הגירה לאירופה

thony

New member
הגירה לאירופה

שלום לי ולאשתי יש אזרחות ישראלית בלבד ואין אפשרות לקבל אזרחות אירופאית. שנינו בעלי תואר מטכניון, לי יש תואר שני בהנדסת מכונות ולה תואר שני בכלכלה. שנינו עובדים במקצוע בארץ. אני בן 33 והיא בת 28. רצינו לשמוע על אופציות מעבר לאירופה: 1. אנחנו רוצים גרמניה, ספרד או אנגליה. לאן יהיה יותר קל/מהר יותר לעבור? שפה זה לא בעיה. 2. מה התהליך הנכון? להגיש מסמכים בארץ או בחו"ל כאשר אנחנו כבר שם? 3. האם הסיכויים שלנו לקבל אשרות ולמצוא עבודה טובים? תודה מראש. נ.ב.: קראתי כבר את המאמרים שיש כאן ובאינטרנט וכרגע אני מרגיש עמוס מדי במידע לא רלוונטי...

Nobilis

New member
שאלה מקדימה

אילו שפות אתם דוברים? האם יש לכם די חסכונות כדי להרשות לימוד שפה אינטנסיבי במשך חצי שנה עד שנה, או שאתם רוצים וצריכים להתחיל בעבודה מיד?

thony

New member
תשובה מקדימה

אנחנו נלמד את השפה כאן שנה או שנה וחצי לפני היציאה. יש לנו כסף לחיות שנה בערך בלי לעבוד במקרה הרע.

Nobilis

New member
תשובה

[בהנחה ושפה אינה בעיה...] תוכלו לחפש בכל אחת מהמדינות שציינת עבודה, כאשר המעביד מוציא עבורכם אישור עבודה. אפשרות נוספת היא יציאה של אחד מכם ללימודים (תואר של ממש, או לימודי שפה) כאשר השני מחפש עבודה עם אישור העבודה שניתן לבן הזוג של סטודנט. זה ככה על קצה המזלג. שימו לב, אגב, שבריטניה מציעה תוכנית הגירה על בסיס נקודות: http://www.bia.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/tier1/general ואני חושב שגם בגרמניה (ואולי גם בספרד) יש תוכניות להגירה מקצועית. כדאי לשאול בשגרירות הרלוונטית. בהצלחה.

למעלה