הגירה לארה"ב

Aya234

New member
הגירה לארה"ב

איה,אני בת 17 וחצי ואני כבר שנה פה בארה"ב..ההורים רצו לעבור לפה בגלל העבודה שלהם וגם בגלל שהחיים פה יותר טובים.. אני עכשיו לומדת פה בתיכון פרטי(לא יהודי)ומתכוונת אחרי זה ללכת לאוניברסיטה. אין לי כוונות ללכת לצבא..הרי אני גרה פה עכשיו אני לא אעזוב את המשפחה שלי כדי לנסוע לישראל שנתיים לעשות צבא בזמן שאני יכולה כבר להתחיל ללמוד באוניברסיטה !!! אמרו לי שמי שעובר לפני גיל 16 לא צריך להתגייס אבל אני עברתי בגיל 16..אז מה אני עושה? איך אני יכולה לקבל פטור מצה"ל ומה קורה אם אני פשוט עוזבת את העניין ולא עושה כלום..? הם ישכחו ממני?

כל עוד רגלייך לא תדרוך בישראל עד

גיל מסויים (30?) שבו כבר לא מגייסים אז לא יעשו כלום. ברגע שתבקרי בארץ יקחו אותך ויגייסו אותך. אולי אפילו משפט על עריקות. אולי תוכלי לסדר משהו כמו להצהיר ברבנות בארץ על דת/בצבא בארץ על פציפיזם- לקבל פטור משירות צבאי ואז לעשות שירות לאומי דרך הסוכנות היהודית בארה"ב (זה כבר לא חובה, סתם לתרומה האישית).

zilit1

New member
לוותר על האזרחות הישראלית?

נראה לי למדתי את זה בשיעור אזרחות..

T booone

New member
ויתור אזרחות זה רק מסיבות כשרות.

ככל הידוע לי אין אפשרות לאזרח לוותר על אזרחותו כדי להשתמט משירות צבאי. כמובן שזה מקרה שונה וספציפי אבל זה לא כ"כ פשוט..

zilit1

New member
לדעתי..

וויתור אזרחות טעון אישור מהדרגים הגבוהים ביותר..ובהחלט זה לא כל כך פשוט לביצוע..לא יודע אם זה בכלל שווה את זה.

מממ

אי אפשר לוותר סתם ככה על אזרחות-במיוחד שאת בגיל של מועמדת לגיוס. אם זה היה אפשרי ופשוט-מגפת ויתור אזרחות היתה תוקפת את המדינה. לשכת הגיוס לא מאשרת ויתורי אזרחות סתם ככה לכל אחד.

ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום

אפרשסקית הסבירה לא פעם על בני מהגרים ומה ניתן לעשות בנידון בצורה חוקית.

כמה דברים...

אתם עברתם בגלל עבודה של ההורים? אתם אמוריםמ לחזור תוך כמה שנים? את אמורה הסדיר מעמד מול קונסוליית ישראל במקום מגורייך, כנראה תקבלי מעמד כלשהו [בת מהגרים, שליחים] באיזה גיל עזבת? 16 ? לפניי? אחריי? פטור אין סיבה שתקבלי...את חייבת בגיוס עקב היותך אזרחית....:)

Aya234

New member
עברתי לפני שנה

גיל 16 וחצי.. קנינו פה בית כבר והכל. ולהורים אין ממש תיכנונים לחזור,אולי רק לביקורים.. וגם לי לא. אני רוצה ללמוד פה באוניברסיטה ולהתחיל את החיים שלי פה. אז עכשיו עד גיל 30 אני לא יכולה לבוא לארץ? איזו שטות.. (טוב,המשפחה יכולים לבוא לבקר אצלנו בארה"ב..לא ביג דיל.)

Aya234

New member
וכן.בגלל העבודה

וגם בלי שום קשר-ההורים רצו להגר כבר הרבה זמן..

samata

New member
מה שטות?

כל עוד את אזרחית המדינה את מחוייבת לחוקים שלה. יש חוק שאומר שכל ישראלי שמגיע לגיל 18 מחוייב בשירות סדיר בצבא, ואת לא מתכוונת לעשות את זה...על מה את בוכה בדיוק? לא רוצה לשרת בצה"ל? תוותרי על האזרחות. המדינה לא תפסיד כלום מזה.

Aya234

New member
זה שטות

כי אני גרה כבר שנה פה בארה"ב.. באמת נראה להם שאני יעזוב את המשפחה שלי כדי לנסוע לישראל להיות חיילת בודדת ולשרת בצה"ל? אם הייתי גרה בישראל ברור שהייתי מתגייסת אבל אני כבר לא גרה אז אני לא רואה מה הטעם

samata

New member
את בדיחה

תכניסי לראש שלך שברגע שאת אזרחית מדינת ישראל את מחוייבת לחוקים של המדינה. לאף אחד במדינה לא אכפת שעברת לגור בארה"ב או שאת רוצה להשתקע שם. כל עוד את אזרחית המדינה את מחוייבת לחוקים שלה, שאחד מהם הוא החובה לשרת בצה"ל. את לא רוצה לשרת בצה"ל? וותרי על האזרחות. אבל כל עוד את נושאת תעודת זהות ישראלית את מחוייבת למדינה - לטוב ולרע.

SupermanZW

Well-known member
יש פתרון

אל תבקרי בישראל עד שתגיעי לגיל 30, אז הצבא לא ירצה אותך.

למעלה