הגירה לבריטניה

golan2072

New member
הגירה לבריטניה

זוגתי היא אזרחית בריטית (British National) ואני אזרח גרמניה; איינו נשואים עדיין אך נתחתן ברגע שנעזוב את הארץ. למיטב הבנתי אנחנו יכולים לעבוד בבריטניה ללא כל אישור נוסף. האם זה נכון? בנוסף לכך, מהי הפרוצדורה להרשמה לשירותים הרפואיים בבריטניה (NHS)? נזדקק לרופא תוך זמן קצר מהגעתנו מאחר ואנו צורכים תרופות מרשם. חוץ מזה, האם יש אפשרות לחפש עבודה בבריטניה דרך האינטרנט ו\או הדואר או שכדי לחפש עבודה צריך קודם כל לגור שם? שנינו אקדמאים (לי יהיה בעוד כמה חודשים תואר שני ולזוגתי יש תואר ראשון).

golan2072

New member
ועוד שאלה - לגבי חתולות

ברשותנו שתי חתולות המחוסנות באופן מסודר כל שנה החל מגיל 6 חודשים נגד כלבת ומחלות נוספות. מהי הפרוצדורה להעברתן לבריטניה? האם יש צורך בהסגר?

בקר12

New member
מבחינת ויזה אתם מסודרים. לא צריך.

אפשר לעבוד חופשי ולא צריך לעשות כלום. ל NHS צריך בדרך כלל להוכיח מקום מגורים כדי להירשם למרפאה (רישום במרפאה הוא בעצם רישום ל NHS) בקשר לחיפוש עבודה היו פה הרבה שירשורים. מוטב להיות כבר מקומי (במיוחד בשביל ראיונות וטלפונים וכו) אבל אם זה ממש הכרחי מאוד תלוי בתחום ובביקוש.

golan2072

New member
תודה רבה על המידע.

אז בתכל'ס ברגע ששוכרים דירה אפשר להירשם במרפאה וזהו?

בקר12

New member
בעיקרון כן. ייתכן שידרשו ממך הוכחות על הכתובת

חוזה שכירות מן הסתם יהיה לך כבר וייתכן שזה יספיק. אם לא, ייתכן שידרשו גם כמה חשבונות.

golan2072

New member
כלומר, יהיה צורך להמתין עד שאקבל חשבונות?

או שחוזה עם חברת החשמל\מים (אני לא יודע איך זה מסודר בבריטניה) יספיק?

lironme

New member
אגב לגבי תרופות מרשם לחולים כרוניים

יש מקרים מסויימים בהם ה NHS יספק לך אותן בחינם. צריך למלא טופס עם הפרטים. אני כמובן לא יודעת לגבי כל התרופות, אבל למשל תרופות לבלוטת התריס ניתנות בחינם.

noa scotland

New member

במקרה שלי הרופאה מילאה את הטופס. מהרגע שקיבלתי את הפטור: כל תרופה שהיא שאני מקבלת במרשם רופא, וללא קשר למחלה המקורית שזיכתה אותי בכבוד, אני מקבלת בחינם.

יעלי9

New member
נעה, כשרציתי לשלם על תרופת מרשם

הרוקח אמר לי שכל סקוטלנד פטורה מתשלום על תרופות. לפחות כך נדמה לי שהבנתי, זה נכון? התרופה המדוברת הייתה סתם סירופ אקמול, לא משהו מיוחד (

noa scotland

New member
זה דבר חדש מתחיל שנת 2011

אני עזבתי את סקוטלנד בסוף 2007.... ומה שסיפרתי תקף לגבי אנגליה - אני ושכמותי לא משלמים גם עבור אקמול, אם הוא במרשם רופא.

למעלה