הגירה

ciccio

New member
הגירה

אני קורא בפורום מקביל ומזדעזע לשמוע תגובות נוראיות על יחס של ישראלים להגירה, טוב מין הסתם זה התחיל מתגובות על סירות של מהגרים מאפריקה שמגיעות ללמפדוזה (הדרום העמוק של סיציליה) שגם אם הספינה הרעועה שלהם טבעה אז המשטרה דואגת יפה יפה להראות להם איפה הדלת. אבל בכל מקרה, לפני חמישים שנה ההורים והסבים שלנו לא הגיעו באותה צורה של הגירה לארץ? ויותר מזה איך אתם בדיוק חיים במקום שאתם קוראים לו כרגע בית? אני סטודנט ישראלי באיטליה, הזכויות המוגבלות שלי הן אלו של זר באשרת סטודנט כדי להיות זר עובד הדרך ארוכה קשה ומפותלת ולגבי אזרחות?.... אוי אוי אוי , בואו לא נזרה מלח על הפצעים. אז זה לא בדיוק מהגר ולא בדיוק פליט אבל אני במדינה שהפכה לי לביות לבית אני יודע כמה אני צריך ללכת לפעמים בין הטיפות כי הזכויות שלי אפעס לא ממש כמו של כל אחד.

eig

New member
סנוביזם יהודי...

בעולם הגדול אנשים זזים ממקום למקום. א. כי יש דחף כזה לאנשים. סקרנות. התחדשות וכו. ב. כי העולם אכן גדול וזה אפשרי. לא בכל פעם שנער אמריקאי עובר לאירופה לצורך לימודים, או קנדי שטס לבקר את מלכתו באנגליה ואירופאי וטס לעבוד באוסטרליה לא כולם רואים עצמם מהגרים וקוראים לתהליך הזה בשמות. אנשים מטבעם פשוט זזים. א ב ל. הסנוביזם היהודי. שרק הבוקר הדחיק יפה יפה שכל עצם קיומו הוא בשוטטות חסרת תחליט בעולם והגירה חוזרת ונשנית ממקום למקום בכל אלפי שנות קיומו. ברגע שנהיית לו מגינת ישראל הוא החליט לקרוא להתליך בשמות. ולא רק בשמות אלא בשמות שליליים. הסנוביזם היהודי לא קוראי לאנשים מהגרים אלא "יורדים". סליחה, ישראל נמצאת במקום כ"כ גבוה שמעבר ממנה למקום אחר נקרא ירידה ?? לדעתי מרבית האנשים פה בשרשור קודם טענו לעליה ברמה ואיכות החיים שלהם, אז לאן בדיוק ירדנו ??? החרדה הקיומית היהודית לאובדן הבועה הציונית גרמה לפער בתפיסה ולקריאה בשמות גנאי לאנשים שסך הכל מממשים צורך פרטי ופנימי כמו שרבים אחרים עושים מידי יום בכל העולם. וכדי שיתיחלו להוריד את הרגשי הגלותי ולהתייחס לכל איש פרטי שזז מקום כבוגד, יורד וכיו"ב. אחרי הכל זה מבייש את המדינה. אבל הרבה יותר קל לקרוא בשמות מאשר לייצר אלטרנטיבה מעניינת. אילו היו 60 שניות על ירידה שלא לצורכי סקס.

ciccio

New member
לא לא...

לא הבהרתי את עצמי אני לא מדבר על ירידה, ואני לא מכיר אף אחד שקורא לי יורד, מה גם שכולם מאחלים לי להשאר פה (ושאני אמשיך להביא להם מתנות , עלק הדוד מאיטליה) אני מדבר על מהגרים ישראלים בחול שמסתכלים על ההגירה לגבולות הארץ בהם הם נימצאים בבעת היסטרי עד כדי הקצנה וליכלוך על כל מה שהוא זר... זו בהחלט קידמה... וכמה למדנו לאורך השנים איך מיעוט יהודי יודע להיות כזה דו פרצופי ליילל על הקיפוח שלו כמיעוט ולהתעמר במיעוטים אחרים. טוב נו לא משנה, איך שהשהות בגולה מביאה לי את הסעיף על ערכים בהם גדלתי, התפכחות מכוערת

eig

New member
עוד סנוביזם יהודי :)

תשמע . הכותרת שלי יכולה להישאר. להגר למדינה אחרת ולהמשיך להתנשא על אחרים... הרי על זה מושטטת מדינת ישראל לא ? 70% מהמהגרים מישראל לקנדה הם אנשים שלא נולדו בישראל. מה זה אומר? זה אומר מלא אנשים שהיגרנו לישראל, ראו כי רע מאוד להיות מהגר בישראל וברחו כל עוד נפשם בם. מן הסתם הרבה עולים מחבר העמים כי משם הייתה ההגירה הגדולה לישראל. מובן מאוד. ישראל מעודדת "עליה" (הגירה) מצד אחד אבל נהנית מצד שני להתנשא על כל מהגר שמגיע. והאופי הזה נמשך מחוץ לישראל. מה זה משנה שאני (לא אני אישית אלא הישראלי המצוי) מהגר עם וותק של שעתיים וחצי, הוא שחור, או אסייאתי, או מוסלמי וכו וכו לכן מראש אני יותר טוב. :) וזה שאנחנו יושבים פה בנינו, הומואים אינטיליגנטים נאורים ליברלים פלצנים נבורישים יאפים (לא מצאתי עוד מילים) ויורדים על האופי הישראלי לא הופך אותנו גם למתנשאים במידה מסויימת ? ברור שכן כולנו גדלנו על אותם ערכים בסופו של דבר.

ro99

New member
אם מדקדקים, יש הבדלים... ../images/Emo6.gif

אנחנו לא יורדים על האופי הישראלי, אלא על התנהגות ספציפית שבמקרה אופיינית לישראלים רבים (אבל לא לכולם ולא רק להם, פשוט התרכזנו בתופעה בקונטקסט הזה). ואם רוצים לדקדק עוד יותר, אז זה לא במיוחד עניין של אופי, אלא של חינוך/השקפת עולם/בורות/שטיפת מוח/ברבריות לשמה (אופי מתקשר יותר למשהו מולד, ולא נראה לי שצרות מוח היא בהכרח מולדת). ועוד דיקדוק: לא כולנו גדלנו בהכרח על אותם הערכים, כי אנחנו באים מבתים עם ערכים שונים, תרבות שונה, השקפות עולם שונות וחינוך שונה. עובדה שהחלטנו להגר בעוד שבעיני אחרים זה נחשב כבגידה. אני אישית עזבתי בעיקר בגלל צרות המוח ועוד ועוד הזאת, כך שהייתי עירה לזה מאוד כשעדיין גרתי שם. ודיקדוק אחרון: אני לא הומו (אין לי בולבול!), אני בי. פלצנית הייתי מאז ומתמיד, והלוואי שהייתי נובוריש...

ro99

New member
משום מה ישראלים לא רואים את זה כך

והאם זה פלא שהם שוכחים היכן הם היו לפני בדיוק חמש דקות? קודם כל, הזדהות עם פליטים מנפץ להם את האשלייה של מערביות מתקדמת (don't make me laugh...). זה נובע גם במקום מסויים מכך שהם מרגישים מערביים עם רגש עליונות לגבי ארצות ערב מסביבם והעם הפלשתינאי. זה מין White Power בזעיר אנפין. זכור לי ישראלים שהיו באים ללונדון והיו מתלוננים בקול שמאז שיש כל כך הרבה שחורים והודים זה לא מה שהיה פעם. והייתי חושבת לי: "מתי הפעם האחרונה שהסתכלתם בראי?" אבל למה צריך להיות מופתעים מעם שלא מסוגל לראות כשמצבים מסויימים מקבילים לשלו? לא צריך להסתכל יותר רחוק מאיך ישראלים מאז ומתמיד ראו את הפלשתינאים...

ciccio

New member
../images/Emo4.gif

אוףףףף נמחקה לי ההודעה אז אני מסכים איתכם מה שאני לא מבין זה איך אנחנו כזרים ישראלים בחול מרשים לעצמנו לראות אחרים כנחותים מאיתנו, המצרים,הסינים,הפרואנים והמרוקנים שאני עומד איתם כל שנה שעות בתור עושים את אותו המאמץ כמוני לשמור על החוק,לא להסתבך, לא לסבך ולשמור על פרופיל בגובה של חרגול, אז במה הם שונים ממני??? כי מה? כי אני ישראלי? כי אני יהודי.... פחחחח שיעשו לי טובה בואו לא נכנס לסיפור בארץ, הוא מסתעף לעוד הרבה תתי נושאים

tommer28

New member
כדי לתת לכם קונטרה ../images/Emo13.gif

וכדי שלא נחשוב שכולנו חושבים בדיוק אותו דבר לרגע, כי הרי איפה שיש שלושה ישראלים יש לפחות 100 דיעות. אז הנה הישראלי הרביעי עם דיעה קצת שונה. אני, מאז שבאתי לכאן ועד היום, נוהג לקרוא לעצמי אלוכטון (alochtoon). ומהי אותה קללה אתם שואלים עצמכם? (לא את רו, את מדברת הולנדית...) ובכן זהו השם הכללי ללא-הולנדים (אם לשים את זה מאד בפשטות). העניין היחיד הוא שבכל פעם שאני אומר את זה בפני הולנדי הוא מייד קופץ מעורו להגנתי "מה פתאום?! אתה לא אלוכטון, אתה buitenlander" (לא יודע איך לתרגם - מישהו שבא מחוץ לארץ). ומה ההבדל שאלתי את עצמי? ולמה אני לא שייך לקבוצה הראשונה, שאלתי אותם? ומי מגדיר את ההבדל הזה? ובכן החברה מגדירה אותו והמדינה מגדירה אותו. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בהולנד מפרידה בין שלוש קבוצות באוכלוסיה, ההולנדים, הזרים המערביים והזרים הלא-מערביים. כיוון שלאלה האחרונים אין בדרך כלל השכלה, מקצוע או ידיעה בכללי התרבות (culture) המקומיים, הם והזרים המערביים לא יכולים להכנס תחת אותה סטטיסטיקה, פשוט כי אי אפשר להשוות את אלה לאלה. לא מבחינת אחוזי ילודה, לא מבחינת רמת שכר וכולי וכולי וכולי. לא מדובר פה בסנוביזם ישראלי או אפילו יהודי מדובר פה בסנוביזם מערבי. וישראל (לא ברור לי לגמרי איך) הצליחה להשתחל אל בין המדינות האלה המתהדרות בתואר "מערביות". כך זה שם "אותנו" בקבוצה אחרת מאשר "אותם". אז אל תכעסו עליהם ואל תשפטו אותם. גורם שלישי ו"אובייקטיבי" עשה את ההפרדה הזו, בין באי העולם השלישי לבאי העולם הראשון. ואם כבר בכך עסקינן, יש תאורית אבולוציה מפותחת שטוענת שבעוד כך וכך מאות שנים המין האנושי יתפצל לשניים. האדם המערבי יהפוך לצורה מתקדמת יותר של האדם בעוד האדם מהעולם השלישי ישאר מאחור... מלחמת המינים (בעיקר כשמדובר על עולם הולך ומתדלדל ממשאבים).

ciccio

New member
שוב סמנטיקה?

פה אני זר, אבל זר זו מילה שנכונה לכל מי שלא איטלקי... ואז יש את האקסטרה קומוניטרי שזה כל מי שלא באיחוד האירופי, הו אני גם פה... אבל זו כבר הגדרה של תיוג פוליטי בלי קשר להשכלה,מקצוע או ידע כללי, כי ברמה הזו ישראלים, אלבנים,מרוקאים,קנדים, קוראנים ויפנים מקבלים את אותו יחס מהרשויות. אין מה להתווכח שמבחינת חומר שאיתו אנחנו מגיעים אנחנו יותר מוכנים ואולי מותאמים להסתגלות בעולם מערבי מאשר נאמר מהגרים מסודאן, אבל איפה זה נותן את הזכות לחלק מאיתנו לבקר את אלו מסודאן או מאיפה שלא יהיה. או בכל מקרה להלל את הממשל האיטלקי שמגרש פליטים בלי להניד עפעף, בלי לכבד שום חוק זכויות בסיסיים ובניגוד לחוק האירופי, מה שמשגע אותי זה איך מי שמהגר גם ,ישב ויעשה היידה ברלוסקוני.

itay82

New member
immigration and stuff

wanna hear (or read) a story? Even if you don't, you will... In the begining in Stockholm I worked for Botkyrkakommun (the authorities of one of the suburbs of Stockholm) teaching Swedish. You have these programmes everywhere, teaching the language to immigrants coming from tough social backgrounds and for whom these language courses are more than pure grammar and vocabulary. You usualy get to see hard cases in these classes, but I think that the worst one was an Israeli young couple, both with engineers' jobs for Ericsson (!) who managed to get this course for free after persuading the Swedish authorities in another suburb that they were poor and needed a free Course. Now... they didn't study and all they wanted was to get a cut in taxes or something like that. And here comes the icing on the cake. My groups were generally east-europeans, mostly from Poland, former Yugoslavian countries, Slovakia and the Baltic States. The Israeli couple was there, every day or so, refusing to talk to the others more than necessary, calling the Poles antisemites and racists in every opportunity they had, asking all the time why they didn't get a course with "advanced immigrants" and at the same time applied for a Polish passport. But then again, you get used to these things, don't you?

guyguy2003

New member
באוסטרליה

אף אחד לא משחק משחקי 'אתה הזר ואני האוסטרלי' כי זאת מדינה שרוב תושביה הם בניהם של מהגרים. בכל מקרה, כשהם שומעים את המבטא שלי הם דיי מתעניינים מאיפה אני וכו', אבל אף פעם לא נרמז לי אפילו שאני לא 'אוסטרלי' מבחינתם.

itay82

New member
frival and icke-frivalsinvandring

That's the Swedish definition - immigration of free choice and of no free choice? Well...bad translation, but that's what it is. Officially, and also not so officially, Israelis beling to the first category. It means that they usually don't flee their home country without any intention of going back (even though some do). It means that (officially, again) they had chosen their destination for its merits other than being "just a western country" and thus are more eager to take part in the local life and make more efforts to integrate into society. That's the definition, anyhow, and many Israelis are very much aware of it. That's why they also feel so superiour. But here... there's a nice situation - Poles fighting in order to get a visa to Israel and Israelis fighting ir order to get a Polish passport. Ain't it just the nicest?

eig

New member
לגבי חלוקת האנושות...

פחות תיאוריה יותר הלכה למעשה של עידן הכלכלה המערבית. האנושות עומדת להתחלק. ולא רק בחלוקה של מערב מזרח אלא בחלוקה של עשירים עניים שתביא לחלוקת האנושות לשני סוגים. הכיצד? ולמה? הנה התשובות: הרפואה. ועוד יותר מזה טיפולי האנטי אייג'ין. היום בעולם כבר קיימות מרפאות ענק, מרתפי מחקר פרטיים עם תקציבים של מליוני דולרים ואולי אף מילארדים. גדולים המשקיעים והאנשים הפרטיים העשירים ביותר נותנים כספם למחקרים אילו במטרה לזכות בשנות חיים ארוכות ובגדש על בריאות. ומנגד. הפיתוח הרפואי שנמצא בידיים פרטיות, עוד שוקד ומייצר למי שמשלם. העולם כבר הגיע למצב בו אנשים מתים ממחלות שמדע כבר מצא להם תרופה. אך החברות מחוסרות אינטרס לייצר את התרופות האילו לאוכלוסיות שאינן מסוגלות לשלם על כך. ולכן אוכלוסיות אילו מתות כמו זבובים למרות שיש פתרון. לדוגמא: באפריקה עדיין מתים המונים ממלירה וממחלות כאילו שבעולם המערבי התרופות האילו יושבות בארכיון או שמופסקות להיות מייוצרות. יש תרופה אבל אין להם כסף לשלם. אז הם מתים. מנגד האיש המערבי העשיר משלם על מחקרים ופיתוח של טיפולי אנטי אייג'ין שיאריכו חייו בבריאות. האנושות תתחלק בעשרות השנים הבאות ואולי מאות לא רבות לאוכלוסיה שולטת, בריאה, מאריכה ימים. ומנגד אוכלוסיה חלשה, שחיה מעט, וכנראה תהפוך להיות העבד במערכה הזו. שני זנים תיצור האנושות. וזה קורה ממש עכשיו ברגעים אילו.

למעלה