הגירה לשוויץ

Udodelig

New member
הגירה לשוויץ

שלום, אני גר כרגע בשוויץ, עם ויזת תייר של מדינות השנגאן, התכנון שלי הוא ללמוד פה בציריך לימודים אקדמאים לתואר ראשון ב-ETH, ולפני כן ללמוד גרמנית כשנה. אני גר כרגע עם חברה שהכרתי פה, היא אזרחית שוויץ. לגבי חתונה, לפי מה שקראתי בויקיפדיה, אחרי שהיה של חמש שנים בשוויץ, שמתוכם הינו נשואים שלוש שנים, אני רשאי להגיש בקשה לאזרחות (דרך אגב, התואר שאני מתכוון לעשות, באדריכלות, נמשך בדיוק חמש שנים). האם מה שרשום בויקיפדיה מדוייק? על פי מה ששאלתי באקדמיה פה בציריך, בזמן הלימודים לתואר אני מקבל אישור עובדה חלקי, לחופשים בלבד. בדומה למה שקראתי בפורום על לימודים בגרמניה. האם בזמן לימודי השפה אני לא יכול לעבוד, בדומה לגרמניה? בנוסף הייתי רוצה לשאול, האם מיד אחרי שאנחנו מתחתנים אני מקבל אשרת שהייה ואשרת עבודה? זה די קריטי בשבילי כיוון שאמנם הלימודים בשוויץ לא יקרים בכלל, השהייה, השכר דירה, האוכל יקרים מאוד, והמשכורות גבוהות בהתאם. תודה רבה, מעריך מאוד את עזרתכם

בקר12

New member
כנראה שלא תקבל פה תשובה מקיפה ומוסמכת

אתה חייב לדעתי למצוא יועץ הגירה או עורך דין שוויצרי (ו/או לפנות לשגרירות שוויץ בישראל) על מנת לקבל מידית מוסמך ומקיף לגבי אפשרויות ההגירה שלך לשוויץ.

בקר12

New member
אני חושב שזה טעות להתחיל שם

יכול להיות שהוא מכניס את עצמו לבעיה מראש. תייר שפתאום מתקשר ומתחיל לשאול שאלות בנושאי השתקעות מסמן את עצמו. לא סתם המלצתי על מומחה חיצוני ו/או שגרירות בארץ. לפעמים כל טעויות שעושים בהתחלה משלמים בהמשך ביוקר

בקר12

New member
הכלל שלי בנידון הוא לא להתחיל באינטראקציה עם

רשויות הגירה אלא אם כן יודעים בדיוק מה רוצים ומה התהליך ובטח שמדובר באדם הנמצא אשרת תייר במדינה.

Nobilis

New member
נאלץ שלא להסכים

הוא לא עושה שום דבר לא חוקי. מתחתן עם בחורה שוויצרית ורוצה להישאר בשוויץ. זה מקרה קלאסי, ויש רבים מאד ממנו. הוא בסך הכל מתקשר לשאול את הרשויות המוסמכות מה השלבים הבאים. ואם הוא ממש חשדן, הוא יכול לעשות את זה בלי למסור את שמו (או לשלוח את הבחורה להתקשר).

בקר12

New member
מהשאלות שלו עולה כי המוטיבציה העיקרית שלו

(לפחות כרגע) היא להישאר בשווייץ כאשר החתונה (בשלב זה לפחות) היא יותר אמצעי מאשר מטרה. ברור לי גם שהידע שלו בנושאי הגירה לשוויץ מוגבל למדי ולא בטוח אפילו שהוא באמת יודע מה צריך לשאול את רשויות ההגירה. ושוב הוא במעמד של תייר שעושה את זה קצת יותר בעייתי. זה נכון שאפשר לנסות לפנות בעילום שם ואפשר גם לשלוח את הבחורה אבל אני אישית למשל לא הייתי פועל על כל עצה או תשובה שאני קיבלתי מההגירה הבריטית (ולא מדבר על עברה על חוק). לכן אם הוא רואה את עתידו בשנים הקרובות בשוויץ והוא מחפש את הדרך האופטימלית להגר ו/או להתחתן שם הוא צריך לדעתי להפוך למומחה לדיני הגירה שוויצרים או לפנות למומחה שיעלה לו כמה מאות יורו. זה נכון שאפשר לחסוך את הכסף ב 90% מהמקרים אבל ב 10% יכולים ליפול על שטויות.

Nobilis

New member
שאלה

האם היית ממליץ למישהו שנמצא בבריטניה ועומד להתחתן עם בחורה בריטית להוציא את כספו על עו"ד הגירה כשלב ראשון, לפני שבכלל ניסה לברר פרטים על התהליך?

בקר12

New member
תקרא שוב את מה שהוא כותב

השאלה על נישואין הייתה משנית יחסית. להבנתי, מה שהוא רוצה בעיקר (בשלב זה) זה להישאר וללמוד בשוויץ וכן, אם המטרה שלי הייתה להישאר בבריטניה ולנהל את מסלול ההגירה שלי בחוכמה הייתי משקיע כמה מאות פאונד ופונה ליועץ הגירה מוסמך שיסביר לי את כל האפשרויות וההשלכות שלהן. לא מזיק במקביל ללמוד ולהשכיל בנושא אבל לא נראה לי שבמצב שלו (תייר וכזה שאינו דובר את השפה המקומית) הוא יוכל להתקדם באופן מספק - אבל זאת רק דעתי.

Udodelig

New member
תודה לכם על התגובות, והשאלה העיקרית שלי היא

האם אחרי שאני מתחתן אני יכול לקבל אשרת עובדה בשוויץ? להישאר וללמוד בשוויץ אני יכול פשוט עם ויזת סטודנט, וללמוד גרמנית אני יכול גם עם ויזת תייר, לחדש את הויזה כל שלושה חודשים. הבעיה היא לקבל אישור עבודה, ככה שיהיה לי יותר פשוט לממן את הלימודים.

Nobilis

New member
תשובה

למיטב הבנתי - כן, נישואים לאזרחית שוויצרית אמורים לאפשר לך שהיה ועבודה (בהנחה והנישואים אמיתיים, כמובן). בשביל להבין את הפרוצדורה אתם צריכים להיות בקשר עם המשרד שאליו קישרתי למעלה.

בקר12

New member
ואני עדיין ממליץ לך ללכת ליועץ הגירה ולתאר

את הרצונות שלך כדי שיעשה לך וסדר ויצביע על היתרונות וחסרונות של כל סוג של מסלול הגירה. אולי למשל אתה לא צריך להתחתן אלא מספיק לגור יחד וכו' וכו' לפי רמת הידע שלך בנושא זה מומלץ.

Nobilis

New member
תקרא את מה שאני כתבתי

הכותרת של ההודעה שלי הייתה "לגבי איחוד משפחות".

בקר12

New member
הבנתי אך במקרה שלו ולאור השאלות והידע המועט

שלו בנושאי הגירה אני חושב שהוא צריך לקבל הכוונה על כל האפשרויות העומדות לפניו.

Udodelig

New member
טוב תודה לכם

אני אמשיך לעיין בחוק איחוד משפחות. בינתיים קראתי בסעיף 6.2.1 שאחרי חתונה אני מקבל אשרת שהייה.

tsurof1

New member
הנה התשובה שלי

הנה תשובתי בתור אחד שעובד בשוויץ מספר שנים ורואה מה קורה בשטח: 1. אם אתה יודע אנגלית, תוכל למצא את התשובה במהירות באתר: englishforum.ch 2. נכון שסטודנטים יכולים לעבוד בצורה מוגבלת אבל אין הדבר כך לגבי סטודנטים שנשואים לאזרח שוויץ. 3. עבדתי יחד עם אנשים שנשואים לשוויצרי. תחילה מקבלים תושבות המאפשרת עבודה במשרה מלאה. רק אחר תקופת ההמתנה שציינת מקבלים את האזרחות. מקווה שעזרתי

למעלה