הגירה לאירופה

Ultra marine

New member
למה לא מפתיע אותי שהפולנים מסובכים

וארוכים יותר
ואכן, אבא שלי לא ממש היה בגיל גיוס בשנת 1951
ממה שהבנתי מההודעה הראשונה שלך, מ 2014 החיים יהיו קלים יותר לבעלי אזרחות רומנית? באיזה אופן? כלומר, מה משתנה בעצם?

ברק301

New member
מממ...

אם יש לך את המסמכים הרלוונטים שלהם (שאת תצטרכי בכל מקרה) יותר מהר היום דווקא אצל הפולנים אגב, פולין היום הרבה יותר מתקדמת מרומניה... בקשר לרומניה, אם יהיה לך רק דרכון רומני, את תוכלי לעבוד באיחוד האירופי (בשבילך גרמניה) רק מ2014...

Ultra marine

New member
השאלה אם כשאני מוציאה אזרחות פולנית

אם גם אבא שלי מחויב גם כן.. (אם כן אני יכולה לשכוח מזה כבר מעכשיו..) ממה שהבנתי מההודעה של בקר12 במקרה של הרומני אמא שלי לא תצטרך להחזיר את האזרחות.

Nobilis

New member
תשובה

במקרה של אזרחות רומנית - לא, ההורה לא צריך. אם מדובר בתהליך של השבה (קרי - האזרחות נשללה) זה יכול לקחת בקלות שנה וחצי (מהיום עד שיש לך דרכון ביד), אולי אפילו יותר. כלומר - ממילא יהיה כבר די קרוב ל-2014 עד שיהיה לך דרכון ביד.

Ultra marine

New member
תודה רבה!

אגב, איזה תחום של עורכי דין אני צריכה לחפש? אני מתארת לעצמי שיש עורכי דין שזה העיסוק העיקרי שלהם.. איך הם "מוגדרים"?

Nobilis

New member
תשובה

אם תחפשי בגוגל אחר המילים "אזרחות רומנית עו"ד" תקבלי שלל תוצאות.

Ultra marine

New member
עוד שאלה - תוקף אזרחות

אם אני עושה את התהליך של קבלת אזרחות (ככל הנראה רומנית) האם יש לאזרחות תוקף או שיש צורך לחדש אותה כל זמן כולשהו?

בקר12

New member
אזרחות זה לכל החיים אך דרכון צריך לחדש

(כל 10 שנים בדרך כלל) אבל זהו בדרך כלל הליך מהיר וזול יחסית

גוזליה

New member
לאזרחות אין "תוקף"

אך יכולים להחליט לשלול לך אזרחות מסיבות שונות ומשונות (במדינות מסויימות, עצם העובדה שיש לך אזרחות נוספת או שאת רוכשת אזרחות נוספת יכולות להיות סיבה לשלילת האזרחות. סתם דוגמא). מה שכן יש לו תוקף זה דרכון.

Ultra marine

New member
שואלת את שניכם יחד -

מה העלות פחות או יותר? נזכרתי שנתקלתי במישהו שיש לו אזרחות שוויצרית והוא צריך לשלם די הרבה כסף (לא זוכרת אם הוא אמר שזה כל תקופה או כל שנה) בשביל "להחזיק" את האזרחות הזאת. או ככה לפחות הבנתי ממנו..

ברק301

New member
מממ

אין שום עלות להחזיק אזרחות כמה עולה לך להיות ישראלית ? בקשר לעלות, זה משתנה ,תלוי במקרה שלך הספציפי תפני לכמה עורכי דין עם הסיפור שלך ותבקשי הצעת מחיר קחי בחשבון, שאם שללו לאמא שלך את האזרחות יש סיכוי שהם ירצו שהיא תבוא לשגרירות להשבע אמונים לרומניה

בקר12

New member
אבל הבנתי שבמקרה של השבה האם לא תיצטרך

להשיב את האזרחות אלא רק הבת אז למה האם תיצטרך להישבע?

Nobilis

New member
היא לא

אם הבת מגישה את הבקשה בשביל עצמה האם לא מעורבת (מעבר לסיוע לבת באיתור מסמכים, וכו').

Ultra marine

New member
מצוין

אני חושבת שבמקרה של שני ההורים שלי, הם יעדיפו לא להשיב את האזרחות. הם השילו אותה בשמחה.. מקווה כבר מחר לפנות לעורך דין ולהתייעץ מה אני צריכה, כמה צריך לעלות, הערכת זמנים כמה זמן כל העניין צריך לקחת. שום דבר לא לחוץ לי, אין לי אפילו "תוכנית מוגדרת". אבל כיוון שכל התהליך יכול לקחת הרבה זמן אני מעדיפה להתחיל מוקדם מאשר מאוחר. נוביליס, אתה לא מבין כמה שמחת אותי על בריטניה! גם בגלל שזאת אופציה כרגע.. וגם בגלל שלדעתי זה נכון עבור גידול הכלבים שם
היתה בעיה קשה של הרחבת הפול הגנטי. אבל זה כבר עניין כלבני שלא קשור להגירה... אגב, גם עבור אירלנד החוקים החדשים יהיו תקפים?

בקר12

New member
אירלנד מדינה קטנה מדי לכלב שלך

הוא יחזיר את הרעב שהיה שם לפני 150 שנה. חבל עליו ועל האירים (בעצם, רק עליו).

Ultra marine

New member
הכלב שלי לא אוכל הרבה!

לא יודעת איך תמיד קורה לי שאני מגדלת את כל הכלבים האלה שלא היה מזיק להם עוד קילו שניים עליהם.. זה ממש מביש שאני שוקלת יותר מהדני שלי, ובכלל כשהוא עומד על שניים הוא לא באמת עובר אותי.. ממש כלב מקולקל. חשבתי להחזיר אותו למגדלת אבל אהם, אני המגדלת
הוא נולד אצלי. כל ה 680 גרם שהוא היה

למעלה