הגירה ותנאי עבודה

הגירה ותנאי עבודה

שלום לכם,

לאחר תקופת מה של חיפושים מצאתי מעסיק שמוכן לסייע לי במעבר ובויזה לעבודה בגרמניה (שלחו כבר חוזה בגרמנית ותרגום לאנגלית).
אני מנסה להבין מהם הדברים החשובים לדעת ולזכור במעבר, שאני כישראלי אולי מפספס ולא מודע אליהם. כמו כן, השכר המוצע לי הינו כזה המכניס אותי לPublic Healthcare. איך נרשמים לזה? איך זה עובד? (העבודה במינכן, אם זה משנה משהו).

בנוסף, ממה שהבנתי מדברים שקראתי ניתן להגיע ולשהות בגרמניה תחת ויזת תייר (לא לעבוד) עד לקבלת ויזת העבודה. האם זה נכון? האם אוכל לשכור דירה במעמד זה או שתהיה בעיה עם זה?

תודה רבה!

nadav1974

New member
תשובות

1. אתה הולך לקופ"ח לבחירתך (וכאן יש אולי איזה עניין... בגדול, סל השירותים זהה בכולן, אבל לכל אחת יש שירותים קצת שונים מסביב) עם חוזה העבודה ועם דרכון, ומבקש להירשם. אולי הם ידרשו גם לראות את אישור השהייה שלך, אבל קשה לי לומר בוודאות מזיכרון.

2. כן. לשכור דירה יהיה לך קשה בכל מקרה אם אתה לא מדבר גרמנית, ולו רק בגלל שבעלי בתים לא מדברים הרבה פעמים אנגלית בכלל. בדרך כלל כדאי להגיע לדירה עם העתקי מסמכים כמו Schufa (דירוג אשראי), דרכון, תלושי משכורת אחרונים (או במקרה שלך: חוזה עבודה). אם המשכיר הוא אדם פרטי, אפשר לנסות לשכנע אותו, למשל, ע"י תשלום השכ"ד לחצי השנה הראשונה מראש. בכל מקרה, אני חושב שיהיה יותר סביר למצוא סאבלט בתקופה הראשונית.

מעניין

למה שמישהו יוציא לי Schufa אם אני חדש ואין לי עוד חשבון בנק?
בדירה עם שותפים אני מניח שההליך הזה יהיה יותר פשוט? (אין לי בעיה להתפשר לתקופת ההתחלה).

תודה רבה!

nadav1974

New member
תשובה

ברגע שאתה פותח חשבון בנק, כבר יש עליך מידע ב-Schufa (וגם לא ייתנו לך להוציא אותה בלי שיש לך חשבון בנק). בעיקרון, רוצים לראות שאין לך חובות, ושופה "ריקה" זה מצויין. בכל מקרה, צריך בשביל שופה גם אישור רישום מהעירייה, שבלעדיו אין שום הליך שאפשר להתחיל (גם לא להוציא ויזה, ורוב הבנקים יעשו בעיות בפתיחת חשבון).

בדירה עם שותפים עניין השופה אכן לא רלוונטי, כמובן. מה שכן, גם למצוא דירת שותפים עשוי להיות אתגר לאור הביקוש העולה לדירות בעיר.

למעלה