הגירה לאירלנד

Fairy24

New member
הגירה לאירלנד

חזרתי הבייתה לפני כמה שעות אחרי טיול של 3 חודשים ואני כבר מתה לעוף מכאן... אני ממש ממש אוהבת את אירלנד ובעיקר את אינישמור, שבאיי אראן, והייתי רוצה לעבור לשם, אבל אני לא יודעת איך... אני בת 18, סיימתי בגרויות ואני לא יודעת אם בא לי ללמוד או להתחיל לעבוד כבר, או אולי כדאי לי להתחיל במדינה חדשה עם עבודה זמנית ולהתקדם לאט. השאלה מה הכי קל ומומלץ במקום כמו אירלנד. חשבתי על לימודים, אבל באינישמור אין אוניברסיטה או קולג', זה מקום קטן. אני בעיקר מתחברת לעבודת אדמה, חיות ואומנות, מה שהולך באי הזה, אבל השאלה היא אם יתנו לי להגר עם מקצועות כאלה. ועוד שאלה, איך אני יכולה להביא את הכלב שלי בלי לכלוא אותו חצי שנה בהסגר? חשבתי על להביא אותו לפינלנד או דנמרק, שאם אני לא טועה שתיהן מדינות שמאפשרות לכלבים מחוץ לאיחוד האירופאי להכנס אחרי בדיקת דם ובלי הסגר, ומשם חשבתי לקחת אותו לאירלנד, זה אפשרי? ושאלה אחרונה, אני שוקלת לעשות רישיון נהיגה... כדאי לי לעשות את זה בישראל או כבר באירלנד? כי לפי מה שהבנתי יש הבדל גדול בחוקים, תמרורים וכו'..

גוזליה

New member
לפני שאת מתכננת על להביא את הכלב ולעשות רשיון

יש לך על סמך מה להגר? אזרחות של אחת ממדינות האיחוד או ויזת עבודה? אם לא- הייתי ממליצה לך להתחיל משם, לראות בכלל אם יש לך אפשרות חוקית להגר. את יכולה לנסות להתנדב- השאלה היא האם יש מסגרת שכזו שם, והאם תוכלי להסתדר כלכלית בלי משכורת נכנסת. רשיון נהיגה- אם את מתכננת לשהות במדינה מסויימת זמן ארוך, ברוב המקרים תאלצי בכל מקרה לעשות רשיון מקומי ON TOP OF הרשיון הישראלי שלך- לשיקולך. הבאת חיות דרך האיחוד- החיה תצטרך להיות בעלת פספורט שמעיד על שהותה וחיסוניה במשך חצי שנה באיחוד- כך שתפרדי ממנו בכל מקרה לחצי שנה, ותצטרכי לשלם על פנסיון או בייביסיטר לכל התקופה הזו (מישהו שידאג לקחת את הכלב לוטרינר לעשות את החיסונים הנחוצים ולדאוג לכל הניירת).

Fairy24

New member
תודה על התשובה

אין לי אזרחות אירופאית או ויזה כלשהי... אבל סבא וסבתא שלי (שנפטרו) הגיעו מלטביה... יש אפשרות להשיג אזרחות אירופאית מזה? ואם אני אנסה להתנדב, ואני אמצא משהו להתנדב בו, לאן אני צריכה לפנות בשביל לסדר משהו כזה? ויש אפשרות למישהי ישראלית בלי אזרחות אירופאית לקבל אישור עבודה? אגב, מה הכוונה בייביסיטר לכלב? יש אפשרות לשלם למישהו שיגור קרוב לאן שאני עוברת שישמור לי על הכלב? אם ככה אז למה שהוא לא יהיה אצלי?.. איך זה הולך בדיוק? וכל מדינה באיחוד מחייבת פנסיון או בייביסיטר?

גוזליה

New member
לגבי הכלב-

הוא יצטרך לשהות באיחוד במדינה שאינה בריטניה/אירלנד למשך חצי שנה (מדינה שאינה מצריכה הסגר של חצי שנה). האם תוכלי את לשהות באותה מדינה יחד עם הכלב משך חצי שנה טרם המעבר? אם לא- הוא יצטרך להיות בפנסיון או אצל בייביסיטר.

Fairy24

New member
כן, אני אוכל לשהות חצי שנה במדינה כזו

אגב, אם יש לך זמן ובא לך, את מוזמנת לענות לי על שאר השאלות...

גוזליה

New member
אזרחות לטבית היא לא "אזרחות אירופאית"

היא אזרחות לטבית. במקרה, לטביה אכן חברה באיחוד (הצטרפה ב2004) האירופאי. אם איני טועה, ניתן לקבל אזרחות לטבית ע"ס אזרחותם (הלטבית, באם אכן קיימת) של סבך וסבתך, נסי לברר בשגרירות. אם תמצאי במה/איפה להתנדב, הגוף בו תתנדבי אמור לספק לך את כל התשובות לגבי איפה, איך, אישורים וכיוב'. האם יש אפשרות- ברור, אבל לא נראה לי שאת עונה על הקטגוריות הדרושות לצורך אישור שכזה (בקצרה, אמור להיות מעסיק פוטנציאלי במקום אליו תרצי לעבוד שיסכים לשלם עליך אגרה מיוחדת, ולהצהיר בפני השלטונות שאת ורק את, עם כישורייך והשכלתך הגבוהה, ולא אף אחד מקומי/מהאיחוד יוכל למלא את התפקיד אליו הוא מגייס אותך- אני די בספק שבגיל 18 הגעת לידע ולמקצוע שכזה, מצד שני תמיד יש הפתעות בחיים).

Fairy24

New member
זאת אומרת

שעבודה זמנית בקטיף או בתור פקידת מלון זה משהו שיהיה בעייתי למצוא?

גוזליה

New member
לא הבנתי איך השאלה שלך קשורה למה שאמרתי.

אם יש לך אישור עבודה (קרי: תצליחי להשיג את האישור/ויזה שדיברתי עליו, מה שאני מאוד בספק שתצליחי לעשות, או לחילופין תוכלי להשיג אזרחות לטבית) סביר להניח שלא תתקשי למצוא בעיה בשום מקצוע אליו תהיה לך הכשרה/השכלה מתאימה. אם אין לך אישור עבודה, לא תוכלי לעבוד שם- לא בקטיף, לא בבית מלון, לא בטיפוס על עצים ולא בבניית גשרים מעץ. בקיצור- לא תוכלי לעבוד שם בכלום באופן חוקי.

Nobilis

New member
אזרחות לטבית מקנה אזרחות אירופאית

או יותר מדויק - אזרחות של האיחוד האירופי. והאזרחות הזאת היא שתאפשר לפונה לעבור לאירלנד (אם תשיג אותה, כמובן).

למעלה