הגירה לחנט, בלגיה.

newfolder

New member
הגירה לחנט, בלגיה.

מישהו מכיר ישראלים שגרים בחנט? או בכלל, בפלנדריה?

הציעו לבעלי משרה באוניברסיטת חנט ואנחנו שוקלים ללכת על זה. יש לו דרכון אירופאי אז לא נראה לי שיהיה מסובך מידי. כרגע אנחנו בקנדה ולא ממש מסתדרים פה עם התרבות. אנשים פה נחמדים אבל קרים, אין להם שום עניין להיות חברים של אף אחד. קיבלתי את הרושם שגם הבלגים קרים... אבל האמת שאני לא יודעת על בלגיה כלום חוץ מזה שיש להם וופלים, שוקולד ופדופילים
מישהו רוצה להעשיר את עולמי?

een ogenblik

New member
אני חייבת לצאת עכשיו

אשתדל לענות לך מאוחר יותר. אל תתייאשי מלהמתין.

בקר12

New member
ה(מערב) אירופים "קרים". אין סיבה שהם יהיו

באופן כללי יותר "חמים" יותר מהקנדים. זו יותר עניין של מזל.

smaak

New member
קודם כל,

גם בפורום השני וגם כאן, את מגיעה בגישה קצת מעצבנת של "חור, אנשים קרים, ופלים שוקולד ופדופילים" וכדומה. אני מניחה שזה תערובת של הניסיון הקנדי והחשש ממקום חדש.
אז קחי בחשבון שכן, גם כאן, את זו שצריכה לעשות מאמצים להשתלב, ולא ההיפך.
בכל מקום אפשר למצוא חברים, אבל בהחלט יכול להיות שאלה לא החברויות שאת רגילה להן מישראל.

לגבי חנט עצמה, זו עיר אוניבסיטאית וגם מתויירת. מה שאומר שאפשר להסתדר בה בשפה האנגלית בחיי היומיום. לא יודעת לכמה זמן הציעו לכם את המשרה, אם זה זמני אני מניחה שלא תלמדו שפה, ואם זה משהו יותר קבוע אז כן, כדאי לך להירשם ללימודי שפה. לימודי שפה אגב זו גם דרך טובה להכיר אנשים חדשים.

התחבורה הציבורית יעילה למדי, בתוך העיר ומחוצה לה. יש הרבה מקומות נחמדים לאכול ולשתות, יש בה כל קיץ פסטיבלים שווים ביותר כמו פסטיבל הג'אז וגם החנטסה פיסטן ביולי במשך שבועיים ואז העיר מתמלאת בתיירים מבפנים ומבחוץ. יש את פסטיבל האורות בחורף.. יש בה אפשרויות מעולות לשופינג..

אין לי מושג לאיזה עוד מידע את מצפה..

newfolder

New member
באמת שאין לי שום כוונה לעצבן

אולי ההומור השחור שלי זה לא הכוס תה שלך... אל תקחי אותי קשה. כל מה שניסיתי להגיד זה שאני לא יודעת על בלגיה כמעט כלום.
וכן, את צודקת, אין לי יותר מידי אהבה לקנדים אבל זה רק בגלל שיש לי היכרות מעמיקה איתם. טוב, אולי אני מכלילה, ונקובראים. אין לי מושג לכמה זמן אנחנו עוברים. הלוואי שהייתי יודעת אבל החיים לא תמיד נותנים לנו את מה שאנחנו רוצים. כשהגענו לונקובר כולם אמרו לנו "זה המקום הכי טוב בעולם!", אז האמנו. אני יכולה לומר לך שעל הטעות הזאת אנחנו לעולם לא נחזור יותר. אם אני עוברת לאנשהו, אני רוצה לדעת מה הבעיות, כי בכל מקום יש בעיות ואני רוצה להגיע מוכנה. כמובן שאני אשמח לשמוע גם על הדברים הטובים אבל מזה אני כבר לא מודאגת... מקסימום, יהיו כמה הפתעות טובות.
אני בהחלט יכולה לחיות בבלגיה כמו חייזרית. אין לי שום בעיה שלא יהיו לי חברים בלגים. אני כבר רגילה לזה. את כנראה צודקת, הגישה שלי מסריחה. אבל מה לעשות, הזמניות והחוסר וודאות האלה לא ממש מאפשרים לי להכות שורשים או לבנות שום דבר לאורך זמן. יש לנו חבר פה שאומר: "יש את היהודי הנודד ויש את היהודי של הגטו"... כנראה שאני מהסוג השני
אבל יצא לי לנדוד...

באמת שאני לא מצפה לכלום, המידע שאת נותנת לי מאוד מועיל ואני בכנות מעריכה את זה. טוב לדעת שאפשר להסתדר באנגלית כי כנראה שזה מה שנעשה לפחות בתור התחלה. אני שמחה לשמוע שיש בעיר תרבות ואוכל טוב. אלו דברים שחסרים לנו פה. כמובן שחיפשתי תמונות של העיר והיא יפייפיה. גם ההיסטוריה מאוד מעניינת ויהיה כיף לגור בעיר עם כזה עושר תרבותי. בדקתי אתר נדל"ן בלגי שמצאתי בלינקים של הפורום ושמחתי לראות שהשכירות בחנט היא חצי (!!!) מפה. המשכורת אגב, חמישים אחוז יותר גבוהה... חוץ מזה באתר של האוניברסיטה יש רשימה של מוצרי יסוד בסיסיים ומחירים ואני מתרשמת שלפחות מבחינה כלכלית אנחנו הולכים לשחרר קצת את החגורה

אני עומדת ללדת בכל יום... הבנתי שיש דיי קר דרך האוניברסיטה בכלום כסף אבל רשימת המתנה של שנה. זה סבבה מבחינתי, אני לא מתכוונת לעבוד בשנה הראשונה בכל מקרה. אבל אשמח לדעת אם העיר חברותית לתינוקות/ילדים. האם יש מה לעשות איתם גם בחורף? בכלל מה בדיוק האקלים שם? יורד שלג בחורף? מה הטמפ'? וכמה זמן נמשך הקיץ? עד כמה הוא חם? אני שואלת את כל זה כי על פניו הנתונים של ונקובר נשמעו בסדר - חורף לא נורא קר (סביב האפס) וקיץ מושלם (25 מעלות). אבל בפועל בחורף יורד כל יום גשם ולא היה לי מושג כמה זה קשה בלי לראות את השמש... הקיץ נמשך רק חודשיים ולא מספיק חם בשביל שהעצמות יפשירו. אם זה בערך האקלים בחנט זה בסדר, כי כאמור, אנחנו רגילים. חוץ מזה, תמיד אפשר לעשות סופ"ש באיזה אי יווני, או דרום איטליה או ספרד, לא?

אפשר לשאול איפה את גרה? כמה שנים?

smaak

New member
העלויות

דומות לעלויות שבישראל למשל. בחלק מהמקרים זה יותר זול, בחלק מהמקרים יותר יקר. רכבים למשל זולים באופן משמעותי.
מוצרי תינוקות יקרים מישראל. מגבונים, פאמפרס וכו', יקרים משמעותית. כשהגעתי לבלגיה הופתעתי לרעה מההבדל. מחירים של מזון תינוקות לדעתי מקבילים למה שיש בישראל.

בכל מקרה תמיד אפשר לקנות ברשתות כמו לידל או אלדי, שמחזיקות מוצרים של חברות לא מוכרות והמחיר בהרבה מקרים יותר זול ממותג מוכר.

לגבי חברותיות לילדים.. אבני שפה זה לא ממש חברותי לעגלות, אבל באופן עקרוני כל צורך שיש לילד אפשר למלא כאן. כל פעוטון שתרצי לרשום אליו את הילד יצריך רישום מוקדם. חלק מצריכים המתנה, חלק לא.

מז"א מערב אירופאי. חורף קר אבל נסבל רוב הזמן. בדרך כלל בין מינוס חמש לחמש, עם זליגות בשני המקרים. גלי קור למשל השנה הביאו את הטמפרטורה למינוס עשרים כמעט, והיו לנו שלושה שבועות לא נעימים בכלל. הקיץ יכול להיות נעים, ויכול להיות גשום בלי הפסקה. האביב והסתיו הכי נוחים מבחינת כמות משקעים וטמפרטורות. יש הרבה מאוד ימים מעוננים, אז גם כאן אפשר לא לראות את השמש במשך כמה ימים.

ואני גרה במערב פלנדריה, משהו כמו ארבע וחצי שנים.

newfolder

New member
וואלה... מעניין

כי המחירים פה די דומים לארץ, אז מה שאת אומרת לי שלא הולך להיות לנו יותר זול. טוב נו. עדיין יהיה שיפור. אבל הדיור בהחלט יותר זול מבארץ, לא? עברתי על די הרבה דירות והן נראות באיכות טובה ויחסית זולות... כלומר, יחסית לת"א. הגיוני בכלל להשוות את חנט לת"א? הרי היא לא פרבר.

een ogenblik

New member
גגררררר

כתבתי הודעה לפני שיצאתי לשכנים, אבל היא נעלמה לה בנבכי האינטרנט.

חלק ממה שאת מתארת אופייני ללגיון הזרים של האקדמיה. נסיוננו המבוסס על די הרבה תצפיות מראה שלהרבה קשה במשרה הראשונה מחוץ לארץ המוצא. הצפיות כנראה גבוהות מדי מכדי שבאת זו תהיה חוויה טובה. רוב האנשים גם לא מודעים להליכים שעברו עליהם באותה תקופה, ובאמת מאמינים שהמקום השני או השלישי באמת טוב בהרבה מהמקום הראשון.

הרבה לספר על חנט עצמה איני יכולה לספר. סמאק מסתובבת יותר ממני, כך שאפשר לסמוך עליה יותר. מידע שאינו ישיר:
- אתר טוב לראות מחירי דיור הוא immoweb.
- לקראשים יש רשימות המתנה ארוכות, ואנשים מרשמים אלים במהלך ההריון. קראש של האוניברסיטה אינו שונה. למרות זאת, כדאי להתקשר ולראות האם אפשר למצוא יום בשבוע שיש להם מקום. מנסיון תצפיתני על אחרים, מתברר שמי ששולח ילד ליום אחד בשבוע לקראש, מצליח להשתחל לעוד ימים, כי הצוות מודיע להורים כשיש ילדים חולים. לעומת זאת, מי שמחכה למקום שיתפנה דרך רשימת המתנה פשוט נשאר בחוץ.
- מזג האוויר בבלגיה הוא מזג אוויר מערב אירופאי. הווה אומר - ממוזג בעל ארבע עונות מובחנות. בדרך כלל לא יהיו חמסינים או גלי כפור, אך יהיו ימים קרים מאוד בחורף, ויכולים להיות ימים חמים מאוד בקיץ. פשוט לזכור ששום דבר קיצוני לא נמשך למשך הרבה זמן. צריך לזכור שכנראה רוב הזמן, קיץ, סתיו, חורף או אביב, רוב הזמן יהיה אפרורי וקריר.

לגבי קרירות האנשים. חזרנו עכשיו מאירוח אצל השכנים שלנו, שהזדרזו להזמין אותנו מהר כל עוד הוריי בביקור. לפני כמה ימים שכנה אחרת הביאה לנו קופסא מלאת וואפלים שאפתה בעצמה. היא לא ידעה שהוריי בדיוק הגיעו, והתנצלה שלא נכנסה לראות אותם. יכול להיות שאנו גרים בשכונה יוצאת דופן, אבל משום מה זו לא הנחה סבירה בעיני.

newfolder

New member
חופשי, זה בדיוק המצב שלנו

קיווינו שהוא יוכל למצוא משרה קבועה אבל יכול להיות שזה יקח עוד כמה שנים. בגלל זה אני כל כך מנמיכה ציפיות. לא בא לי לעבור את כל האכזבה הזאת שוב. וגם להיקשר למקום ואח"כ לעזוב זה קשה. כמה זמן את גרה בבלגיה? את לא זמנית, נכון?
כן, זה בדיוק האתר שחיפשתי בו. עברתי על די הרבה דירות. שמחתי לראות שהרמה גבוהה. לא נראה שיש את הזבל שתל אביבים מוכנים לסבול במחירים ש... וול, צריכים להיות מחוץ לחוק... כי בדברים האלה אי אפשר לדעת. בכל זאת מדובר על עיר עתיקה... בטח יכול להיות קר בחלק מהדירות.

לגבי אנשים כנראה שבסופו של דבר הפרמטר הכי חשוב זה כמה זמן נשארים במקום. השאלה שאצלי נשארה פתוחה. כי אחרי 20 שנה אני מאמינה שהייתי מוצאת חברים טובים גם בונקובר ובסוף הייתי מרגישה בבית. וגם בארץ זה יכול לקחת זמן. אוף... הגירה זה כזה דבר מבלבל!

een ogenblik

New member
העולם האקדמי

הולך לפחות ופחות משרות קבועות ויותר ויותר משרות פוסט-דוק. בלגיה אינה שונה. דווקא בחנט פותחים משרת חוקר קבועה בתחומו של האיש, והוא, רישמית, הגיש מועמדות, למרות שהתנאים שהם יצטרכו לתת לו כדי שכלכלית יהיה שווה לעזוב את המשרה הקבועה הלא-אקדמאית-רישמית שיש לו בלובן ולעשות את הנסיעות היומיות לחנט.

אנחנו נמצאים בבלגיה כבר מעל 12 שנה, אבל אם את חושבת שזו הסיבה לכך שיש לנו חברים פלמים, את טועה. היחסים הקרובים הם עם כמעט כל השכנים, והם התחילו תוך מספר חודשים (כשעברנו עדין היה חורפי, ואף אחד לא הסתובב אצל מי שלא הכיר מראש). כשאני מדברת על יחסים קרובים, אני מדברת על התארחויות הדדיות, על "קפיצה" אחד לשני, על הלוואת ביצים לעוגה (טוב, הם ספציפית היו זוג צעיר וכבר עברו בינתיים) והרבה דברים אחרים.

גם על תל אביב איני יודעת הרבה. הצלחתי לחיות את חיי עד כה מבלי להכיר אותה היכרות קרובה, ואין לי כל בעיה עם כך, אבל יוצא מכך שאיני יכולה לערוך השוואות. יש דברים לשים לב אליהם בדיור בפלנדריה בכלל. אם יש מדרגות, למשל, סביר להניח שהן תהיינה צרות ותלולות ממה שאתם רגילים אליו. כדאי לשים לב לכך שיש חימום מרכזי (ברוב המכריע יש), ולברר מהן הוצאות הנלוות (אם אני זוכרת נכון שכירות, מופיעים שני מחירים - מחיר השכירות ומחיר ה-kosten, והמחיר שאתם צריכים לחשב הוא סכומם). בשכירות צריך לשלם פקדון של שלושה חודשים. זה הולך לחשבון בנק מיוחד נושא ריבית, וכדי לשחרר את הכספים צריכים להיות נוכחים שני הצדדים שחתמו על החוזה, אז כדאי לשמור על הניירות טוב מאוד. דרך אגב, בשבוע בו חתמונו על שכירות, אני חושבת שכל אדם שני, וכל פקיד בנק, הסבירו לנו את עניין הפקדון, ודאגו נורא שלא ירמו אותנו וניתן פקדון שאינו חשבון בנק מיוחד. כשקנינו בית כנראה נראנו כבר מעורים יותר, ופחות הציקו לנו. אבל זה לא שפקידי הבנק השתנו. יש לנו זוג מכרים ישראליים שהגיעו, ולהם מנהל בנק לא הפסיק לנדנד כדי שיביאו לו מסמך כלשהו מישראל, כזה שיוריד להם עלויות במשהו בצורה רצינית, ולבנק עצמו לא שינה כלום.

newfolder

New member
גם אתם בתחום המדע?

אגב, אהבתי את "לגיון הזרים של האקדמיה"... :)
כן, המשרה שהציעו לבן זוגי אמנם זמנית (חוזה לשלוש שנים) אבל מכל בחינה אחרת היא הרבה יותר מפתה ממשרת פרופ' בארץ... משכורת יותר טובה, מעבדה עם תקציבים גדולים, חופש אקדמי, לא צריך ללמד, בלי ועדות קישוט למינהן... בקיצור, הכל טוב ויפה אבל זה אומר עוד שלוש שנים של חוסר וודאות לגבי העתיד.
בעצם, אולי במקום לעשות ספקולציות כדאי פשוט לשאול אתכם, K50-60 לשנה, זה בסדר?

תגידי, היית אומרת שמאז האיחוד האירופי נהיה יותר קל להיות זר באירופה? מישהו אמר לי שבגלל שהאירופאים מסתובבים ממדינה למדינה כולם כבר רגילים לזה והרבה יותר קל להסתדר עם אנגלית. אגב, האם יש הבדל בין ההולנדית בהולנד ובפלנדריה?

כתבת שצריך להוסיף את מחיר ה-KOSTEN מה זה? לא ראיתי שום דבר כזה באתר שצירפת.
טוב לדעת שאנשים ישרים, למרות שאני לא מרשה לעצמי להסחף לאופטימיות... (;

een ogenblik

New member
אני הגעתי כטפיל עלי צווארו של האיש

על פניו זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי. האם זו משרה אקדמאית או של חברה פרטית המסונפת לאוניברסיטה? האם מדובר על על יורו או דולרים? האם זו משכורת או מלגת מחקר?

בדקתי את immoweb. יש מודעות המציינות הוצאות חודשיות, יש מודעות המציינות שההוצאות החודשיות כלולות במחיר. במודעות בהן לא מצויין כלום, הייתי שואלת כדי שלא יהיו הפתעות אחר כך.

בסביבה אוניברסיטאית תמיד ידעו אנגלית טוב. הדור הצעיר כמעט תמיד יודע אנגלית, ולאו דווקא בערים גדולות. אבל זה נוסע מכך שבלגיה מדינה קטנה עם מסורת של דו-לשוניות, כך שכשהפלמים איבדו שליטה בצרפתית, הם פשוט עברו לשליטה באנגלית. זו לא תמיד שליטה מושלמת, אך נדיר שאי אפשר להסתדר עם אנגלית. זה לדבי הסתדרות. כדי להשתלב ולהתאקלם, תמיד צריך לדעת את השפה המקומית, וזה נכון ברוב המקומות בעולם, לאו דווקא בבלגיה. פשוט, ברירת המחדל היא השפה המקומית עבור כל דבר, וכאשר לא מבינים אותה, המון דברים עוברים מעל לראש, ומי שמתרגם עבורך מתרגם לפי מה שחשוב לו ולא לך.

בלובן משרד הזרים יוצא מגדרו בידיעת שפות, כדי להתמודד עם מגוון השפות הבלתי אפשרי עבור כל עיר אחרת בסדר הגודל שלה. אבל שמעתי על עיריות שטענו כי על פי חוק הם מחוייבים לפלמית גם בנוגע לזרים. למיטב הבנתי זה יהיה לרוב באזורי המריבה מסביב לבריסל, ולאו דווקא באזור חנט.

בקר12

New member
פקטור חשוב שקובע ביחס ליכולת ההתחברות

עם מקומיים היא כמה היישוב גדול או לא. בעיר גדולה קשה יותר לעומת יישובים קטנים.
זה נכון ל"חנט", גנט ולהרבה מקומות אחרים.

newfolder

New member
וואלה?

אבל עיר גדולה היא יותר קוסמופוליטית, לא? הייתי מניחה שבעיירה קטנה חייבים לדעת את השפה, למשל.

בקר12

New member
היא יותר קוסמופוליטית אז יש סיכוי להכיר זרים

אבל מקומיים בדרך כלל יותר ידידותיים במקומות קטנים.

למעלה