הגירה לאנגליה

moransu27

New member
הגירה לאנגליה

צהריים טובים.
אני ובעלי מעוניינים לעבור לאנגליה, שנינו בעלי דרכון רומני מלפני הנישואים. אני כלכלנית במקצועי והוא סיים ללמוד עיצוב גרפי אך טרם התחיל לעבוד בתחום.
יש לי כמה שאלות:

מכיוון שלונדון מאוד יקרה חשבנו בתור התחלה לנחות במנצ'סטר ולנסות להתחיל שם. האם הדבר הכדאי? החיים במנצ'סטר אכן יותר זולים?
אנחנו זכאים לעבוד חוקית באנגליה בגלל הדרכון האירופאי שלנו נכון? בשביל זה צריך להוציא אישור עבודה כלשהו? ניתן למלא ולהגיש בקשה מהארץ? או רק שמגיעים לשם?
אולי כדאי לעבוד בלונדון אבל לגור בפרברי לונדון ללונדון? ובמידה וכן – איפה הייתם ממליצים לגור? (עדיף בשכונות יהודיות) מה השכירות הממוצעות לדעתכם על דירה עם חדר שינה אחד + סלון? מה העלויות הממוצעות של חשמל/גז/ארנונה/מים לחודש?
כיצד מתבצע ביטוח בריאות באנגליה?
מבדיקה שערכתי מכיוון שאנחנו אזרחי האיחוד האירופאי מגיע לנו זכויות שאחת מהן היא הגשת בקשה לקצבה במידה ולא עובדים (מנסה לדמיין את התרחיש הגרוע ביותר בו לא מצאנו שום עבודה בתקופה הראשונית) מישהו התנסה ומכיר? התהליך ארוך ומייגע? מה הסכומים המתקבלים בערך? יש דברים מסויימים שצריך להציג כשמבקשים את הזכאות לעזרה בקצבה?
האם ניתן לפתוח חשבון בנק מהארץ ע"י העברת מסמכים מסויימים או שחייבים להיות שם? פתיחת החשבון שם מותנת בהצגת מסמכים ספציפיים? נתונים כספיים מהארץ אולי?
מה השכר שלדעתכם מתחת לו לא מומלץ לנו לעבור? 4,000 פאונד לזוג בחודש? 5,000? אולי אפילו פחות? יש לקחת בחשבון שאנחנו זוג צעיר (עדיין ללא ילדים), קניות, סלולארי, חשמל, ארנונה, שכירות וכו' וכו' לכן חשוב לי להערך בהתאם בטרם אעזוב הכל ואעשה צעד שכזה.
האם המעסיק משלם על הנסיעה שלנו בתחבורה הציבורית כמו פה?
האם מישהו מכיר חברות השמה של יהודים במנצ'סטר / לונדון על מנת שנוכל לחפש כבר מפה עבודה?

מתנצלת מראש על החפירה. במידה ולמישהו יש עוד משהו להוסיף אני אשמח לשמוע! תודה רבה

republik

New member
קצת סדר

אישור עבודה: אתם לא צריכים לעשות כלום. שניכם אזרחים אירופיים, הזכאות לחיות ולעבוד בבריטניה היא אוטומאטית עבורכם, אתם פשוט עולים על המטוס ודרך צלחה.
&nbsp
קצבאות (בנפיטס): אני חושב שזכאים להן רק אחרי כמה חודשים של עבודה, ולזמן מוגבל. שינו, או לפחות רצו לשנות את זה לאחרונה. תוכלו למצוא קצת יותר מידע כאן-
https://www.citizensadvice.org.uk/b...a-nationals-claiming-benefits-as-a-jobseeker/
&nbsp
מנצ'סטר/לונדון: לונדון אכן משמעותית יותר יקרה מכל מקום אחר בבריטניה. לא חייבים להרחיק עד מנצ'סטר, אפשר למשל לגור ולעבוד בברקשייר שהיא קרובה ללונדון אבל פחות יקרה, אני יודע שיש די הרבה ישראלים שגרים באזור הזה. אני חושב שתתחילו לחפש עבודה, ואיפה שתמצאו- לשם תלכו, זה יעזור לכם להצטמצם בצורה שלא תפגע בסיכויים שלכם למצוא עבודה.
&nbsp
מגורים: באתרים זופלה (zoopla) ורייטמוב (rightmove) תוכלו לחפש בתים ולקבל רעיון של מחירים. האזורים ה"יהודיים" בלונדון הם בצפון/צפון-מערב העיר, שכונות כמו פינצ'לי, גולדרס גרין והאזור, עד כמה שאני יודע (אני לא גר בלונדון).
&nbsp
עלות חשבונות מאד תלויה באזור שבו גרים ובשימוש שלכם ואפילו בבחירת ספק, קשה להעריך את זה. אצלנו כל הדברים האלה עולים יחד בערך 250 פאונד לחודש, אבל כאמור אנחנו לא גרים בלונדון אז אולי זו לא אינדיקציה.
&nbsp
ביטוח בריאות יש לכם חינם דרך ביטוח הבריאות הממלכתי (ה-nhs). אתם רק צריכים להירשם במרפאה הקרובה למקום מגוריכם.
&nbsp
לפתוח חשבון בנק מהארץ לא תוכלו, מהסיבה הפשוטה שרק תושב בריטניה יכול לפתוח חשבון בבנק בריטי. תוכלו לעשות את זה רק אחרי שתעברו, בעזרת הוכחת מגורים (חשבון מים/גז/חשמל/ארנונה שנשלח אליכם לכתובת בבריטניה).
&nbsp
לגבי שכר, זה כ"כ אינדיבידואלי ותלוי באיכות החיים שאתם רגילים לה שרק אתם תוכלו להחליט על שכר מספיק. זו תמיד תהיה הערכה בלבד, אבל אחרי שתוכלו להעריך שכירות, עלויות תחבורה ואוכל, תוכלו לקבל רעיון כלשהו. אתם יכולים להתנחם בכך שבמצבכם, הסיכון שלכם הוא לא קריטי כי אין ילדים מעורבים.
&nbsp
לא נהוג לשלם פה תחבורה ציבורית. גם אין כל מיני תוספות/ ניכויים מוזרים כמו הבראה או דברים כאלה, בד"כ התלוש הוא די פשוט להבנה וכולל מספר אחד של משכורת מול ניכויים של ביטוח לאומי ומס הכנסה.
&nbsp
אתם יכולים להסתכל באתרי השוואת מחירים כמו comparethemarket או moneysavingexpert שיעזרו לכם לקבל רעיון לגבי עלויות של שירותים ומוצרים.
&nbsp
לגבי מציאת עבודה, מציע לכם כצעד ראשון לפתוח עמודי לינקדאין עם מיקום של בריטניה. ברגע שתעדכנו אותם עם העבר/הווה המקצועי שלכם, קודם כל יש מגייסים שכבר ימצאו אתכם. בלי קשר אפשר להשתמש בלינקדאין כדי לחפש כאן עבודה, ודרך האתר תמצאו סוכנויות כמו HAYS שמתמחות באקדמאים, וסוכנויות עם תחום התמקצעות יותר ספציפי. שווה גם לבדוק האם בתחום שאתם עובדים בו יש אילו השלמות שאתם צריכים לעשות כדי לקבל הכרה בריטית בהסמכה.
&nbsp
נראה לי שהתייחסתי לכל הנקודות שלכם. אם יש עוד שאלות- בכיף :)
בהצלחה!

moransu27

New member
קודם כל תודה רבה!! ברשותך עוד כמה שאלות...

את הקישור שצירפת לעניין הקצבאות אני מכירה. הבעיה שהם נותנים קצבה ל91 יום אלא אם כן עוברים הערכה כלשהי בשם genuine prospect of work assement מישהו יודע במה מדובר? זה בערך כמו לשכת התעסוקה שמחפשת לך עבודה במקצוע שלך ובינתיים אתה מקבל ביטוח לאומי? סוג של...?
בנוסף כתוב שם - cleaming universal credit as an EEA jobseeker
מישהו יודע במה מדובר? מה זה universal credit?

ההתלבטות בין לונדון למנצ'סטר עצומה! ישבנו כל השישי שבת לחפש דירות להשכרה והמחירים בשמיים!! יש עוד המלצות למקומות סביב לונדון? חשוב לי שזו לא תהיה שכונה מרובת מוסלמים. לא אכפת לי לנסוע ברכבת שעה לעבודה ללונדון אבל גם במקומות שחיפשתי השכירות בשמיים וזה לא ריאלי. בכל המקומות זה ככה?
מישהו מכיר אזורי מגורים מחוץ ללונדון במחירים של עד 600 פאונד? (בכל זאת מדובר רק בדירת חדר...)

כשנגיע ללונדון - יש איזה אכסניה או מקום שניתן לשהות בו לחודש עד שנמצא דירה להשכרה? רעיונות? אין לנו חברים / משפחה שנוכל להיות אצלהם בינתיים ואנחנו חייבים להסתדר עד שנמצא דירה

האם מקובל להביא בעלי חיים לדירות? יש לי כלב שחייב לבוא איתי ואני לא יודעת איך מסתכלים על זה שם. כידוע אצלנו לא כל בעל בית מסכים להכניס בעל חיים לדירה שלו...האם מישהו יודע על זה משהו?

שאלה נוספת - נניח שבתור התחלה אנחנו לא מוצאים עבודה בתחום ונאלצים לעבוד בתור מלצרים / ברמנים / חנות בגדים וכו'... מה השכר הממוצע לעבודה כזו? (שוב...כדי לדמיין את התרחיש הנורא ביותר...)

תודה רבה ושבוע טוב!

forglemmigej

New member
מספר אפשרויות

יש מצב לBNB זה יותר זול ממלון או הוסטל אם לא מצאתם דירה, בפילטר של החיפוש תכתבי מותר בעלי חיים , אם תגידו שאתם רוצים לשכור לחודש או יותר אולי אפשר להתפשר על המחיר כי זה בדרך כלל לימים בודדים.
דבר שני נראה אתם מגיעים בכלל בלי חסכונות זו ממש אפשרות לא ראלית לשרוד ככה בכל מדינה אירופאית ועל אחת כמה וכמה בבירתה שהיא בדרך כלל יותר יקרה מערים אחרות.
הסכום שאתם צריכים להביא איתכם בהתחלה הוא של כמה עשרות אלפים , לא מוצאים עבודה ביום אחד זה לוקח חודשים רבים מה תעשו עד אז, להזכירך יש כ20 מיליון צעירים מובטלים באירופה התחרות היא רבה,תעבדו קצת בארץ תחסכו ואז תגיעו

moransu27

New member
האמת שדווקא לא..אני מתכננת להגיע עם חסכונות

כמה להערכתך נדרש עד למציאת עבודה? 10,000 - 20,000 ש"ח זה בסדר?
הפחד שלי שגם הסכום הזה לא יספיק עד למציאת עבודה...

אני בנאדם נורא חששן מטבעי. אולי אני גם דואגת לשווא. בגלל זה אני מנסה לכסות את כל השאלות מראש

republik

New member
יש היבט נוסף של עניין בעלי החיים

אני לא יודע אם אתם מודעים לכך אז אני אציין את זה, שיש נוהל להבאת חיות מחמד כמו כלב או חתול לבריטניה (אנחנו הבאנו 2 חתולים). אם אתם מודעים לזה- אחלה, אם לא אני אוכל למצוא לכם קצת מידע. לא משהו היסטרי, רק טיפה יקר ולוקח זמן.
&nbsp
לגבי בע"ח בדירה, בד"כ בתיאור של הדירה יכתבו אם יש בעיה עם בע"ח. למרבה הצער, יש הרבה בעלי דירות שלא מוכנים להכניס בע"ח.
&nbsp
לגבי הקצבאות, האמת שאני לא כ"כ בקיא בזה כי אנחנו אף פעם לא ביקשנו בנפיטס, אני מצאתי עבודה לפני שעברנו. אבל ממה שאני מבין אחרי שאתם מתחילים לקבל קצבה, מתבצעת בדיקה שבאמת מתבצע נסיון לחפש עבודה וכו'. הם יכולים להציע לכם עבודות ואתם תהיו חייבים לנסות להתקבל לעבודות האלה. שוב זה לא מנסיון אישי אלא דברים ששמעתי.
&nbsp
לגבי המחירים, אתם צריכים לזכור שהשכר בלונדון בהתאם. שוב, אני לא גר שם ואני לא יודע מה המקצועות שלכם אז קשה לי לתת לכם הערכות, אבל אנשים עושים את זה. אתם יכולים לקבל רעיון לציפיות שכר ריאליות מאתרי חיפוש עבודה. לא בכל העבודות כותבים מה יהיה השכר, אבל בהרבה מהן כן.
&nbsp
מחירים של אכסניות וכו' בלונדון יקרעו אתכם ויגמרו לכם את החסכונות מהר מאד. המינימום שבמינימום שאפשר למצוא זה סביב ה-100 פאונד ללילה ואלה מקומות שבהם תחלקו שירותים עם הדיירים האחרים.
אני גם מציע לכם (אם יש לכם פייסבוק) לחפש קבוצות של ישראלים בלונדון ולשאול שם איך אנשים שכרו דירה.
אני גם מציע לכם לחשוב עד כמה באמת חשוב לכם לגור בלונדון, כי כמו ששמתם לב מדובר בעיר מאד יקרה, ואמנם יש גם פערי שכר בינה לבין שאר בריטניה, אבל הם בד"כ לא פרופורציונליים לפער בעלות המחיה. מנצ'סטר היא (ממה שאני שומע מחברים שגרים שם) עיר יפה, חיה, עם קהילה יהודית (מקומית) סימפטית בהרבה מלונדון וקהילה ישראלית גדולה. וכמובן, יש שם שדה תעופה עם טיסות ישירות לארץ. אם אתם לא נעולים לגמרי על לונדון, זה שווה בדיקה (יש גם קבוצות של ישראלים במנצ'סטר בפייסבוק).
&nbsp
השכר בעבודות שציינת נמוך. מינימום או מאד קרוב לכך. באנגליה גם לא נהוג לתת טיפים במסעדות, כך שהשכר שאומרים לך זה השכר שתקבלי.
&nbsp
מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות - בכיף!

moransu27

New member
האמת שמצאתי כתבה דיי מפורטת לעניין הטסת בעלי חיים

להערכתי זה תהליך שלוקח כמה חודשים לא...?
בכל מקרה אשמח לקרוא עוד מידע אם יש לך

האמת שאני מקווה לא להגיע לבנפיט הזה ופשוט למצוא עבודה דיי מהר. רק היה חשוב לי לבדוק על זה למקרה ו...
ואם יש להם מערכת למציאת עבודה אפילו יותר טוב.

הבחור שענה מיקודם אמר לי לחפש BNB ואכן מצאתי איזה אתר:
http://www.bedandbreakfast.com/london-england.html
מחירים סביב ה50-70 פאונד ללילה. עדיין לחודש יוצא יקר..
אני מניחה שזו האופציה היחידה למי שלא מסתדר על מגורים? או שיש אופציה אחרת?

האמת שאנחנו לא נעולים על לונדון בכלל...תהיתי האם אפשר לעבוד בלונדון ולגור מחוץ ללונדון אבל אני לא מוצאת שום מקום עם שכירות נורמלית. בכל מקרה מנצ'סטר נשמעת יותר מתאימה.
לא מצאתי את הקבוצה של הישראלים במנצ'סטר משום מה.
אפשר לשאול איפה אתה גר?
איך ברמינגהאם? מומלץ להתחיל שם אולי? מישהו יודע איפה הקהילות היהודיות שם?

תודה ושבוע טוב! :)

republik

New member
הקטע החשוב הוא לוודא שהמידע מעודכן

הנוהל עודכן מאז שנכנס לתוקף ב-2012, אז חשוב לוודא שאת עם היד על הדופק.
&nbsp
שתי קבוצות של ישראלים במנצ'סטר:
https://www.facebook.com/groups/219103051562163/?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/195898833771627/?ref=ts&fref=ts
&nbsp
יש הרבה אנשים שגרים מחוץ ללונדון ועובדים בה, אבל צריך לקחת בחשבון שגם בתוך לונדון מדובר בד"כ על זמני נסיעה של 45 דקות ומעלה בטיוב שהופכת להיות מאד לא סימפטית בשעות הלחץ (אישית ממעט הפעמים שעשיתי את זה, לא מבין איך אנשים חיים ככה).
אני גר בדרום וויילס, אזור שהוא באמת פריפריה אבל זה מה שאני אוהב, זה לא מתאים לכל האנשים ואין כאן כמעט ישראלים. צריך מאד לאהוב את המקום הזה כדי לגור כאן כי יש אתגרים.
ברמינגהאם ממה שהבנתי למרות שזו עיר גדולה זה לא מקום אידיאלי לגור בו, זו עיר די ענייה (שוב, ממה שהבנתי) עם הרבה פשיעה. אני חושב גם שאם אתם מחפשים ישראלים/יהודיים, אז המקום הכי טוב הוא מנצ'סטר- מדובר בקהילה היהודית והישראלית הכי גדולות בבריטניה מחוץ ללונדון.

TrigATUSA

New member
ב 600 פאונד שכירות

תוכלו לגור רק במקומות מאוד מאוד זולים
השכן מימין יהיה אחמד, והשכן משמאל יהיה מוחמד
חלומכם לגור רחוק ממוסלמים לא הולך להתממש
&nbsp
לונדון יקרה אבל שם גם עיקר שוק העבודה
שם גם הרבה יותר רגילים למהגרים עם מבטא מוזר כמו של מוסלמים ואנגלית קלוקלת, ועל כן יהיה יותר קל למצוא עבודה
חשוב להבין את זה כשבוחרים בלונדון או במקום כמו מנצ'סטר

moransu27

New member
זו נקודה חשובה...מה שמקשה על הבחירה עוד יותר

אם שכירות בשכונה טובה עולה בסביבות ה800 פאונד (תקן אותי אם אני טועה) ללא הוצאות, ללא תשלומי חשמל / ארנונה וכו' שאלת הכדאיות שברילוקיישן נשארת פתוחה...ומאוד קשה לענות עליה....

moransu27

New member
וואו...אם השכירות עומדת סביב ה- 1,000 פאונד ללא הוצאות

בסוף חודש אנחנו יכולים להגיע ל- 1,800-2,000 פאונד -סך כל ההוצאות.
בתור התחלה עלינו להתפשר על עבודה לא..? העיקר להכניס כסף...
משכורת התחלתית 1,400-1,600 פאונד? האם אני צודקת?
בהנחה ששנינו מביאים משכורת כזאת - נשאר לנו סוף חודש 800 פאונד וגם זה בלחץ...?

מצד שני מהארץ אנחנו לא ממש מצליחים למצוא עבודה.
לא פשוט...

TrigATUSA

New member
להגר בלי ניסיון זה תמיד הרבה יותר קשה

אלא אם כן יש לו קשרים מדהימים הוא מאוד ייתקשה למצוא עבודה במקצוע (שאין לו ממש). ככה שלגביו אתם די יכולים להיות בטוחים שאם הוא יעבוד זה יהיה עבודת דחק בשכר מינימום
&nbsp
אני לא יודע מה זה מקצוע של "כלכלנית" וכמה ניסיון יש לך, אבל אם את לא מוכנה להתפשר ולעבוד בבית קפה או כמלצרית את צריכה להיות מוכנה למשהו כמו 6 חודשים של חיפוש עבודה במקרה הרע
&nbsp
אז כן, הגירה זה ממש יקר

TrigATUSA

New member
להגר בלי ניסיון זה תמיד הרבה יותר קשה

אלא אם כן יש לו קשרים מדהימים הוא מאוד ייתקשה למצוא עבודה במקצוע (שאין לו ממש). ככה שלגביו אתם די יכולים להיות בטוחים שאם הוא יעבוד זה יהיה עבודת דחק בשכר מינימום
&nbsp
אני לא יודע מה זה מקצוע של "כלכלנית" וכמה ניסיון יש לך, אבל אם את לא מוכנה להתפשר ולעבוד בבית קפה או כמלצרית את צריכה להיות מוכנה למשהו כמו 6 חודשים של חיפוש עבודה במקרה הרע
&nbsp
אז כן, הגירה זה ממש יקר

republik

New member
לא יודע עד כמה זה עדיין נכון

זה לא שמנצ'סטר ו עיר שאין בה מהגרים בכלל - לא בכדי זו הקהילה הישראלית השנייה בגודלה בבריטניה, ומדובר בקהילה די גדולה של אנשים.
עיקר שוק העבודה, זה נכון שיש שם הרבה יותר עבודות מכל מקום אחר ובמגוון גדול יותר, אבל גם יש תחרות עזה מאד על כל מקום כזה, ובסופו של דבר ממה שאני שומע מאנשים שחיים שם, צריך לעשות הרבה ויתורים מבחינת איכות חיים בשביל לגור שם.
אם לא מוצאים עבודה במקום אחר, ניחא. אם נעולים על לונדון כי הם מסוג האנשים שחייבים את הקטע הזה של לומר "אני גר בלונדון", ניחא. אם לא, אני חושב שכדאי מאד להסתכל גם על מקומות אחרים.

moransu27

New member
אנחנו לא מקובעים על לונדון בכלל...

ניחא הייתה עבודה טובה אבל זה לא המצב.
השכירות בשמיים, ובהנחה שבחודשים הראשונים נצטר להתפשר על עבודות מזדמנות אני בספק אם נוכל לגמור שם את החודש...

האמת שהסיפור שלנו קצת שונה, בעלי לא נולד בארץ, לא מדבר עברית כל כך טוב. מתקשה למצוא את עצמו כאן, גם מבחינת עבודה... (בינינו אנחנו מדברים אנגלית).
בתפקיד שלי אני מנהלת פרוייקטים של קבוצות רכישה למסחר ובמקביל יועצת משכנתאות. הידע שלי תקף למערכת הבנקאית של מדינת ישראל ואני בספק עד כמה זה יעזור לי באנגליה אבל לא אכפת לי ללמוד תחום חדש אם צריך..אני לא עושה מליונים במקצוע הזה ונאלצת לעבוד עבודה שנייה להשלים הכנסה.

בכל מקרה כאן אין לנו כלום. גרים בשכירות, נשואים טריים ללא ילדים.
זה כאילו ללכת מכלום ובמקרה הכי גרוע ולא צלח - לחזור לכלום. זאת החשיבה בגדול....

כשאתה אומר ויתורים מבחינת איכות חיים למה אתה מתכוון?
אם הייתי יודעת שכל עבודה פשוטה שם מכניסה 2,000 פאונד וההוצאות החודשיות כולל השכירות היו מסתכמות ב- 2,000 פאונד בערך הייתי הולכת...כי אז היינו נשארים עם 2,000 פאונד לחסוך (בהנחה ששנינו עובדים כן?)
וזה מה שחשבתי בהתחלה האמת....אבל מסתבר שזה לא ככה.

במנצ'סטר אני יכולה למצוא דירות סביב ה550-600 פאונד?

שאלה נוספת וחשובה - הבנתי שמערכת הבריאות באנגליה לא מציאה גדולה... האם כדאי לעשות ביטוח בריאות מכאן?
קיבלתי הצעת מחיר מחברת דייויד שילד - 770$ בחודש!!!! לא נתפס. אלה המחירים? מישהו עשה ויכול להמליץ?

תודה וחג שמח!!!

נטעליג

New member
תלוי מה הצרכים הבריאותיים שלכם

וגם כאן תמצאו ישראלים שיגידו לכם שמבחינתם מה שהמערכת מספקת וכאלו שיתלוננו.
אם את מחפשת ביטוח שיכסה אתכם גם בביקורים בארץ לא כדאי לעשות אותו מחו"ל? (ביטוח נסיעות סטנדרטי, לפעמים מגיע עם כל מיני הטבות שמציעים כשפותחים חשבון בבנקים מסויימים)

TrigATUSA

New member
אני הולך להיות קשה קצת איתך

אז את לא חייבת לקרוא או להתייחס אם לא מתאים לך כזה דבר
&nbsp
במעל עשור שאני בחו"ל ומאות אם לא אלפי מהגרים שפגשתי והחלפתי חוויות, לא ממש פגשתי מישהו שהצליח במדינת ההגירה יותר ממה שהוא הצליח במדינת המקור
ככה זה, מי שמתאים למערכת הקפיטליסטית ויודע להסתדר, יסתדר בכל מקום
וגם ההיפך נכון.
אם אתם חיים על הקצה בישראל, כל הסיכויים שתחיו על הקצה גם בבריטניה
בוודאי ובוודאי בשנים הראשונות
&nbsp
אני לא אומר שאין סיבות אחרות להגר. אישית אני עברתי מסיבות לגמרי אחרות מסיבות של הצלחה כלכלית
אפילו במצב כלכלי דחוק מדינות מסויימות (לא בהכרח בריטניה לדעתי, אבל זה עניין של טעם) מציעות איכות חיים יותר טובה (בגלל השקט, התשתית הציבורית היותר טובה, ההיצע התרבותי..)
אבל אם את חושבת על הגירה כי את חושבת שזה יביא לך איזה שינוי רדיקלי לטובה במצבך הכלכלי את טועה טעות מרה ושתהיה גם מאוד יקרה

למעלה