הגירה לאנגליה

• פותח הנושא nate7
  • פורסם בתאריך

nate7

New member
הגירה לאנגליה

שלום וברכה,

אני אזרח ישראלי העומד להינשא לאזרחית בריטית בתחילת ספטמבר, ובכוונתנו לגור בלונדון.
בשיחה שהייתה לי עם עורך דין לעיניני הגירה הבינותי שמרגע הפנייה לקונסוליה הבריטית יש להמתין עד שלושה חודשים לקבלת ויזת נישואין. הענין שמטריד אותי יותר מכל הוא מציאת עבודה בלונדון, יש לי רקע של לימודים באחת מהמוסדות היוקרתיים בארה"ב, כולל עבודה בחברת ייעוץ מובילה, התחלתי לחפש משרות בלונדון והרבה חברות חוזרות אלי, העניין הוא שלפי לוחות הזמנים הללו, לא יהיה לי רישיון עבודה עד לדצמבר. האם יש למשהו רעיון יצירתי ? אולי לעשות חתונה אזרחית קודם על מנת לזרז את התהליך ולא להמתין לטקס היהודי. או לחילופין, פניה לקבלת ויזה אירוסין ושינוי סטטוס באנגליה עצמה. אשמח לעצות מאנשים שעברו תהליך דומה.

תודה מראש

נ,

forglemmigej

New member
מזל טוב לנישואים קודם כל

מה בדיוק בוער לך למצוא עבודה עכשו אם הרבה חברות חוזרות אליך הן יחזרו גם אחרי כן. בהצלחה.

Etty101

New member
הבעיה היא

שבאתר של ה UKBA הם מציינים כי יש להראות הוכחות Employment for one or both of the parties
הבעיה היא שאם אין לך ויזה אין באפשרותך למצוא עבודה כי קשה למצוא מקום עבודה שיהיה מוכן להבטיח לך חוזה לאולי עוד 3 חודשים (במידה ותקבל ויזה)
ואם אשתך מתכוונת להישאר איתך כאן עד שתקבל את הויזה גם היא אינה יכולה למצוא עבודה לעוד 3 חודשים
ולכן זה סוג של מלכוד , יש בעיה לקבל ויזה אם אין לך עבודה אבל לא תוכל למצוא עבודה אם אין לך ויזה
כישראלי אתה צריך להגיש את הבקשה מישראל , ויזת תייר היא הויזה היחידה שאינה מאפשרת מעבר לויזה אחרת מתוך תחומי אנגליה
לכן יכול להיות שעדיף לך להוציא ויזת אירוסין קודם , לנסוע לשם להתחתן או להירשם כ civil partner ואז להגיש לויזת בן זוג

nate7

New member
אשמח אם תוכל להרחיב מה זה CIVIL PARTNER

האם זהו גם אישור עבודה? מה ההבדל בין זה לבין ויזת אירוסין

Etty101

New member
למיטב ידיעתי civil partner

זה רישום כבני זוג , כמו "ידועים בציבור"
עפ"י האתר אין הבדל בין ההגדרה הזו לנשואים , במידה והויזה תאושר יהיו לך את אותן הזכויות שיש לבן זוג הנשוי לאזרחית
ויזת אירוסין מוגבלת בזמן (נדמה לי עד 6 חודשים) ובתקופה הזו אתם צריכים להינשא או להרשם
היתרון - ניתן לעשות את זה מאנגליה
החסרון- אגרות כפולות (אגרה לויזת אירוסין ואגרה לויזת בן זוג) והגשת המסמכים וכל ההוכחות פעם נוספת לויזה השניה

אני לא מדברת מניסיון (אנחנו הגשנו ישירות לויזת בת זוג על בסיס נישואים) ואת כל המידע קראתי באתר
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/partners-families/citizens-settled/

Woking

New member
ממש לא

civil partnership זה בדיוק כמו נישואים לכל צורך מעשי אלא שזה הליך לזוגות חד-מיניים, ככה שזה ממש לא רלוונטי במקרה הזה.

nate7

New member
תודה רבה על העצות

שאלה נוספת - בואו נניח שאני אפנה קודם כל לויזת אירוסין כאן בארץ, הדבר יאפשר לי לפנות לויזת נישואין מלונדון תוך חצי שנה מבלי להיות בארץ. משהו יודע כמה זמן לוקח לרשויות בבריטניה לאשר בקשת ויזה? אני מקווה שהרבה פחות מ3 חודשים שלוקח לשגרירות בארץ (למיטב הבנתי הם שולחים הכל לטורקיה ושם הכל נעשה)

nate7

New member
כמה דברים

1 - אני לא אהיה בלי דרכון שלושה חודשים , אוכל להיות בראיונות עבודה בלונדון, אני לא לא רואה איך אני משיג עבודה בשלט רחוק
2- ממה שהבנתי שכאתה פונה למשרדי ההגירה באנגליה עצמה לוקח להם הרבה פחות זמן לסיים את התהליך משמעותית פחות מהקונסוליה

Etty101

New member
לא בהכרח

זמני המתנה בלונדון יכולים לקחת עד 6 חודשים וגם אז תצטרך לתת את הדרכון שלך (כך נאמר לבעלי ע"י הקונסוליה)
היתרון הוא שתוכל להיות עם בת הזוג שלך באנגליה וכך תוכלו להראות הוכחות למגורים ועבודה באנגליה

למעלה