מה דעתך על דרום מזרח אנגליה?
אני יודעת שבברייטון יש קהילה יהודית ולא מעט ישראלים (לא קהילה מפוארת כמו לונדון או מנצ'סטר, אבל משהו בסביבות כמה אלפים).
נקודה חשובה לגבי נסיעות ברכבת ללונדון: הרכבת באנגליה מ-א-ו-ד יקרה!! באופן אישי לא הייתי מתבססת על מגורים מחוץ לעיר והגעה ברכבת. אפילו האנגלים ממעטים להשתמש בה מפאת העלויות הגבוהות, ומצטרפת לדיעה שנסיעה בתחתית בלונדון היא חוויה לא נעימה. לגבי שכנים באיזור מגורים , לא תפגשי רק אחמד ומוחמד, אלא גם תביני איך יש מיליארד סינים בעולם..ותפגשי גם אנגלים ממעמדות נמוכים (חוויה מעניינת..). מצד שני, כל אחד נמצא בדירתו ואין את ה'שכונה' הישראלית, לטוב ולרע.
אני גרה עם משפחתי בעיר דרומית, והעלויות למחיה של 4 נפשות, לא כולל גן כי אין לכם עדיין ילדים: 700 פאונד שכ"ד בשכונה מצויינת, חשמל -מים-לא יותר ממאה פאונד לחודש, תקשורת -יחסית זול. ארנונה- סטודנטים לא משלמים, זה יכול להיות בסביבות 100 פאונד או יותר. אוכל: הרבה יותר זול מישראל- אוכלים מצויין ב100 פאונד לשבוע. לא אוכלים בחוץ כמעט, וכך חוסכים הרבה, וגם כך האוכל לא משהו. ביגוד והנעלה יותר זולים ויש המון חנויות יד 2 של מוצרים באיכות מעולה.ממליצה לבדוק דירות גם באתר gumtree- החסרון הוא ששם זה ללא תיווך, והבנתי שבאנגליה זה יותר משמעותי כי הם מטפלים בנושא של העברת הדירה לשוכר באופן מסור וחוקי.
לגבי מזג אוויר- הדרום באנגליה מצויין מבחינת מזג אוויר, לא גשום וקר מדי, הרבה ימי שמש ושעות אור. יש ערים זולות גם צפונית מזרחית ללונדון- נוריץ למשל.
כמובן שרגוע פה נעים ומנומס מאוד
שימי לב שכשיש ילדים העלויות לגן מאוד גבוהות, ויש בעלי דירה שיבקשו שתעזבו
לגבי ביטוח בריאות- אנחנו מרוצים מהNHS,ולא עשינו ביטוח נוסף. צריך למצוא מרפאה טובה וזה גם לפי איזור מגורים
בהצלחה!!