הגירה "Highly skilled" לגרמניה

nadav1974

New member
הגירה "Highly skilled" לגרמניה

המסגרת התעניינות בנושא נתקלתי בכמה כתבות יחסית חדשות. לא מצאתי לכך אזכור בפורום. מישהו יכול לשפוך אור על הנושא ? הסכום המוזכר (שכר של 63600 יורו בשנה) לא נראה לי בלתי מתקבל על הדעת (שלא לומר סביר), ויש לי ידע בינוני בגרמנית ומקצוע ככל הנראה רלוונטי. בתודה מראש נדב

forglemmigej

New member
זה הכל לזמן עתיד ממה שכתוב בכתבות

אם אתה מהנדס עם ידע בגרמנית לך על זה, לפני כן עדיף שתודא אצל כוחותינו שנמצאים בגרמניה מה מצב התעסוקה שם ובמיוחד לאלו שגרמנית לא שפת אימם .

dudy1979

New member
לפי מה שכתוב שם

עדיין תצטרך לעבוד את ה - labor market test (כלומר המעסיק יצטרך להוכיח שאין גרמני / אזרח EU שמסוגל לבצע את אותה עבודה), שזה ממש לא פשוט. viel glueck נ.ב. משיטוט באתר שנתת מצאתי את האינפורמציה הבאה על דנמרק, תוכנית נקודות סטייל HSMP.

nadav1974

New member
כתבתי תגובה אתמול

אבל כנראה מפלצת ההודעות אכלה אותה... בכל מקרה, השאלה היא כמה קשה להוכיח שאין עובד EU אחר שיכול לבצע אותה עבודה. בד"כ מעסיקים גדולים מפרסמים דרך קבע משרות בכל מיני מדיומים, וזו הוכחה מספיק טובה למיטב הבנתי. לגבי התכנית הדנית, היא אכן מעניינת, אבל האתר לא מספק מידע מספיק מפורט, אבל מהמידע שכן יש, לא נראה לי שיש לי סיכוי לעמוד בתנאים (זה בניגוד ל-HSMP, בשבילו אני צריך רק לעשות בחינת שפה, שאין לי סיבה לחשוב שלא אעבור), וכמו כן האשרה היא לשלוש שנים בלבד, כשלא מדובר על הארכה או על התאזרחות בשום מקום, מה שעלול להתברר כבעיטה בישבן אח"כ.

dudy1979

New member
טוב, בכל מקרה אם אתה הולך על גרמניה

אשמח אם תעדכן בהתפתחויות.

dudy1979

New member
היא לא

פשוט מעניין אותי איך אנשים מצליחים לעבור את ה - labor market test ובפרט בארץ שהיא אינה דוברת אנגלית.

nadav1974

New member
ממה ששמעתי ממישהו שעבר אותו

ולחלוטין לא במקצוע מועדף: ה-Arbeitsamt מפרסם באתר שלו (ואולי גם בעוד דרכים) במשך כחודש מודעת דרושים למשרה הרלוונטית. אם אין פונים, מה טוב, עברת את המבחן. אם יש, מקום העבודה צריך להסביר למה מועמד לא מה-EU יותר טוב מאשר מועמד שהוא כן.

egozi13

New member
בגדול זה גם הבוחן לזה ב UK

הכוונה ל Working Permit ולא ל HSMP (או Tier1) אבל גם WP עומד בפני ביטול ומעבר לשיטת נקודות (Tier2) אז נחיה ונראה.

dudy1979

New member
בגדול אני מניח שזה דומה בכל מדינה ב - EU

(ואולי גם בעולם), מה שאני לא מבין, איך מישהו שאין לו שפת אם של המדינה המדוברת (במיוחד שזו לא אנגלית) יכול לעבור את ה - labor market test, אם הוא לא גאון או מישהו מיוחד בתחומו.

nadav1974

New member
למה צריך שפת אם?

לכל העולים שעובדים בארץ יש שפת אם עברית? בטח שלא, ואנגלית גם בקושי, ובכל זאת הם יכולים לעשות את העבודה.

dudy1979

New member
יש הבדל עצום בין חוסר שפת אם

כאשר יש לך אישור עבודה וחוסר שפת אם שאין לך אישור עבודה ואתה צריך להוכיח איכשהוא שאין מקומי שמסוגל לבצע את העבודה שלך. העולים בארץ נמצאים במצב יותר טוב משלך כיוון שלהם יש אזרחות מיידית ומן הסתם אישור עבודה. וכמובן אני מדבר כאן על עבודת מהנדס, לא מנקה רחובות, צריך לכתוב מסמכים, צריך לשבת בישיבות, להבין מה שמסבירים לך, לדעת לשאול שאלות. למה שמישהו יקח אותך לעבודה ויעבור את כל הטרראם של אישור עבודה שהוא יכול לקחת מישהו מקומי / מהאיחוד, שמדבר גרמנית הרבה יותר טובה ממך?

אלוניס

New member
אין לי מושג מה המשכורת הממוצעת

במפעלי תעשיה עבור עובדים עם הכשרה מקצועית נדרשת. אבל שים לב שמדובר כאן בסכום מינימום שיהיה עליך להרוויח במשך שנתיים רצופות כדי להיות זכאי לאשרת שהייה קבועה בתום התקופה. אני לא יודעת אם יש מפעלים שמציעים לעובד, נדרש ככל שיהיה, יותר מ-5000 אירו בחודש (ולפי המוסבר בכתבה אם תמצא עבודה בשלב הזה תידרש להציג בתום השנתיים הכנסה ממוצעת מעל 7000 אירו בחודש). כמו שפורג' ציינה - הלשון בכתבות מדברת על עתיד אפשרי - החוק עוד לא הגיע לדיון ובאחת הכתבות מציינים שלובי התעשיינים מתנגד להצעה כמו שהיא כעת. הסכומים שצוינו בכתבה הם רעיון כללי שבעקבותיו אולי ידרשו מעובדים שקיבלו אשרת עבודה להרוויח פחות כדי לקבל אשרת שהייה קבועה. בתכל'ס גרמניה יודעת היטב שאוכלוסייתה מזדקנת ושממשלות קודמות היו נדיבות מדי במדיניות ההגירה שאיפשרה לרבים להפוך לנטל על מערכת הרווחה המקומית. כיום התנאים להישארות בגרמניה נשענים בראש ובראשונה על יכולת ההוכחה של המהגר הפוטנציאלי שהוא יכול להשתכר ברמה שלא תהפוך אותו למועמד לצדקה. אני מציעה שלא תחכה אלא שתתחיל כבר כעת להעמיק את ידיעותיך בגרמנית (כי ההנחיות להפעלה וכו' תהיינה רק בגרמנית) ולחפש עבודה גם לפני שהרפורמה מתחילה. אם יש כזה מחסור אולי כן אפשרי שתמצא משרה שגם עם הסכום המבוקש כיום פר הכנסה שנתית תוכל בתום שנתיים של עבודה להראות הכנסה שתאפשר לך להישאר. מה שהכי כדאי לברר מבחינתך הוא מה בגרמניה מקביל לתעודות הלימודים שבאפשרותך להציג למעסיק פוטנציאלי. בגרמניה נהוגה שיטת הכשרות מאוד נוקשה שאינה מאפשרת גמישות כמו שאפשר למצוא בארץ. זה מגיע לאבסורדים לעיתים בכך שלמשל מישהי שעשתה תעודה כמוכרת בחנות כלבו לא תתקבל כמוכרת בחנות קטנה בגלל היעדר תעודה מתאימה. סוגי התארים, משך הלימודים, היקף השעות - כל אלה שונים כאן ואינם בני השוואה פשוטה עם שיטת החינוך הישראלית עד וכולל האוניברסיטה. האיחוד פועל לשנות זאת וייתכן שיעמדו כאן באתגר של הפיכת התארים הקיימים ל-BA ו-MA כמו שהם בארץ עד 2010 אך בכל זאת תישאר כאן מסורת חזקה של יישום מעשי במסגרת התואר - מה שלרוב לא קיים בארץ אלא כסטאז' לאחר סיום הלימודים. ועדיין יהיו מעסיקים רבים שיתמהו למה מקביל התואר או התעודה שתציג להם. אולי שווה לך לאחר המחקר הראשוני לבוא לגרמניה ולברר ישירות בכל מיני מפעלים רלוונטיים מה נדרש ומה יש ברשותך. בגרמניה יש 16 מדינות פדרליות ויוקר המחייה בהן והמשכורות המוצעות בתעשייה ובכל תחום אחר יכולים להיות שונים. למשל במדינות מזרח גרמניה לשעבר המשכורות תהיינה נמוכות יותר בהשוואה למקום עבודה מקביל במערב גרמניה או למשל בדרום. שיהיה בהצלחה!

nadav1974

New member
אז ככה

לפי הכתבה מדובר על 63600 יורו בשנה, שזה 5300 יורו בחודש. את זה יש לי כמעט גם היום בישראל. אגב, אחת הסיבות שהתעשיינים מתנגדים להצעה, אם קראת הכל, היא שהם רוצים שהסכום השנתי העונה לצורך יהיה כ-40000 יורו, ולא כ-60000. לגבי השימוש הנרחב בגרמנית, אני מניח שייתכן שזה נכון, אם כי לא ברור לי כמה זה כך בתעשייה טכנולוגית, שאין שום סיבה שהלקוחות שלה יהיו דווקא באותה מדינה, ולא בצד השני של העולם. בכל מקרה, כאמור, הגרמנית שלי "בינונית" (רמה B של ה-EU), ואני משער שאחרי מספר חדשים של שהייה בגרמניה היא תמשיך ותשתפר. לגבי התואר שלי, הוא תואר אקדמי שקיים באותו מבנה גם בגרמניה, כך שלגבי זה אני בטוח שאין מה לדאוג. מה שכן חשוב (ועל זה אני לא יכול לענות בעצמי), היא מה מידת המוכנות של מעסיק פוטנציאלי בכלל להסתכל על קו"ח של מועמד ממדינה אחרת, שסיים את לימודיו במוסד אקדמי, מכובד ככך שיהיה, שהוא לא מכיר, ואח"כ - לטפל בנושא הניירת החוקית. למיטב הבנתי, להסביר למה מועמד X עדיף על מועמד Y זה משהו שמעסיק יכול לעשות די בקלות, והשאלה הבאה היא מה פקיד ההגירה "חושב" בנושא.

TrigATUSA

New member
אפשר לשאול איזה מקצוע בישראל מרוויח 28K לחודש

אני אשקול לעשות הסבה מקצועית...

nadav1974

New member
מהנדס תוכנה עם ניסיון

בהצלחה בהסבה, אני ממליץ רק על אוניברסיטה, לא על מכללות

TrigATUSA

New member
החברים שלי מדווחים על משכורות בסביבות 25K

האם לפי ניסיונך 28K זה ממוצע? סף עליון?