הגירה

Ainfean

New member
הגירה

שלום לחברי הפורום, קראתי דברים ויש לי ידע בסיסי, אבל לא רחב מספיק בנושא ההגירה ואשמח לקצת עזרה, אני מעוניינת לעבוד בתור עצמאית ולא להיות תלויה במעסיק שיסייע לי באשרת העבודה, עד כמה שזה עשוי להיות נוח במידה ואני מוצאת אחד שיסכים, אני פשוט רוצה למכור את האמנות שלי. יש דרך כלשהי לעשות את זה בלי חתונה או לימודים? יש אפשרות לקבל אישור עבודה לעסק פרטי וקטן? דבר נוסף שאולי שם המפתח, יש לי שורשים אירופאים, אבל אני לא מוצאת את המסמכים, כך שאין לי דרכון של מדינה באיחוד האירופאי וגם לא ברור איך אשיג לעצמי... יש דרך כלשהי להשיג את המסמכים מאיזו מערכת? אני אפילו אטוס ואעבור קצת ביורוקרטיה אם אדע מה, איך ולאן...

בקר12

New member
רד אלינו אוירון וקח אותנו למרום

אם תסבירי קצת יותר מהם בדיוק השורשים האירופים שלך (מדינה למשל; קצת יעזור) אז אולי מישהוא יוכל להתייחס ולעזור קצת יותר . . .

ברק301

New member
שורשים

מסמכים אפשר למצוא בארכיונים של המדינה האירופאית, רוב המדינות שומרות מסמכים 100 שנה, וברובן, לא עושים סדר, ולכן יש גם לפני... השאלה מי המדינה ומי השורש... בכל מדינה יש חוקים שונים של זכאות

Ainfean

New member
תודה על התגובות הזריזות, וקצת פרטים

המדינה היא לטביה והשורשים הם סבא וסבתא (שנפטרו).

ברק301

New member
לפני בירור זכאות...

תדעי שלטביה לא מאפשרת אזרחות כפולה את תצרכי לוותר על האזרחות הישראלית שלך...

בקר12

New member
אני ממליץ לך לברר עם מומחה אבל חיפוש מהיר

מעלה שכמו מדינות בלטיות אחרות (כמו ליטא) הלטבים לא חובבי האזרחות כפולה (בין השאר, מפחד היהודים שעלולים חס ושלום לחזור אליהם או לתבוע רכוש חזרה) http://en.wikipedia.org/wiki/Latvian_nationality_law Dual citizenship Dual citizenship is not recognised by the Republic of Latvia, with the exception of a transitional clause: Latvia allows dual citizenship for those and their descendants who were forced to leave Latvia during the Soviet or Nazi occupations and adopted another citizenship while away from Latvia. In order to be eligible for dual citizenship, they had to claim it by July 1, 1995. If such a claim is made after this date, they shall renounce the citizenship of another state. If by a law of another state a Latvian citizen may be a citizen of this state, in relations with Latvia this person is considered solely as a Latvian citizen.[1] אגב, אם את אמנית אז אולי יש תוכניות הגירה מתאימות לאמנים, נדמה לי שבגרמניה או ברלין למשל יש משהוא אבל יש פה יותר מומחים לגרמניה ממני.

Ainfean

New member
אין לי בעיה לוותר על האזרחות הישראלית

ברגע שאעזוב, אני לא מתכננת לחזור (חוץ מלבקר את המשפחה וכאלה...) ואיזה סוג של מומחה אני צריכה לחפש? ואיזה סוג של עורך דין? מצטערת אם יש לי כמה שאלות מטופשות, אני פשוט לא מבינה בעניינים ביורוקרטיים... אגב, איך בדיוק עושים בירור זכאות?

בקר12

New member
אפשר לגגל "אזרחות לטבית" ולקבל (גם) רשימה

של עורכי דין המתמחים בנושא.

למעלה