תשאל בשגרירות גרמניה
עד כמה שידוע לי (ואני לא יודע הרבה) גרמניה מסרבת להכיר בכך שהיא ארץ הגירה, כך שאין אפשרות להגר לגרמניה ולקבל סל קליטה. היוצא מהכלל בנושא הזה הוא חוק הדומה לחוק השבות בישראל המאפשר ל"גרמנים" לחזור למולדתם. אם יש לך דרכון גרמני על סמך החוק הזה, וקיבלת את הדרכון באחרונה, אתה יכול לעבור לגרמניה כ"בן האובד החוזר למולדתו". אני לא יודע מה מכיל סל הקליטה בדיוק, אני יודע שהוא מכיל: למודי גרמנית, עזרה בדיור (בדומה למעונות עולים בארץ, שבהם יהיו כמעט אך ורק רוסים), עזרה ברכישת דירה והחשוב מכל תמיכה כלכלית במשך שנות שהותך הראשונות שמאפשרות לך להשתלב בעבודה ולא להיות תלוי בלשכת הרווחה. הכרתי בפרנקפורט משפחה ישראלית ש"עלו" לגרמניה על פי חוק זה. לפני מספר ימים היתה כתבה בעיתון על 100,000 יהודים שהיגרו בשנה האחרונה לגרמניה מארצות חבר העמים, בזכות סל קליטה זה ועל עוד 180,000 הממתינים לתורם. נראה לי שאילו מספרים מופרכים (מה כבר אפשר לצפות לעיתון כמו מעריב) ושמדובר ב100,000 יהודים מחבר העמים ש"עלו" לגרמניה ב10 השנים האחרונות. אם אתה לא זכאי ל"חזור" לגרמניה על פי חוק זה. אתה כנראה לא תקבל איזה שהיא עזרה, ואם אין ברשותך רכוש או כסף תאלץ לפנות ללשכת הרווחה. מהם תקבל תמיכה בסדר גודל של 250 יורו לנפש + עזרה בדיור, מותר יהיה לך להחזיק מכונית זולה, ותקבל בטוח רפואי סטנדרטי. (אל תתפוס אותי במספרים אני מכיר אותם מהעתונות בלבד). אתה תחווה אנטישמיות ושנאת זרים כי לא תוכל להסתיר את היותך מיקרה סוצאלי, תצתרך להגיע לעיתים קרובות למשרד הרווחה, בשביל כל דבר קטן שתזדקק לו. אפילו יציאה לחופשה צריכה להיות מתואמת איתם. כיוון שהעזרה הסוציאלית באה מהעיריה הם יכולים להכריח אותך לעבוד באיסוף זבל, ועבודות מכובדות אחרות תמורת שכר נוסף של אחד יורו לשעה, אבל אלה המיקרים היותר נדירים ולא כל עיר עושה את זה (פרנקפורט כן).