הגירה

y1liorablomerin

New member
הגירה

שלום! אני אזרחית רומניה-ישראלית, אז זה אומר שאני יכולה לעבוד ללא היתר במדינות הבאות: Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia and Sweden. אני רוצה לעבוד ולגור מחוץ לישראל לכמה חודשים, אני בת 22 עם השכלה תיכונית ובגרות, אנגלית מצוינת אבל ללא שפות נוספות. לאיזו מדינה כדאי לי לעבור? לאיפה המעבר יהיה הכי פחות קשה? איפה יש לי יותר סיכוי למצוא עבודה? (בהנחה שאני אחליט למצוא עבודה כשאני אגיע לשם?) אני יודעת שזו שאלה נורא כללית, ואני מנסה לחפש מידע באינטרנט, אבל הייתי שמחה לקבל חוות דעת, כדי שאוכל להתחיל לגבש רעיון. בעיקרון הבנתי שאני יכולה לנסות לעבוד בשאר המדינות האירופאיות שיותר הגיוני לתכנן מעבר אליהן, אבל אני אצטרך להשיג אישור וזה מסובך, ואני שוקלת לעזוב את הארץ בחודשים הקרובים.
תודה,
ליאור

forglemmigej

New member
שלום לך

לפי הרשימת מדינות שהבאת יש לך פריסה די רחבה ..אבל מאחר ואת יודעת רק אנגלית את די מוגבלת, בעצם רק באירלנד מדברים אנגלית מכל הרשימה.
מה המטרה שלך למספר חודשים לעבוד, לשכור דירה , תחבורה ציבורית, מרכזי קניות זה ממש לא לזרוםכמו בטיול הגדול. את חייבת להגיע עם סכום רציני להתחלה כדי לשרוד כי לא תקבלי שום עזרה מהרשויות .
למצוא עבודה שתפרנס אותך בכבוד זה לוקח הרבה מאד זמן.
בהצלחה.

JaneLame

New member
סקנדינביה. נורבגיה ושבדיה הכי מעניינות לדעתי

אלו מדינות ששמות דגש על כלכלה צודקת ופערים חברתיים קטנים. העבודה מאורגנת דרך אירגוני עובדים והשכר נאה, אין תרבות של עובדי קבלן כמו בישראל. אז כן, יהיה קר והשפה עשויה להיות בעיה במציאות עבודה (אם כי בנורבגיה כל פועל בניין מדבר אנגלית שייקספירית - טוב, אני מגזימה אבל האנגלית שלהם מצויינת).

בקר12

New member
מי שמהגר למדינה על בסיס השטויות האלה שקול

למי שמהגר למדינה על בסיס המוסלמים והאנטישמיות שכביכול יש בהן.
יש כל כך הרבה פ'טורים אחרים הרבה יותר חשובים.

למעלה