הגירה לאירלנד

rony88

New member
הגירה לאירלנד

שלום, יש ברשותי דרכון פולני והייתי מעוניין להגר לאירלנד, לפי מה שהבנתי לאזרח של האיחוד האירופי שחי חוקית באירלנד במשך 3 שנים יש פטור משכר לימוד באוניברסיטאות. רציתי לדעת מה הסיכוי שלי למצוא עבודה חוקית באירלנד, הכוונה היא לעבודות כמו מלצרות, שירות לקוחות, שטיפת מכוניות, שמירה וכו' למשך 3 שנים כאזרח פולני?

nir2422

New member
אתה יכול לעבוד כאן בדיוק כמו אזרח אירי

כשאתה מגיע אתה רק צריך להוציא מעין מספר ביטוח לאומי שנקרא PPS, אחרת יגבו ממך מס הכנסה מאוד גבוה

rony88

New member
לא ניסחתי טוב את השאלה

הכוונה היא עד כמה קשה יהיה למצוא עבודה באירלנד בעבודות כאלו בהנחה שהאנגלית שלי טובה אבל עדיין לא ברמה של שפת אם.

nir2422

New member
אני לא כל כך מתמצא בשוק העבודה

כל הזמן אומרים שהמצב קשה אבל אני מניח שיש עבודות שתמיד יחפשו בהן ידיים פנויות. רוב המלצרים שנתקלתי בהם עד היום לא היו אירים. ככלל, בעבודות מזדמנות יש פה המון זרים. ברור שככל שהעבודה דורשת פחות שפה ככה גם פחות אכפת מי שיבצע אותה. מבחינה לוגית הייתי מעריך שיהיה לך יותר קל למצוא עבודה במלצרות או שטיפת מכוניות מאשר בשירות לקוחות, שיכולה לדרוש שליטה גבוהה באנגלית (מה גם שהרבה אירים מדברים באנגלית שלוקח זמן להתרגל אליה). אבל אם תתרגל את האנגלית שלך על בסיס יומי (אין לך ברירה כי עברית לא תשמע פה) אז היא גם תשתפר מהר מאוד

מבלי לייאש

עכשיו זמן לא טוב לחפש עבודה ללא כישורים ספציפיים. גם עם כישורים ספציפיים זה לא זמן נהדר. יש המון זרים מועסקים בעבודות מזדמנות, אבל יש המון שמחפשים עבודה לפחות באותה מידה. מצד שני- אני מדברת בעיקר על דבלין, אולי במקומות אחרים יותר פשוט? איכשהו לא נראה לי, לא יודעת.

במקומות אחרים שהם לא דבלין

הרבה יותר קשה. גם בערים גמו קורק או גולאווי ובטח ובטח בשאר המקומות.

shebrew

New member
דווקא באירלנד לא יהיה לך קשה כלא מקצועי

הרבה מרכזי שירות לקוחות עברו/עוברים לאירלנד. אז אני הייתי ממליצה לחפש משהו שקשור לשירות לקוחות טלפוני\מכירות בטלפון. אפשרי אפילו שיזדמן משהו בעברית.. העיקר לא לפחד ולהיות ממוקדי מטרה. אם המטרה שלך היא למצא עבודה באירלנד אין סיבה שלא תמצא אותה. בהצלחה.

זה לא ממש נכון.

אמת שיש דרישה לשירות לקוחות דוברי עברית אבל הם מבקשים ניסיון של לפחות שנתיים בש"ל. תמיד מבקשים ניסיון רלוונטי. לגבי מכירה - כמו בכל מקום אפשר גם ללא ניסיון והחברה מעבירה הכשרה זאת בתנאי שיש למי שרוצה עצבים לעבוד במכירה טלפונית או טלמרקטינג אני לא אומרת שצריך לתייאש אבל אני מכירה גם אזרחים בעלי תואר שפוטרו מהעבודה ועובדים בפאב או במלונאות וכו'.

rony88

New member
יש לי נסיון בש"ל מהארץ

לגבי העברית זה חדש לי, יש לך במקרה קישורים לחברות שרוצות דוברי עברית או ללוחות מודעות טובים, יצא לי לראות דרישות לשפות מוזרות אבל לא לעברית.

בבקשה קישור

תרשום את עצמך לאתר ואתה תקבל הצעות לאימייל מה שכן - הן רוצות שתגיע עם אישור לעבוד הם לא מספקות אישור כזה ובגלל שיש לך דרכון פולני אתה אכן רשאי לעבוד משרה מלאה אתה צריך לגשת להוציא מספר PPS כשתגיע לדבלין תברר איפה נמצא המשרד בדבלין ואם אתה צריך מקום לישון לפני שאתה מוצא דירה קלימרו שענתה לך פה עובדת בהוסטל בדבלין אז אולי היא תוכל לעזור לגבי הלימודים - אתה צודק אבל החוק השתנה והיום אין לימודים חינם פעם ממזמן אי שם בשנת 1996 היה חינם ואז לא ואז שוב היה חינם ואז לא כבר מספר שנים טובות so dont hold your breath

rony88

New member
תודה על הקישורים

בקשר לPPS, אני צריך להראות להם איזה הוכחה שאני תושב אירלנד כמו חשבון חשמל על שמי או חוזה שכירה, או שמספיק להיות אזרח של האיחוד האירופי?

nir2422

New member
אתה צריך להראות

דרכון + וחשבון (גז, חשמל) על שמך, או הצהרה של בעל הדירה שאתה מתגורר בנכס (מה שאני הראיתי). למיטב ידיעתי חוזה שכירות לא תקף לפרוצדורה הזו, אבל אני לא סגור על זה

למיטב ידיעתי

צריך: -דרכון -הוכחה למגורים (לדעתי שכירות תקפה, כי אנחנו נותנים מכתבים שהם הוכחה למגורים בהוסטל) -חשבון בנק באירלנד או חשבון utility. לא בכל בנק אפשר לפתוח חשבון לפני שיש PPS או הוכחת מגורים, כך שלעיתים אנשים שעוברים לפה נתקעים בלופ בירוקרטי מרגיז במיוחד.

היי

אני יכולה להגיד לך מהניסיון שלי מה צריך בשביל PPS אולי אתה בגלל הדרכון הפולני תצטרך דברים אחרים 1. הוכחת מגורים - במקרה זה היה לי מכתב מבן הזוג שאני גרה איתו (החוזה שכירות היה על שמו) או לחילופין מכתב שהגיע על שמי לכתובת (היה לי מכתב מחברת הביטוח שנשלח אלי) הם לא ביקשו את שניהם והספיק להם המכתב מחברת הביטוח 2. דרכון ישראלי בו יש חותמת עם סוג הויזה + מסמך נוסף בו רשום ת"ז השלי (כדי לוודא שמדובר באותו אדם) אני הבאתי להם את רישיון הנהיגה שלי מהארץ וזה סיפק אותם. עכשיו לגביך אני לא יודעת מה צריך כי אתה נכנס עם דרכון פולני ואין לך חותמת כמו שלי בדרכון אבל אני מניחה שתצטרך מסמך המעיד על ת"ז או מספר ביטוח לאומי כמו שיש בארה"ב. 3. אני לא הייתי צריכה להביא הוכחה על חשבון בנק אבל עדיף לך לבדוק טוב טוב מה צריך להביא. אני אגב הלכתי להירשם במשטרה לפני שביקשתי מכתב PPS כי הייתי צריכה קודם להירשם בגרדה המקומית, להגיש בקשה לויזה ולשלם בבנק 150 יורו ורק אחר כך לגשת לקבל מספר PPS. שוב אצל זה שונה כי אתה לא צריך ויזה מיוחדת אז באמת שאין לי שמץ מצטערת.

rony88

New member
ראיתי ככמה מודעות שלהם

שמתי לב שהם מציעים relocation assistance, האם הכוונה היא שהמודעה פונה לישראל ואפשר לבוא לראיון ולסגור הכל בארץ?

jonbaum

New member
אין לי מושג

אני רק יודע שהם מקימים עכשיו צוות של דוברי עברית.

לא הם לא מציעים רילוקיישן

והם רוצים מישהו שבא עם ויזה למשרה מלאה ולא חלקית (היינו לא סטודנטים) הם התקשרו אלי אבל אני לא גרה בדבלין...

הם התקשרו אלי לא פחות מ-10 פעמים

כלומר, לא הם, אבל בעבורם, למרות שהבהרתי להם שאני על ויזת סטודנט. אוף איתם ועם ה rubbing it in שלהם.

למעלה