הגירה להולנד

soldierguy26

New member
הגירה להולנד

שלום לכולם יש לי מספר שאלות ואשמח אם מישהו יוכל לענות לי: בחודש יוני הקרוב אסיים ואקבל את הרישיון האירופאי שלי כרופא כללי. אני מעוניין להגר להולנד להתמחות ולעבוד שם. (ואם זה לא אפשרי למדינה אחרת באירופה) הבנתי שישנו מחסור ברופאים בהולנד ובאירופה ומכיוון שלמדתי באירופה וברשותי רישיון לכל מדינות האיחוד זה מקל עליי. האם מישהו יכול לתת לי פרטים כיצד ההגירה עובדת? למי לפנות? האם כדאי לפנות לחברה המתמחה בהגירה או שעדיף לעשות זאת לבד? התחלתי בקורס ללימוד הולנדית - שיש ברשותי רק דרכון ישראלי. אשמח לכל עצה, רעיון וניסיון של מי שמבין תודה רבה

אספרסו2

New member
האם אתה מתכוון לכך

שבחודש יוני אתה מסיים את הלימודים?באיזו מדינה? אין דבר כזה רשיון אירופאי. רשויות הבריאות בכל מדינה מנפיקות רשיון מקומי אם עמדת בדרישות. אם תתן יותר פרטים אוכל להרחיב ולפרט.

buffer

New member
רופאים, כמו כל אזרח אירופאי

יכולים לעבוד בכל מדינה http://euobserver.com/867/29438 זה תקף גם לעורכי-דין, למרות שבהתחלה המדינות טענו שזה לא צריך להיות כך, כי לכל מדינה חוקים משלה, אבל בית-המשפט של האיחוד הכריח אותם להכיר ברישיון עו"ד שנרכש במדינה אחרת כבעל תוקף בכל אחת ממדינות האיחוד. בלי אזרחות של האיחוד אני לא יודע מה אפשר לעשות בהולנד.

soldierguy26

New member
עוד פרטים

אני אתן קצת יותר פרטים ואולי זה יעזור... אני מסיים בתחילת יוני את הלימודים בהונגריה - הלימודים שם מוכרים עי האיחוד האירופאי (אני יודע זאת כי הרבה אנשים שאני מכיר עובדים היום באירופה ללא צורך בבחינה נוספת - וגם בתעודה שאני מקבלים מופיע סמל האיחוד). המטרה שלי היא להגר לאירופה - ידוע לי שיש כרגע ביקוש לרופאים במדינות כגון הולנד גרמניה שוויץ וכו מכיוון שאין ברשותי אזרחות אירופאית ואני מעוניין לעזוב את הארץ , אני מחפש פרטים שיוכלו לעזור לי. האם אפשר להתקבל להתמחות שם ? משמע להגיע בויזת עבודה ואחכ לבקש אזרחות? אינני יודע בכלל כיצד זה עובד. ביררתי פרטים לגבי אנגליה ואוסטרליה - אך הם ירדו מהפרק בגלל סיבות אישיות - והמטרה היא בעיקר הולנד אשמח לעזרה

soldierguy26

New member
עוד פרטים

כבר פניתי אליהם בעבר והתואר והרישיון מוכרים ללא צורך בבחינה נוספת

forglemmigej

New member
אולי תשאל בארגון הרופאים ההולנדי

מקביל להסתדרות רפואית בארץ הם בטח יודעים לגבי התמחויות. השאלה אם תוכל בכלל לעשות התמחות זה לא מספיק שיש לך רישיון לעבוד כרופא אתה צריך אישור שהיה ועבודה איך תממן את עצמך בזמן ההתמחות. במקרה הבנות של בעלי הן רופאות מתמחות וזה בכלל לא כמו בארץ ההתמחות באירופה ,להתמחויות טובות לפעמים מחכים הרבה זמן עד שמתפנה מקום , אבל זה דנמרק אני לא יודעת איך ההתמחות בהולנד.

למעלה