הגירה לגרמניה

thomas12

New member
הגירה לגרמניה

היי אני אדם אטאיסט, נשוי + שני ילדים , בן 16 ובת 10 ממרכז הארץ שוקל מעבר לגרמניה או למדינה שפויה אחרת, רצוי באירופה, עם משפחתי מאחר שנמאס לי לחיות כאן ולא חסרות לכך סיבות לצערי. אני מאלה שהצליח להם בחיים, לא רעב ללחם, בעל מקצוע חופשי, אדם ישר והגון (תתפלאו, יש עוד כאלה), נושק ל - 50 ומאוד רוצה לחיות במקום רגוע יותר, חם פחות, במקום שבו לדת ולא משנה איזו, יש הרבה פחות משקל בחיי היום יום בהשוואה למה שקורה כאן בישראל. מקום עם אנשים ישרים יותר ותחמנים פחות... שאלתי לחברי הפורום מה יכול אדם כמוני עם הון עצמי של כ - 300,000 יורו להשקעה לעשות בחו"ל ? שהרי ברור שלא ארצה לשבת בחיבוק ידיים אלא לפתוח עסק משלי או להיכנס כשותף לעסק קיים. אם יש למישהו מהחברים \ חברות כאן בפורום רעיון מעניין, אשמח לשמוע או בעצם לקרוא .. תודה ושתהיה לכולנו שנה טובה יותר

gesus

New member
אני יכול לספר לך מהניסיון שלי בשבדיה

עם הרבה פחות הון התחלתי פתחתי עסק בשבדיה אחרי שנתיים שגרתי כאן על תקן סטודנט זר. התהליך עצמו לא מסובך אבל ארוך מאוד (לפחות 9 חודשים) ושום דבר לא מובטח. השאלה היא איזה עסק אתה רוצה או מסוגל לפתוח. מעבר לבירוקרטיה שיש בכל מדינה יש גם את הקשיים שבכל פתיחה של עסק ולא משנה באיזו מדינה.

thomas12

New member
אילו ידעתי את התשובות לשאלות שאתה מעלה כאן ..

ראשית תודה על תגובתך, מותר לשאול באיזה תחום העסק שפתחת ? לצורך הדוגמא, אני חושב שאשתי ואני יכולים לרכוש ולנהל צימר. השאלה אם אי ידיעת השפה המקומית לא תהווה מכשול ? אילו אישורים נדרשים לשם כך ? האם הגשת מזון ומשקה מסבכים את הרישוי לעסקים כאלה ? ככלל, אנחנו אנשים עם ראש על הכתפיים, יודעים לעשות חשבון ולא נירתעים מעבודה מחפשים רעיון שיהיה גם בר ביצוע עבורנו אין לנו עינים גדולות ולא מחפשים להרוויח "מיליונים" אלא יותר שתהיה לנו תעסוקה שתכניס לנו את המינימום הנדרש לחיים נורמליים

gesus

New member
אם אתה לא יודע אני בטוח לא אדע

העסק שפתחתי הוא משרד פרסום שמתמחה באינטרנט. אני חושב שאתה קושר את העגלה לפני הסוסים כאן. קודם כל תעשו רשימה של אילו עסקים הייתם רוצים לנהל ואילו עסקים יש לכם ידע וניסיון לנהל. אחרי זה תחשבו על מדינה והחוקים הפנימיים שבכל מדינה. אני יכול לתרום מהידע שלי לגבי שבדיה. משהו שצריך לחשוב עליו הוא שכשאתה פותח עסק אתה עובד מסביב לשעון. זה לא קשור להרתעות או לא מעבודה, לפעמים בתור יזם אתה צריך להרתע מעבודות מסוימות כי המשאב שלך הוא זמן, אם תשקיע אותו במקום הלא נכון הפסדת. לכן אל תכנס לקלישאות של "לא נרתעים מעבודה" או "לא מחפשים לעשות מיליונים". תחשוב בצורה רציונאלית במה אתה רוצה לעסוק בטווח של 5 שנים ותשאף לעשות מיליונים.

forglemmigej

New member
לעשות כל דבר בגרמניה , דבר ראשון ידיעת השפה

לפני הכל לכו שניכם ותשקיעו ברכישת השפה , לאחר מכן חפשו מישהו שמבין בעסקים קטנים ותבקשו שיכין לכם תוכנית עסקית בשום פנים ואופן לא לעשות זאת לבד ,אתם יכולים ליפול וחזק, אתם צריכים לשריין מספיק כסף לשלוש השנים הראשונות שהעסק רק קם ויכולים להיות הפסדים. תעשו סיור מדוקדק באתרי נופש בגרמניה וחפשו מקום אטרקטיבי. בהצלחה.

thomas12

New member
רעיון מצוין, תודה

שלחנו בקשות לבתי הספר ברליץ ודיאלוג אם יש לך רעיון, באמצעות מי הכי כדאי, נשמח.

thomas12

New member
לי יש דרכון אירופאי

אני עוסק בתחום הביטוח אישתי מהנדסת תעו"נ

אספרסו2

New member
צריך הרבה אומץ

בגיל כזה עם ילדים להחליט על הגירה לגרמניה בלי ידיעת השפה, אבל אני בהחלט מבין אותך, שיהיה בהצלחה

אתם צריכים לעשות את השיקולים שלכם

כמעט לא קיימת מדינה באירופה שבה הדת מתערבת בענייני היומיום. אפילו באירלנד (שבה למשל מסובך להשיג חלילה הפלה מלאכותית), הדת לא ממש מעורבת בחיי היומיום. עם זאת, דווקא "צימר" (כמו שישראלים חושבים על המונח) נמצא בדרך כלל באזורים יותר מסורתיים ומכך גם יותר שמרניים וחשדניים כלפי זרים. הכל יחסי, אבל שאלת על גרמניה ומכיוון שכך, אציין שבגרמניה באזורים כמו בוואריה או האזורים הכפריים של היער השחור, אנשים היו משתלבים יפה מאוד - חוץ מהעניין הקטן הזה של ישו - בש"ס או לפחות במפד"ל. ומכיוון שיש לכם שני ילדים מבוגרים יחסית, ואתם בני גיל 50, יש גם שיקולים אחרים לבחירת מקום המגורים (רמת מערכת החינוך, רמת שירותי הבריאות, סוגי הבידור/תרבות שאתם יכולים להשיג) השיקולים שלכם, אם יש לך דרכון אירופי + כסף: * מזג אוויר: יש מקומות שלא תוכלו לסבול (דרום ספרד? צפון לאפלאנד?); יש מקומות שבהם מזג האוויר אידיאלי? * אם החלטתם על עיסוק בתיירות (כולל גם דברים כמו מסעדנות, לא רק צימרים/B&B) - צריך לבחור אזור תיירותי (כמובן), צריך לבדוק אם השוק אינו רווי באותו מקום * לגבי חוקי רישוי וכו' - איזה מדינה בעלת האקלים הנעים ביותר למשקיע בסדר גודל קטן מבחינת חוקי רישוי, מיסוי לעסקים קטנים, בירוקרטיה, וכו'. לגבי איזה מדינה תמצא בקלות אנשי מקצוע שיסייעו לך (עו"ד, רו"ח, מהנדס אם צריך לחתום על תכניות) שדוברי עברית או לפחות יודעים לעבוד עם ישראלים מבחינת (למשל) חוקי בנקאות ישראליים (העברת הסכום של ה-300 אלף אירו שיש לך אני מניחה בחסכונות או בנכסים)? * באיזה מדינה יהיה לכם יותר קל מבחינת שפה? איזה שפות אתם מדברים? * הילדים: באיזה אזור הם ירגישו הכי בנוח מבחינת חיים חברתיים - אני שוב חוזרת לחלום הצימר. בהרבה אזורים כפריים חברת הילדים יחסית מאוד סגורה וקרתנית, ולא יהיה קל לילדים שהם גם זרים (באו מבחוץ) וגם זרים מבחינת השפה והמנטליות להשתלב. לדעתי עם ילדים גדולים צריך לשקול היטב לפני שעוברים לאזור כפרי במדינה שאתם לא דוברים את השפה שלה. * יש בטח עוד מרכיבים ששכחתי - יתכן למשל אם אתה עדיין מעוניין להיות מהנדס תעו"ן שיש מקומות שתוכל לעבוד כעצמאי בקלות יחסית. הדבר היחיד שאני יכולה להגיד לגבי גרמניה הוא: * פורסם אתמול שיש מצוקה קשה בידיים עובדות ושיש מגמה כללית של שגשוג כלכלי, מה שמצביע על מגמה חיובית יחסית * מחוץ לערים הגדולות יש הרבה יותר שמרנות חברתית ממה שהיית חושב

יש פורום גרמניה ותרבות גרמניה

תנסה לשאול שם. גיורא גודיק בזמנו פתח דוכן של לביבות בעיר קלן בגרמניה והלך לו יופי. תנסה דוכנים של אוכל זה רווח מהיר יותר מאשר צימרים, בכל גרמניה אפשר לשכור צימרים כדאי לך להיות יותר יחודי.

Lia78

New member
וגם שבגרמניה

נדרשות תעודות מקצועיות לכל דבר שתרצה לעסוק בו, אם הכוונה היא פתיחת עסק תיירותי, כדאי לבדוק איזה אישורים ותעודות תצטרכו להציג, בהתייחס לאזור שבו תרצו לחיות (ישנם הרבה דברים שונים בין המדינות בתוך גרמניה) וידיעת השפה על בוריה, היא הבסיס בלי זה, במיוחד מחוץ לערים הגדולות, אולי אפשרי אבל בהחלט לא אידיאלי או כדאי בעיני (מניסיון של מגורים בעיר קטנה)

thomas12

New member
תודה. אהבתי את הבלוג\ים שלך

עושה רושם שהדבר הראשון וההכרחי הוא לימוד השפה כבר די ברור שזה תהליך יחסית ארוך ומורכב לנו כמשפחה, בהשוואה נאמר לצעירים, שיכולים בתאוריה לארוז מזוודה ולהתמודד עם הפרוצדורות תוך כדי

Lia78

New member
תודה

בהחלט תהליך מורכב. כל זמן שאין ילדים הרבה יותר קל לעבור. תנסו אולי לחפש מקום מגורים שיש לידו בי"ס בינ"ל, בברלין למשל יש בתי ספר שלומדים חצי באנגלית וחצי בגרמנית, אולי זה יעזור להבנה ולהשתלבות (הבכללה, רוב הישראלים יודעים אנגלית יותר טוב מרוב הגרמנים). היתרון של ילדים שהם לומדים את השפה במהירות. יש בפורום גרמניה קישורים לאתרים ללימוד גרמנית שתוכלו להעזר בהם. אתה יכול להעזר בפורום הורים בחו"ל, אני מניחה שבארכיון יש לא מעט שאלות של הורים שעברו עם הילדים לחו"ל. אנחנו עברנו במדורג, בן הזוג שלי עבר חצי שנה לפני, להכין את השטח ולהתבסס בזמן שאני סגרתי ענינים בישראל. לא היה קל, אבל כן היה הכרחי בעיני. בהצלחה!

גוזליה

New member
כאן נמחקו הודעות.../images/Emo196.gif

אולי די עם הגנון הזה? כל הודעה שתכתב מתחת להודעה הזו שאינה קשורה ישירות למענה לשאלות שהועלו על ידי פותח הפוסט (לטוב ולרע) יימחקו, והכותב ייחסם (ולא, איני מצייתת לאופנות לחסום אנשים, בניגוד למה שנרמז כאן. מי שמתבטא בצורה שאינה הולמת ייחסם, בלי קשר למי שהוא/היא).

למעלה