הגירה לגרמניה

danshan

New member
הגירה לגרמניה

הי! מה נשמע? אין לי שום זיקה לגרמניה משפחתית או אחרת ( אולי סבא שלי שנפטר... ) האם ואיך אני יכול לקבל אזרחות גרמנית?

berlinale

New member
אזרחות גרמנית

לפי חוק הגרמני, אדם ששהה במדינה באופן חוקי ועל אשרת תושב יותר ממספר שנים, מראה זיקה למדינה וויתר על כל אזרחות נוספת שהייתה לו רשאי להגיש בקשה לאזרחות.

waisbart

New member
מה התנאים לתושב

האם זה מאפשר תעסוקה האם מוגבל בזמן

mikledet

New member
חוץ מזה

אם אני קורא אותך נכון - אתה מחפש משהו "מהיר"... לא ניתן לקבל אזרחות (אם אתה לא עונה לקריטריונים שאתה יכול לברר בשגרירות - וניראה לי שאתה לא עונה עליהם) בלי לחיות בגרמניה כמה שנים... מאחר שכך הדבר - אני ממליץ להתחיל מלטפל במעבר לגרמניה. תוך כדי החיים פה - תלמד כל מה שצריך על מנת לקבל אזרחות. בהנחה - שזה בכלל מה שאתה מחפש - ולי ניראה שלא - אבל זה רק ניראה לי כך.

אזרחות כמטרה או אמצעי?

אם חשוב לך להשפיע על תוצאות הבחירות בגרמניה באמצעות הקול הבודד שלך, אז כנראה שאזרחות מאוד מאוד חשובה לך. אם אתה בסך הכל רוצה לגור ולחיות שם, יש מגוון דרכים אחרות. רובן מתחילות בלימודים ועבודה. שאר התנאים (איכות הסביבה, חינוך, תרבות ושאר ירקות) באים כעסקת חבילה עם זה. לפעמים נדמה לי שאנשים שוכחים שאזרחות אמנם מקנה יכולת תנועה והגירה למדינת היעד, אבל גם תושבות מקנה אותה היכולת, ואותה הרבה יותר קל להשיג.

waisbart

New member
מה התנאים לתושב

האם זה מאפשר תעסוקה האם מוגבל בזמן

een ogenblik

New member
זה תלוי בסוג ההגעה למדינה בה מקבלים

תושבות. תושבות בדרך כלל כוללת אפשרויות העסקה, אך לרוב יש גם מגבלות. יש סוגי תושבות שאינם מוגבלים בזמן (ואז בדרך כלל לא יהיו מוגבלים בתעסוקה), ויש תושבות המוגבלת בזמן (ואז מדובר לפעמים בפרק זמן שאינו מאפשר בקשת אזרחות). הסיבה שהודעתי מלאה ב"בדרך כלל", "לרוב" ו"לפעמים", היא שהתשובות משתנות מויזה לויזה, ממדינה למדינה. הטוב ביותר הוא לפנות לקונסולית המדינה אליה מתכוונים להגיע, ולברר שם את סוגי הויזות הניתנות, ומה כל סוג אומר.

למעלה