"הגלגל הסתובב"

ש מ ש 31

New member
"הגלגל הסתובב"

התייעצתי איתכם מס' פעמים ושוב אני כאן, אחרי 3 חודשים שבעלי עזב את הבית בהפתעה גמורה, אתמול הוא אמר שהוא רוצה שנחזור להיות ביחד, בשביל שנינו זה פרק ב' ויש לנו תינוקת, במהלך הזמן הזה הוא לא בא לראות את הילדה בצורה סדירה, לא שילם מזונות ודי התעלם מאיתנו, מדי פעם היינו בקשר ועשינו סקס אבל לא משהו רציני, כל פעם הוא היה מתחרט ואומר שהוא "לא יודע..."
בשבועיים האחרונים החלטתי עם עצמי שזהו סופית הקשר נגמר ונשאר לנו לפנות לרבנות ולסיים עם הנישואים האלו (קרוב לשנתיים ) ופתאום אתמול הוא בא ולא מבין למה אני לא מעוניינת לנסות? כאילו מה אחרי שזרקת אותי ואת הבת שלך ככה פתאום אתה רוצה לחזור? איך אני יכולה להיות בטוחה שעוד כמה חודשים לא תחזור על זה שוב? (גם עם הגרושה שלך עזבת מס' פעמים עד שהתגרשתם) לא שילמת מזונות לא ראית את הבת שלנו אפילו אמרת שאתה מוכן לחתום על וויתור אז איך פתאום אתה מצפה שאני ארצה לחזור... אני אוהבת לצאת לבלות לצחוק והוא אוהב לשבת בבית כל הזמן לראות טלויזיה ולא לעזור אז בשביל מה לחזור????

Aski7

New member
וואו

התחלת סבבה הבנתי למה את מתכוונת אבל אז בא זה:

" אני אוהבת לצאת לבלות לצחוק והוא אוהב לשבת בבית כל הזמן לראות טלויזיה ולא לעזור אז בשביל מה לחזור????"

הרושם היה בהתחלה שאת לא בוטחת בו שיישאר לגמרי איתך..ואז שמת דגש של 4 סימני שאלה על ההבדל ביניכם ושהוא פשוט לא כמוך...
למה הוא עזב מלכתחילה? בגלל הפערים הללו? מה היה בזוגיות שלכם.
לריב/ויכוח/בעיה בזוגיות צריך תמיד שניים.

ש מ ש 31

New member
ראשית אני לא בוטחת בו בכלל

בגלל מה שקרה, אחרי שהוא עזב הבנתי כמה וויתרתי על דברים שאני אוהבת בשבילו וכנראה שהייתי משדרת את האכזבה שלי שהוא לא זורם איתי, חוץ מזה הוא לא יכל להשתתף בהוצאות הכלכליות של הבית ולכן העדיף ללכת ולא להרגיש שהוא והילדים שלו הם "נטל" עליי... מצד שני הוא לא עשה כלום בשביל לשפר את המצב הכלכלי והייתה לו אפשרות לצערי.

Aski7

New member
על מה וויתרת?

עזב כדי לא להיות "נטל" נראה לי כו מעשה פחדני ועלוב..

chenby

New member
אולי תציעי לו

שלפני שהוא חוזר תלכו יחד לטיפול או אימון זוגי?
תראו מה מתקדם שם ולפי זה תדעי מה הצעד הבא שלך

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני רוצה להתייחס לנושא הרחב יותר

יש פה נושא יותר רחב מאשר לנסות איתו שוב או לא.

היה ברור לי עוד לפני שענית לחן שהוא לא מעוניין לא בטיפול ולא באימון ולא באמה.

הנושא היותר רחב הוא ההתנהלות שלך בחיים. אחרי פרק א' שנכשל, להיכנס לפרק ב' עם גבר בעייתי בעליל, שנתיים נישואין ותינוקת אחת זה וכמה חודשי פרידה זה לא יחס רציני לחיים שלך.

אני מאמין ובטוח שעשית את מה שנראה לך הכי נכון והכי טוב. אין לי ספק בכוונות הטובות שלך. הבעיה היא שהמציאות מראה שיש פער גדול מדי בין הכוונות לתוצאות.

לכן אני חושב שבלי קשר לגבר הזה שאיתו התחתנת (שאולי הוא הטוטאל-לוס, ואולי לא לגמרי - לא יודע) - בלי קשר לגבר הזה. את צריכה להתחיל להתייחס יותר ברצינות לחיים שלך. את צריכה לקחת את החיים שלך בידיים ולבדוק עם איש/אשת מקצוע (מטפל/ת, מאמן/ת) מה קורה בחיים שלך. מאיפה אי היציבות הזאת. למה הבחירות הלא מוצלחות האלה. ובעיקר: איך לעשות אחרת מהיום ואילך.

כל דבר פחות מטיפול או אימון מ-ק-י-ף ו-י-ס-ו-ד-י יהיה מריחה ותו לא.

ש מ ש 31

New member
מריוס - אחרי שהוא עזב התחלתי טיפול

בדיוק בגלל הנקודות שהעלת כאן ...

אני מאוד מקווה שהטיפול באמת יעזור לי בעתיד לבחור בן זוג שיותר יתאים לי, ולראות למה כל פעם יש לי חוסר יציבות בחיים שלי...

מריוס זכריה

Member
מנהל
מעולה. אבל...

אני מציע לך בחום שגם הנושא שהעלית כאן - כלומר: איך להתמודד עם הזיגזוגים של בעלך - יטופל בטיפול יש משהו קצת מוזר בעיניי כשאדם שנמצא בטיפול פונה לפורום בנושא שהוא מרכזי לטיפול. מה בעצם הסיבה: האם הטיפול לא מאפשר דיון בשאלה? זה לא מספיק?

אני יודע שאים הרבה זמן בטיפול. 50 דקות. אולי שעה. אבל יש גם אפשרות לפגישות ארוכות יותר, או כםולות, או פעמיים בשבוע. אני יודע שזה יקר, אבל זה משתלם. את לא חייבת ללכת קבוע פעמיים בשבוע. אבל בשבוע קריטי כמו היום - תלכי גם שלוש פעמים אם צריך. הרי ההשלכות של מה שאת עושה עכשיו (או לא עושה...) הן אגירות, כולל ההשלכות הכספיות. זה לא זמן לחסוך במקום הכי קריטי.

אני חושב שהפניה לפורום מעלה סימן שאלה לגבי הטיפול.

ש מ ש 31

New member
אני חושבת שבגלל שיש הרבה שינויים כל רגע

והטיפול הוא פעם בשבוע, יש הרבה זמן שאני נשארת עם שאלות פתוחות וכאן אני מוצאת את הדרך לפרוק את מה שיושב לי בלב ואולי לשמוע משהו חדש או חיזוק למצבי...

לרוב הסיבות הם מהילדות....

שלום לך.
לרוב הסיבות שלנו קשורות לילדות שלנו ולהחלטות מפתח שעשינו שם.

הנה לינק דוגמא למקרה של מגמגם שגימגם 30 שנה,
ואחרי טיפול של פגישה אחת הפסיק לגמגם לחלוטין...
מראים שם בדיוק מה הגורם ואיך עושים את זה... ומראים שם למה
הוא בחר לגמגם כבר בגיל שנתיים, ואיך זה השפיע לו על כל החיים.
סרטון מהמם וחזק במיוחד!

אם את יודעת לקרוא אנגלית טוב, בטקסט שמתחת לסרטון יש את הצעדים איך לעשות את זה:
http://robbinsmadanescoachtraining.com/?p=1375

ממליץ במקרה הזה שלך ללכת למטפל שמטפל ב NLP או שיודע NLP גם אם הוא עוסק בתחום אחר.
זו הטכניקה שמשתמשים בה בסרטון ולדעתי תעזור לך להבין את הדפוס שלך.

בהצלחה.

Aski7

New member
תראה את הסרט

״נאום המלך״ מדהים!!!

looking 4the

New member
באמת בשביל מה

את לא צריכה להיות ברירת המחדל שלו.
כנראה שלא כל כך הסתדר לו איפה שהוא לא היה , אז הוא חזר.

האמת ,
לא נראה לי שהוא שווה אבל קשה לי לייעץ על גירושין שיש תינוקת ברקע.

רק טוב.

ש מ ש 31

New member
אייבורי-האמת שבמחינתי כבר אין שאלה

אבל אני שואלת את עצמי איך בן אדם אחרי 3 חודשים פתאום "נזכר" שהוא רוצה לחזור ובשביל מה?

מריוס-היום יש לי איתה פגישה ואני אבקש לתאם עוד אחת השבוע,תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
סבבה. ולשאלתך "איך ולמה הוא חוזר":

זה די פשוט, לא?

הבן אדם לא סגור על עצמו. יש לו תינוקת. הרגשות כלפייך מבולבלים - שלילה ולפעמים קצת חיוב. מצד אחד את כנראה עדיין מושכת אותו אבל אין לו מושג איך להתמודד עם המבנה הנפשי של אדם אחר (את), איך להתמודד עם העול של תינוקת.

יום אחד הוא רוצה רק לברוח ולהיות ציפור דרור. יום אחר הוא נזכר (או שאמא שלו מזכירה לו) שהוא אבא והיו לו חלומות של משפחה.
אין לו כלים לפתור את הבלגן. אז הוא מתנדנד. יום ככה ויום ככה.

מאכזב? כן. אבל זה מה יש. זה מה בחרת נכון לעכשיו. לבכות על חלב שנשפך לא ממש יעזור.

השאלה החשובה יותר (עליה תשוחחי עם המטפלת בערב) היא לא למה הוא ככה, אלא מה את עושה עכשיו.

הרבה הצלחה בתהליך כולו. אם תעשי עבודה טובה עכשיו, תבני לעצמך עתיד טוב יותר. זה בידייך.

ש מ ש 31

New member
אפשר לבוא אצלך לטיפול?

סוף סוף אני מרגישה שקיבלתי תשובות על הצד שלו, להבין למה הוא מתנהג ככה.

תודה רבה.

למעלה