחס לגינון הפרטי.

יום נפלא לכולם!!!

אם מישהו אומר משפט כמו

1. "אף פעם לא השתמשתי בקונפידור" אני חושב שרצוי להבין על סמך מה
מגיעה המסקנה הזו ועל מה היא מתבססת ( בטח שפותח השרשור מכניס
אמירה כזו תחת פוסט שניכתב כדי לעזור לאנשים להשתמש בצורה טובה יותר בחומר
המדובר........
)
2. ( כמו שאני חושב שחשוב לדעת איך מחזיקים גינה בשעתיים עבודה
בחודש, ומה היא כוללת או לא כוללת בתוכה ומה גודלה, מה רמת האחזקה
בה מוחזקת אותה גינה וכו וכו- בהמשך לדיון שנערך פה אך לפני מספר ימים).

3. דרך אגב אני מכיר גינות פרטיות ב-850 מ"ר( וזו לא נחלה בשום צורה)
וגינות פרטיות ב-150 מ"ר, שתיהן נמצאות אותה הגדרה ( לשיטתך), אבל שתיהן שונות
מאוד בזמן העבודה שיושקע בכל אחת מהן ( בהנחה שהמרכיבים הם אותם מרכיבים
ואותו הדין לגבי רמת האחזקה).

פיטנגו4

New member
אם מישהו

אז תשאל את המישהו. אני לא אמרתי דבר כזה על הקונפידור.

לגבי גינות בשטח 850 מ"ר גינות- זה אומר מגרש של כדונם. 850 מ"ר גינון זו בפירוש לא גינה ממוצעת. יש לי גם כאלה וגם גדולות יותר, אבל ההתיחסות שלי בכל מה שאני כותבת היא לגינה ממוצעת, מגרש חצי דונם פלוס מינוס, שעליו בונים בד"כ דו-קומתי. אלו הרוב המוחלט של המגרשים של בנה ביתך באזור חדרה-גדרה.

אם ל200 מ"ר גינון זה שעתיים בחודש, אז זה לא אומר של800 זה פי 4 מזה, כי כמות השטח האינטנסיבי לא מוכפלת פי 4, משום שיש הרבה שטח אקסטנסיבי.

לגבי רמת תחזוקה - אתה מוזמן ליום סיור בגינות שלי.
נדמה לי שזה יסביר לך הרבה יותר טוב משאשר שאני אכתוב בפעם המי-יודע-כמה את אותו הדבר בדיוק.

שקדי

New member
תרצו או לא אתם חקלאים..........

אתם מעדיפים לקרוא לעצמכם גננים זה גם בסדר
אבל צמח שמותקף בכנימות או מחלה כלשהי
לא בודק אם הוא תחת הגדרת הגינון או החקלאות
ראיתי כבר אין סוף צמחים שהוכרעו או כמעט ע''י כנימות או מחלה
וכאמור עם אמונה לא מתווכחים...............גם הצמח לא

שקדי

New member
יש כן כמה חקלאים....סליחה גננים.........

שאחראים על גינון של קיבוצים פורחים ומשגשגים
בואו ונשמע מהם האם הצמחים שבאחריותם מתגברים על הפגעים השונים בעצמם

פיטנגו4

New member
אולי כדאי שתשאל לא רק כאן

מה שיש כאן הוא לא בהכרח מייצג.

חוצמזה, אני מבינה שאני הקטנה עם כמה עשרות גינות אורגניות לא אמונה עליך, וזה בסדר,
אבל כדאי שתשאל גם אנשי נוי אחרים, לא רק אלה שבפורום.
קיימים כמה וכמה ישובים אורגנים למהדרין במדינת ישראל. הם יפים ירוקים ופורחים. אנשי הנוי שלהם לא נמצאים כאן.

avi5199

New member
ההבדל הוא שהחקלאי מחפש את הכדאיות הכלכלית

בניגוד לחקלאי אותנו לא מענינת הכדאיות הכלכלית שבגידול.
למשל כשעץ שקד אצלי בגינה נתקף ביקרונית, אני עלול בכוונה להשאיר אותו ככה כי אני אוהב לראות את הנקרים והעורבנים שמנקרים בגזע.
או אם על הלימונים שלי יש קצת פייחת אני לא דואג שמחירם בשוק ירד בגלל זה, מבחינתי הם מצויינים.
או אם עץ תאנה נתקף ביקרונית אני בלי לחשוב פעמיים מוותר על התאנה ונוטע אבוקדו...
פירות וירקות לא אורגנים יש בשוק בשפע, גם ביצים של תרנגולות שמקבלות אנטיביוטיקה וסטרואידים...
במחירי המים שאנחנו משלמים ממש לא כדאי לגדל שום דבר בגינה, אני לא מגדל אותם כדי לחסוך כסף אלא כדי להנות ממשהוא טיבעי בריא ואורגני.

מר טווס

New member
שקדי, שאלה צדדית (אבל קשורה) - כנימת הלכנוס -

הולכת ומתפשטת אצלי על השקד.

אתמול בדקתי אותו מכל צדדיו, ולא נראה שהיא מזיזה לו יותר מדי - הוא ירוק ויפה, ללא ענפים שמוטים או מתייבשים.

בינתיים כל העץ התחיל לרחוש גם מדבורים שבאות כנראה ללקט קצת טל-דבש שזמין בשפע.

אני ממש מתלבט אם לטפל בכנימה, או לתת לטבע לעשות את שלו עד שהיא תיעלם לבד. אשמח לשמוע את דעתך - יש לכנימה הזו אויבים טבעיים? יש מי שיחסל אותה באופן טבעי? אולי החום? השרב?

אתה יכול גם לשטוף אותם עם זרם מים חזק

ויפלו וימותו

או לרסס נגד כנימות לא צריך חומר חזק במיוחד

שקדי

New member
אני יכול להשיב לך רק כחקלאי.........

אצלנו כנימת הלכנוס לא מרימה ראש כי היא מודברת ע''י הריסוסים האחרים
ככל הידוע לי נזקה אינה רב אבל היא יכולה בלי טיפול להגיע לכמויות גדולות
אפשר פשוט למעוך אותה עם כפפה ולהתמיד עד שתיעלם אבל אין לי ניסיון בנ''ל

פיטנגו4

New member
אנחנו ממש ממש לא! להיפך!

אני לא מתכננת שדות חקלאיים, אני מתכננת גינות פרטיות לאנשים פרטיים.
כל מערכת השיקולים שאני לוקחת בחשבון שונה לגמרי. העיצוב שונה לגמרי.

התשתיות שונות. מערכת ההשקיה שונה. הדישון שונה.

הטיפול במזיקים שונה לגמרי. מה שאפשרי בחקלאות, לא רק שלא מומלץ, אלא לפעמים אסור חוקית לגינה פרטית.

רמת התחזוקה שונה. בעל גינה פרטית לא רוצה להשקיע כמו חקלאי.

אפילו עצי הפרי מעוצבים אחרת - לנוי ולא לקטיף יעודי.

אחזקת גינה היא חקלאות לישמה השאר דמגוגיה.

הבייסיק - טפול באדמה שתתן 'יבולה' באופן מושלם.
הדרכים להשגת השלמות מותנות בהתאם למיכלול ומיגוון השינויים של דרישות ונתוני
השטח המעובד.

Limonium

New member
בהחלט חקלאות. ההבדל בכמות ובמגוון.

שקדי מגדל אלפי עצים, את אחדים. שקדי מטפל כדי להעצים כמות למקסימום, ואילו את כדי להינות מהפרי. ההבדלים לא כל כך גדולים. הוא משתמש בדשן נוזלי, את בדשנים אחרים, עדיין חומרי הזנה מגיעים, גם אם ממקורות שונים.
את בהחלט חקלאית, אם כי קטנה ושונה.

אני לא אוהב שאומרים "אני אורגני למהדרין" ובאותה נשימה"אני מעיף כל צמח חולה" נסי לגדל ירקות מצליבים בלי לבנין הכרוב, או דלועיים בלי קימחון, או עגבניות ללא כימשון, או תאנה ללא יקרונית, או אלפי קקטוסים ללא התפרצות זמנית של כנימות, או להחזיק קיבוץ כמו שמוליק בלי הכנימה "שלו", או לגדל עונתיים בסוף העונה בלי שמזיקים / פטריות יתקפו אותם.

שוב, השאלה היא מחיר. לפעמים יש שעיר לעזאזל שנתקף קשות ע"י מזיקים, לפעמים צמחים נתקפים קלות וזה לא מפריע. אבל כשרוצים לגדל משהו מיוחד, או משהו ספציפי שלא מתאים באופן מושלם למקום הגידול המזיקים במהרה מגיעים.

אני לא אוהב קיצוניות בכל תחום, גם לא בגינון. הגינה היא לא משהו טבעי, אנחנו יצרנו אותה, בעזרת צמחים שהבאנו מכל העולם. צפוי לחלוטין שהצמחים הללו יצטרכו עזרה בין אם ע"י השקיה, דילול, מצע מתאים, דישון, או... הדברת מזיקים.
מדוע אנשים חושבים שקומפוסט זה הכי בריא בעולם ואילו רבע סמ"ק קונפידור זה אסון? עודף קומפוסט ממליח את הקרקע נהדר, אז למה לטמון את הראש החול?

פיטנגו4

New member
קיצוניות זה רע

מסכימה איתך לגמרי. חיצוניות וקנאות זה רע בכל תחום.

הגישה שלי היא אקולוגית, ולא אורגנית למהדרין.
למשל, אין לי שום בעיה להשתמש בדשן "כימי", ואם עץ בוגר יהיה במצב קשה, אני אטפל בו גם בקונפידור.

הגישה שלי היא מניעתית בעיקרה: לא שותלים שיפלרה שיחית, אז אין צורך לחשוב אין לטפל בכנימות ובפייחת. לא שותלים ורדניים בזכרון-בנימינה, ואז אין צורך להלחם במזיקים שלהם.
אם בגינה הפרטית שלי, שנשתלה ברובה לפני שאימצתי את הגישה הזו, יהיה עץ גוסס וכדי לטפל בו אני אצטרך לשפוך חומרים חריפים ביותר, שגם הם כמעט בודאות לא יעזרו - אז אני אוותר על העץ. בדיוק כפי שavi5199 עושה.

לא תמיד הייתי כך. פעם הייתי שופכת קונפידור בלי הכרה, מחסלת דיזיקטול ונלחמת בחורמה... לא מפסיקה להלחם על כל גבעול.

מאז שהפסקתי - ראיתי כי טוב.

הכי מפתיע זה שהכל הבריא. כולל צמחים שהייתי בטוחה שסופם הגיע... הם צצו מן האוב, ולפתע הם בריאים בלי מזיקים (למשל, המליה).

בגינה שזו הגישה התכנונית בה מלכתחילה, אין במה להלחם. מלכתחילה אין צמחים רגישים, לא הורגים יצורים חיוביים בתהליך, אלא משתדלים להרבות אותם, ואז הם נלחמים בעצמם במזיקים. אם יש צמח שנתקף במשהו - הוא מסתדר בעצמו.
וזה עובד.
עובדה.

ואם לקוח שלי רוצה משהו מיוחד שרגיש מאד - כלומר, להכניס במודע את הראש הבריא למיטה חולה - אז אני מיידעת אותו מראש שידרש מחיר. זכותו לבחור לשלם את המחיר הזה, כי הבחירה היא מתוך מודעות ולא מתוך בורות.

Limonium

New member
אקולוגיה בחיים ובגינה זה חשוב מאוד

כי היום כבר ברור לכולם שככל שהאוכלוסיה גדלה על הכדור הנזק שאנו עושים גדל.
אגב, אנשים נוטים לא לשים לכך לב, אבל חיים אקולוגיים כוללים גם מיעוט בצריכת אנרגיה, ותזונה / לבוש מחומרים קלים להפקה. לרוב חושבים רק על אשפה וכימיקלים, אבל זה רק קצה הקרחון.

למעלה