הגירה לגרמניה

giliat

New member
הגירה לגרמניה ../images/Emo54.gif

שלום לכולם, אני מעוניין להגר עם משפחתי לגרמניה ברשותי אזרחות גרמנית. רציתי לדעת פרטים לגבי סל קליטה בגרמניה.

י ש1

New member
הצחקת אותי

אף אחד לא מעוניין ב"עולים חדשים" בגרמניה, ולכן אין דבר כזה סל קליטה. מה שכן - אם יש לך ילדים במשפחה, את תהיי זכאית לקיצבת ילדים, 150 ומשהו יורו לילד, לחודש. בערך פי חמש ממה שבישראל, לפחות עבור שני הראשונים...

בתור מחזיקת דרכון גרמני

אם לא שמת לב, אתה אזרח גרמניה. לכן את לא מהגר לגרמניה, וכל ה"יתרונות" שאולי קיימים בשביל מהגרים ו/או פליטים שבאים לגרמניה ואינם אזרחי המדינה, לא חלים עליך... לא נורא, אני משוכנעת שתוכל למצוא אי אילו יתרונות לדרכון הגרמני על פני אשרת שהיה של מהגר, למרות שעם הגרכון אף אחד לא ממש ייצא מגדרו לקלוט אותך....

diday

Member
תשאל בשגרירות גרמניה

עד כמה שידוע לי (ואני לא יודע הרבה) גרמניה מסרבת להכיר בכך שהיא ארץ הגירה, כך שאין אפשרות להגר לגרמניה ולקבל סל קליטה. היוצא מהכלל בנושא הזה הוא חוק הדומה לחוק השבות בישראל המאפשר ל"גרמנים" לחזור למולדתם. אם יש לך דרכון גרמני על סמך החוק הזה, וקיבלת את הדרכון באחרונה, אתה יכול לעבור לגרמניה כ"בן האובד החוזר למולדתו". אני לא יודע מה מכיל סל הקליטה בדיוק, אני יודע שהוא מכיל: למודי גרמנית, עזרה בדיור (בדומה למעונות עולים בארץ, שבהם יהיו כמעט אך ורק רוסים), עזרה ברכישת דירה והחשוב מכל תמיכה כלכלית במשך שנות שהותך הראשונות שמאפשרות לך להשתלב בעבודה ולא להיות תלוי בלשכת הרווחה. הכרתי בפרנקפורט משפחה ישראלית ש"עלו" לגרמניה על פי חוק זה. לפני מספר ימים היתה כתבה בעיתון על 100,000 יהודים שהיגרו בשנה האחרונה לגרמניה מארצות חבר העמים, בזכות סל קליטה זה ועל עוד 180,000 הממתינים לתורם. נראה לי שאילו מספרים מופרכים (מה כבר אפשר לצפות לעיתון כמו מעריב) ושמדובר ב100,000 יהודים מחבר העמים ש"עלו" לגרמניה ב10 השנים האחרונות. אם אתה לא זכאי ל"חזור" לגרמניה על פי חוק זה. אתה כנראה לא תקבל איזה שהיא עזרה, ואם אין ברשותך רכוש או כסף תאלץ לפנות ללשכת הרווחה. מהם תקבל תמיכה בסדר גודל של 250 יורו לנפש + עזרה בדיור, מותר יהיה לך להחזיק מכונית זולה, ותקבל בטוח רפואי סטנדרטי. (אל תתפוס אותי במספרים אני מכיר אותם מהעתונות בלבד). אתה תחווה אנטישמיות ושנאת זרים כי לא תוכל להסתיר את היותך מיקרה סוצאלי, תצתרך להגיע לעיתים קרובות למשרד הרווחה, בשביל כל דבר קטן שתזדקק לו. אפילו יציאה לחופשה צריכה להיות מתואמת איתם. כיוון שהעזרה הסוציאלית באה מהעיריה הם יכולים להכריח אותך לעבוד באיסוף זבל, ועבודות מכובדות אחרות תמורת שכר נוסף של אחד יורו לשעה, אבל אלה המיקרים היותר נדירים ולא כל עיר עושה את זה (פרנקפורט כן).

berlinale

New member
תוספת קטנה

את כל הבונבונים האלה מקבלים ה - Spätaussiedler . מדובר באנשים שהיו בעלי אזרחות גרמנית, או ממוצא גרמני, ועכשיו אכן חוזרים ל"מולדתם" מבריה"מ לשעבר. גם היהודים משם מקבלים על בסיס אותו עיקרון. רב הישראלים שמקבלים אזרחות גרמנית - בלי להתייחס למקרה שלך - מקבלים אותה כי לאבא או לאמא יש, בדיוק כמו האנס מקלן וגרטרוד מהמבורג ולא זכאים ליותר זכויות מגרמנים רגילים. וכן, להעזר בלשכת הסעד זה משפיל (או כך שמעתי - גם אני לא ניסיתי).

forglemmigej

New member
למה הכוונה יהודים

מרוסיה שגרמניה היתה" מולדתם הישנה"? לא ידוע לי על יהודים שהיגרו מגרמניה לרוסיה בעבר. יש לי ההרגשה שאלו אותם רוסים שמגיעים לארץ כתחנת ביניים לפני קנדה או אמריקה...

diday

Member
אני רואה שאת מתמצאת אז יש לי שאלה

כיוון שאני לא קורא את ה"בילד" או את Bunte ודומיהם אני לא כל כך מתמצא בחברה הגרמנית. על גרטרוד מהמבורג דוקא שמעתי. אבל על האנס מקלן לא שמעתי. זה אנס מפורסם? בארץ נותנים שמות לאנסים כמו האנס המנומס, האנס השקט, האנס המזמר וכד'. גם בגרמניה הם עושים את זה? והיה אנס אחד מפורסם מקלן? אבל גם אם כן, למה את נותנת דווקא אותו בתור דוגמה למישהו שאין לו יותר זכויות מגרמנים רגילים?

י ש1

New member
האם האנס=הנס?

לדעתי הכוונה להַנס, כמו "הנס כריסטיאן אנדרסן". אז גם אני מצטרף לבקשה להכרת התרבות הגרמנית: מיהו הנס מקלן ומיהי גרטרוד מהמבורג? או שמא גרטרוד הוא בכלל מי שהתגייר (גר) העסוק מאוד (טרוד)
חוץ מזה - רוב ה"עולים" מרוסיה הם יהודים מחבר העמים שבעבר של משפחתם מצוי מישהו בעל אזרחות גרמנית. עקב כך יכלו לבחור להגר לגרמניה כגרמנים פליטים השבים למכורתם, או לישראל, עקב יהדותם, ומשום מה, כמו רבים בפורום זה, בחרו באפשרות האחרונה. זאת הסיבה שהקהילה היהודית בגרמניה צמחה פלאים בעשור האחרון, עד שאפילו המימשל השווה לאחרונה את מעמדה של הדת היהודית למעמד הכנסיות הנוצריות. זאת גם הסיבה שכשנזדמנתי לבית כנסת, השפה המדוברת השנייה היתה... גרמנית. פשוט כולם דיברו רוסית. (עברית? רק על ארון הקודש)

forglemmigej

New member
אז עכשו הקופאית

אומרת בסופר בגרמנית, עם מבטא ראסי :"יש כרטיס מועדון"?

mightybaron

New member
סל קליטה יש רק לרוסים...

אם אתה רוסי וברחת מגרמניה במלחמה אז יש לך אפשרות לקבל סל קליטה שגובהו 750000 שח אם אתה רק ישראלי עם אזרחות גרמנית אז תקבל נדה = כלום אפשרות יחידה לרשותך - להיות נתמך עזרה סוציאלית - שמאפשרת להתקיים בכבוד - בניגוד למוכר לך בישראל אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור דורון

mightybaron

New member
בקשר לעזרה סוציאלית + 100000 רוסים

הם לא יכריחו אותך לעבוד בעבודה כלשהי - אלא הם מכריחים אותך לחפש עבודה. לא תתקל כמעט בביטויי גזענות(האמת שאנחנו הישראלים לא חסר לנו) הקהילה היהודית בברלין מביאה כבר 10 שנים 7000 רוסים לברלין (בחשבון פשוט 70000)

למעלה