הגירה לאיטליה

barakefet

New member
הגירה לאיטליה

הי חבר'ה. אני ומשפחתי מעוניינים לעבור לאיטליה ל-5 עד 10 שנים - בעיקר לצורך החוויה האדירה שבדבר. קצת פרטים עלינו: שני ילדים (2.5 ושנה), אישתי מורה ואני מהנדס חשמל בהייטק. אני מעוניין לברר על תהליך ההגירה, מציאת העבודה, יוקר מחייה (אני מבין שהוא מחולק לאיזורים - אבל נתמקד סביב מילאנו), ואם למישהו יש מידע על גובה המשכורות (נטו כמובן - ברוטו רק יבלבל אותי עם כל המיסים). זה בירור ראשוני בלבד - הצפת מידע תתקבל בברכה. נ"ב - ידע בסיסי של השפה יש לי - וכמובן כל המשפחה תעבור חיזוק משמעותי לפני המעבר. תודה רבה

כי אין הרבה בגלל שלא מחלקים לכל אחד אישורי

עבודה, מה גם יש עדיין אבטלה בעקבות המיתון. תחפש עבודה בה מוכן מעסיק להתעסק עם אישורי עבודה, לעובדים מחוץ לאיטליה. מן הסתם אף איטלקי יתאמץ להשיג לך אישורי עבודה כאשר הוא יכול להעסיק איטלקי מקומי. גם כל ההייטק ממש במיתון כמו כל המקצועות. בארץ אי אפשר לראות אבל באירופה אפשר להבחין במיתון. שם עדין שקועים במיתון.

Ricca

New member
ובכל זאת, לא סביר.

בכל אופן, אם אין לך אזרחות אירופאית, נושא התעסוקה צריך להיות מוסדר טרם המעבר.

barakefet

New member
ובכל זאת ...

אם אני מעוניין לחפש מקום עבודה. איך אני עושה את זה? חברות כח-אדם? מודעות דרושים באינטרנט? חברים? נכנס לאתרי האינטרנט של החברות עצמן? יש אולי בעיה קטנה אחת - אני לא יודע הרבה איטלקית - שיחת חולין זה משהו אחד אבל אתרים מלאים בתחום מקצועי זה משהו אחר. תודה בכל מקרה

nir2422

New member
אתה הולך על הקשה ביותר

לא שאני נגד הגשמת חלומות ונטיות לב, אבל צריכים גם להיות פרגמטיים. במצב הנוכחי שלך ושל משפחתך: 1. אין לכם אזרחות אירופאית 2. אתם רוצים לעבור למדינה שאין בה שום אפשרות להסתדר באנגלית, גם אם זמנית (בניגוד למדינות סקנדינביה למשל) 3. אתם רוצים לעבור למדינה שההייטק הוא לא בדיוק מהסקטורים המובילים בתעשיה כמו שנכתב לפניי, מעסיק מקומי יצטרך לשכנע את הרשויות שהוא לא הצליח למצוא מועמד איטלקי/מן האיחוד שיעשה את העבודה שאתה מועמד אליה. סביר להניח שזה לא המצב, מה גם שמדובר מן הסתם בבירוקרטיה אינסופית. אם הרצון הוא לעבור לאירופה, הייתי מנסה קודם כל בבריטניה/אירלנד, שהן גם מדינות שיש בהן הרבה הייטק, וגם מחסום השפה מתבטל. אם בכל זאת אתה נעול על איטליה, אני במקומך הייתי מנסה ללמוד בארץ איטלקית על בורייה, ומתחיל לשלוח קורות חיים לאתרי השמה או חברות הייטק באיטליה, ולך תדע, אולי דווקא בתחום שלך יש מחסור ומוכנים להעסיק אנשים מחוץ לאיחוד. כל זה מהארץ כמובן. אין לך מה לנסוע לחפש עבודה בלי אזרחות. דרך אגב, לקומברס יש משרד גדול במילאנו, או לפחות היה כשעבדתי שם. גם יצא לי לעבוד עם קולגה איטלקית. אולי תנסה לברר דרכם. שיהיה בהצלחה בכל מקרה

barakefet

New member
תודה רבה

כמו שכתבתי - הכל לצורך החוויה ולא לצורך התעשרות .... אירלנד ובריטניה אתה אומר. האמת לא חשבתי על הכיוון הזה עד עכשיו, כיוון שלי ולאישתי יש קצת ידע באיטלקית החלטנו שזה יהיה הכיוון, אבל פתחת לי כיוון מחשבה חדש. לחברה בה אני עובד יש סניף בגרמניה - אבל אנחנו כלל לא רואים את עצמנו דוברי גרמנית. קומברס - טיפ נפלא - אני אברר. תודה מכל הלב, וחג שמח.

maozeitan

New member
אני מהמר שזה מהלך חסר סיכוי

למה שייקחו אותו ולא מקומי שחותם אבטלה וכך המעסיק יקבל הטבות במיסים? למה שייקחו אותו אם הוא לא מדבר את השפה המקומית ברמה גבוהה? אז נכון שאני הצלחתי לעשות מהלך דומה לשלו בספרד אבל הסיכויים להצליח לעשות הגירה עם משפחה וילדים הוא נמוך יותר מאשר לרווק מה גם שהיה לי מקצוע קצת יותר 'אקזוטי' מאשר מהנדס חשמל שיש פה מובטלים באלפים ואולי בעשרות אלפים.

jol8

New member
לא מבין בכלל בהגירה לאירופה

אבל דווקא במקצועות ההייטק, אפשר להניח בביטחון מסויים, שמומחים ישראלים נחשבים למאוד מוערכים בכל העולם. מדינה שאין לה מסורת בהייטק כמו איטליה, יכולה לראות במהנדס ישראלי, סוג של שדרוג. הרי אפילו בארה"ב שבאמת מלאה באנשי הייטק איכותיים בכל הרבדים והמקצועות, מהנדסים ישראלים מצליחים לעשות רילוקיישן. לשואל המקורי - אם יש סיכוי לעשות הגירה שכזאת, זה יהיה בלמצוא חברה עם סניף באיטליה, שבה באמת יוכל להיות לך added value, ע"פ המקבילים האיטלקיים, גם בנסיון וגם בידע, ולנסות לעשות את המעבר באופן הזה. כל דבר אחר, לטעמי לא ממש יכול להצליח.

TrigATUSA

New member
אתה אכן לא מבין

לא נתקלתי בשום מקום באירופה בו רואים בישראלים סוג של שדרוג לא ראיתי שלישראלים יש דימוי טוב או רע, לרוב האנשים ממילא אין מושג בהיי טק זה פשוט - אם אתה טוב, ייקחו אותך, ואם לא - אז לא אם יצטרכו לבחור בשני מועמדים באותה רמה כמעט תמיד ייקחו את המקומי (כי זה פחות בעיות) זה ששוכרים ישראלים בארה"ב לא מלמד ממש על ישראלים. בארה"ב שוכרים אנשים מכל העולם, לא בגלל איזה העדפה ללאום כזה או אחר התחושה שלי, שקצת מבוססת על ניסיון, שבאירופה לזרים יותר קשה מלזרים בארה"ב

maozeitan

New member
מסכים עם כל מילה שלך

לזרים באירופה קשה עשרות מונים מלזרים בארה"ב ממש עושים חיים קשים וכאילו לא נותנים לך להתקדם ככה אני לפחות מרגיש. אתה רואה מסביבך מקומיים שהם פחות "איכותיים" נקרא לזה ככה או פחות משכילים אבל אותם מקדמים ואותך לא.

למעלה