הגירה לאנגליה

התגובה הכי קולעת ומוצלחת. ניסים לא קורים יש מאין, והזדמנויות כלכליות לא מגיעות משום מקום (לרוב). כמובן שתמיד אפשר (ורצוי) להאמין ב"משנה מקום - משנה מזל", אבל שוב - דברים לא נופלים מהשמיים ככה סתם. אני בעד להתנייד ולנסות מקומות חדשים, אבל בצורה מושכלת, ולא כי בתקשורת הישראלית נהנים לפמפם שהמילקי זול יותר מעבר לים. בישראל יש הזדמנויות תעסוקתיות וכלכליות לא רעות בכלל, וקשיים כמו בכל מקום אחר על גבי הגלובוס. הכל שאלה של סדרי עדיפויות להגירה, כמו שציינת.
&nbsp
לא חושבת שהיה משהו כל כך נוראי בתגובה שלך למישהו שבטוח שישראל היא אם כל חטאת (והיא לא...)

republik

New member
אתם צריכים להיסגר על כמה דברים

הקטע של העבודה מאד חשוב. לחיות כמלצרים אני מניח שאתם לא רוצים וזה גם בישראל אפשר. אני יודע שלייעוץ משכנתאות למשל יש תעודה שצריך להוציא כאן, אבל נסיון עשוי לעזור. אני אומר שזה מאד חשוב כי אני רואה חשבון, בישראל היה לי תואר הייתי קרוב להסמכה (הפסקתי כי ידעתי שההסמכה בארץ גם כך לא שווה כאן כלום) ונסיון של שלוש וחצי שנים במשרד הגדול בארץ, ועדיין נאלצתי למעשה להתחיל מההתחלה כאן כמתמחה ביומו הראשון. מצד שני, גם כמתמחה ביום הראשון הרווחתי יותר מאשר אחרי 3.5 שנים בארץ ובאזור שהוא יותר זול למחיה. אז צריך לבדוק, כי זה מאד פרטני. מה שאני כן אומר, זה שאם הדרייבר הוא רק כלכלי אז זה משהו לשקול בכובד ראש. כי יש קשיים.

republik

New member
לגבי ביטוח בריאות

הכי חכם לדעתי להתחיל בלי פרטי ואם צריך להוסיף. זה מאד תלוי גם באזור. לגבי המחיר, אז שוב יש אתרי השוואות אבל אצלנו (לנו יש כחלק מהויזה) זה יוצא בערך 30 פאונד לחודש לכל אחד.

יוקלילי

New member
מה דעתך על דרום מזרח אנגליה?

אני יודעת שבברייטון יש קהילה יהודית ולא מעט ישראלים (לא קהילה מפוארת כמו לונדון או מנצ'סטר, אבל משהו בסביבות כמה אלפים).
נקודה חשובה לגבי נסיעות ברכבת ללונדון: הרכבת באנגליה מ-א-ו-ד יקרה!! באופן אישי לא הייתי מתבססת על מגורים מחוץ לעיר והגעה ברכבת. אפילו האנגלים ממעטים להשתמש בה מפאת העלויות הגבוהות, ומצטרפת לדיעה שנסיעה בתחתית בלונדון היא חוויה לא נעימה. לגבי שכנים באיזור מגורים , לא תפגשי רק אחמד ומוחמד, אלא גם תביני איך יש מיליארד סינים בעולם..ותפגשי גם אנגלים ממעמדות נמוכים (חוויה מעניינת..). מצד שני, כל אחד נמצא בדירתו ואין את ה'שכונה' הישראלית, לטוב ולרע.
אני גרה עם משפחתי בעיר דרומית, והעלויות למחיה של 4 נפשות, לא כולל גן כי אין לכם עדיין ילדים: 700 פאונד שכ"ד בשכונה מצויינת, חשמל -מים-לא יותר ממאה פאונד לחודש, תקשורת -יחסית זול. ארנונה- סטודנטים לא משלמים, זה יכול להיות בסביבות 100 פאונד או יותר. אוכל: הרבה יותר זול מישראל- אוכלים מצויין ב100 פאונד לשבוע. לא אוכלים בחוץ כמעט, וכך חוסכים הרבה, וגם כך האוכל לא משהו. ביגוד והנעלה יותר זולים ויש המון חנויות יד 2 של מוצרים באיכות מעולה.ממליצה לבדוק דירות גם באתר gumtree- החסרון הוא ששם זה ללא תיווך, והבנתי שבאנגליה זה יותר משמעותי כי הם מטפלים בנושא של העברת הדירה לשוכר באופן מסור וחוקי.
לגבי מזג אוויר- הדרום באנגליה מצויין מבחינת מזג אוויר, לא גשום וקר מדי, הרבה ימי שמש ושעות אור. יש ערים זולות גם צפונית מזרחית ללונדון- נוריץ למשל.
כמובן שרגוע פה נעים ומנומס מאוד
שימי לב שכשיש ילדים העלויות לגן מאוד גבוהות, ויש בעלי דירה שיבקשו שתעזבו
לגבי ביטוח בריאות- אנחנו מרוצים מהNHS,ולא עשינו ביטוח נוסף. צריך למצוא מרפאה טובה וזה גם לפי איזור מגורים
בהצלחה!!

moransu27

New member
קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות! ובהמשך למה שאמרתם...

אני לא חושבת שאנחנו חיים על הקצה בישראל...שנינו עובדים 2 עבודות לכן לא מפריע לי לעבוד 2 עבודות במדינה זרה...השאלה היא כמה נשאר לי סוף החודש בכיס בישראל וכמה נשאר לי באנגליה.
דרך אגב אני מאוד אוהבת את המדינה שלי... אבל זה לא סוד שלא קל פה, ואני חושבת שבעלי יתאקלם מהר מאוד באנגליה (אם בישראל הוא לא התאקלם אחרי 6 שנים שהוא פה זה כבר לא יקרה).
יש גם את עניין השפה שכאן בארץ מאוד מפריע לו להתקדם.
ואני בטח ובטח לא עוברת בלי שיקול דעת, לא יודעת אם זה המסר שהעברתי ממה שכתבתי מיקודם אבל לא זה המצב...אני מקדישה המון זמן כדי לחקור וללמוד לאן אני נכנסת ואם בכלל כדאי להכנס .
זאת הסיבה שבחרתי לשתף כאן בפורום ולקבל את עצתכם.
הדבר שהיה ה-כ-י חשוב לי היה מציאת עבודה...אני מבינה שבשלט רחוק זה לא כל כך עובד...המליצו לי לנסות דרך ה- linkedin. האם יש עוד רעיונות?
חברות השמה כאלה ואחרות...?

ברייטון - פעם ראשונה שאני שומעת האמת, תודה ואני כמובן אבדוק.
ואיך אנשים נוסעים לעבודה אם לא ברכבת (ובהנחה שאין להם רכב)?
אוטובוס לא לוקח יותר זמן...?
האם אפשר לגור בברייטון ולעבוד במרכז לונדון? כמה זמן נסיעה זה לוקח?
הרי רוב העבודות במרכז לונדון לא...?

בנוסף, שאלה קצת כללית אבל אנסה בכל זאת - מה השכר הממוצע במשק בלונדון?

תודה ושבת שלום! :)

ובקשר ל-commute

מתברר שבכלל זול לגור במדריד ולעבוד בלונדון (המחקר אמנם נערך ברוח הומוריסטית, אבל במטרה להעביר ביקורת נוקבת על מחירי הדיור המשתוללים בלונדון)
http://www.independent.co.uk/news/u...than-actually-working-in-london-10424156.html

אם תגורו ותעבדו בשני המקומות בצמוד לתחנות הרכבת, עדיין מצפה לכם שעה+ נסיעה לכל כיוון יומיות. זה כמובן שיקול שלכם. העניין הוא שזה מראש מגביל את שניכם לחפש עבודה ודיור ברדיוס מאוד ספציפי, או להיערך לנסיעות ארוכות.

moransu27

New member
חח כן קראתי את הכתבה הזאת בעברית

דיי שערורייתי למען האמת..
בגלל זה שקלנו מקום אחר..מנצ'סטר אולי? הייתה פה בחורה נחמדה שהציעה את ברייטון ואף פירטה את עלויות המחייה שכבר נשמעות יותר נורמליות...
דרך אגב..נכנסתי לאתר ששלחת בתגובה הקודמת והוא דיי תאם את מה שחשבתי. 4,000 פאונד לחודש זה הסכום אותו נצטרך כדי לחיות רמת חיים סבירה.
לכן מה שחשבתי זה שאם נהיה בעיר אחרת / מחוץ ללונדון ונניח בתור התחלה נמצא עבודות בשכר נמוך לדוגמא 1,600 פאונד ...עלויות לחודש יסתכמו בערך בסכום הזה...עדיין ישאר לנו עוד 1,600 לחסוך (בהנחה ששנינו עובדים) וזה עדיין יותר ממה שנוכל לחסוך בארץ.
השאלה היא: האם זה שכר שבתור עבודה התחלתית סביר להניח שנקבל? האם סביר להניח שמחוץ ללונדון אלה יהיו העלויות החודשיות שלנו?

תראי...

למה שפשוט לא תריצי חיפוש על משרות שהיית יכולה לגשת אליהן ותבדקי מה השכר המוצע? הרי זה הצעד הראשון שהייתם עושים בלאו הכי. השכר המינמלי לשעה באנגליה עומד על 6-7£ אם זיכרוני לא מטעני. גם למלצרות/זבנות יש מודעות דרושים. לרוב, מפרסמים טווח שכר למשרה המוצעת. ככה תוכלו לקבל מושג.
&nbsp
תראי, אם לסכם לך בכמה מילים, לונדון היא עיר נהדרת למי שיכול להרשות לעצמו. אבל כך גם תל אביב, פריז או ניו יורק (בלי להיכנס להעדפות פרטיות). מניסיונך בארץ, את בוודאי יודעת שרוב האנשים לא באמת מתחילים את הבוקר עם קפה בשדרה, עושים בטן/גב בים ומסיימים את הערב בדרינק או שניים. כנ״ל לגבי לונדון, שיכולה להיות מאוד צפופה והזוהר שלה מתעמעם אם לא יכולים לנצל (מפאת חוסר זמן/תקציב) את מה שיש לה להציע.

למעלה