הגיע זמן עדכון

האגס 1

New member
הגיע זמן עדכון

אז כהמשך ל[URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=487&msgid=29874190']תלאות[/URL] הלימודים שלי בחוג ללשון עברית, ולהודעה שפרסמתי לפני החופש בשני הפורומים שבהם אני כותב גם כעת ('סטודנטים' ו'אפי היקרה'), קיימתי התייעצויות בימים האחרונים. קודם כל, כבר במהלך החופש, הגעתי לכלל הכרה שמה שבטוח הוא שבשנה הבאה מתכונת הלימודים שלי כבר לא תהיה כמו השנה הזו. למעשה, די החלטתי לעבור חוג או להוסיף, ועוד כמו שכתבתי - הכיוון הוא החוג לפולקלור. הדבר הראשון שהתכוונתי לעשות מיד אחרי החג היה להתייעץ בשני החוגים, אלא שהחופש שלהם נמשך עד תחילת השבוע הזה. אז רק ביום ראשון התייעצתי עם מזכירות החוג ללשון, ורק היום הגעתי לשעת קבלה אצל ראש החוג לפולקלור. אז יש כמה אפשרויות, ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות טכניים. ישנה האפשרות לעבור לחוג לפולקלור במתכונת חד-חוגית, כך שבנוסף לזה אצטרך קורסים משלימים, ומה שלמדתי בלשון יוכל להחשב לי כמשלימים, כמובן בתוספת המשלימים מהחוגים האחרים שכבר יש לי. אלא מה - במתכונת מעין זו אפשר לקחת רק 16 נקודות מחוג אחד. אם אני מחשיב את הקורסים שאני בטוח שאגש אליהם השנה, יהיו לי 18 נקודות בלשון. שתי הנקודות שיורידו לי במקרה כזה הן של קורס בן 2 נקודות, שהציון שלי בו הוא... 82, ציון נדיר אצלי. אבל כמו שהבנתי, יש אפשרות לבקש אישור חריג במקרה כזה, ובד"כ (כמו ששמעתי) יש נטיה לאשר בקשות כאלה. וישנה גם האפשרות ללמוד במתכונת חד-חוגית, כשהחוג לפולקלור יהיה החוג הראשי ולשון עברית - המשני. במקרה כזה אצטרך מינימום 36 נקודות מהחוג ללשון. כך אני אומנם לא מאבד את מה שלמדתי עד היום, אבל אהיה חיי בלעשות קורסים שהם הבעייתיים מבחינתי, ושהם בעצם גרמו לי לרצות לשנות חוג. כך הקושי שלי יהיה יותר גדול, ולא בטוח שהתוצאות יהיו יותר טובות. יש, כמובן, עוד אלמנט, והוא - החוג לפוולקלור עצמו. עדייו לא הייתי באף קורס של החוג הזה, והנה אני עומד להחליט אם להרשם אליו או לא. ראש החוג אומנם תיארה בפני את אופי הקורסים (דבר שנשמע לי כפי שהערכתי שהוא) והמליצה לי לבוא לשמוע כמה שעורים של הקורסים השונים כדי להתרשם מקרוב. עוד דבר שאני מנסה לעשות כדי לקבל החלטה בטוחה - סטודנטית שלומדת איתי לשון עברית לקחה קורסים רבים בפולקלור כמשלימים, ואני מתכוון להעזר בחומר שלה כדי להתרשם מקרוב מאופי החוג. אבל בפועל, את ההחלטה לעבור כבר קיבלתי. אם היא לא היתה כל כך נחוצה, היא לא היתה צצה בכלל ולא היתה מטרידה אותי כל כך. הנטיה לשי היא לבחור באופציית ה"משלימים" (כלומר - לבחור את פולקלור כחד-חוגי ולהעביר את הקורסים שלמדתי בלשון לסטטוס של משלימים). כך לא אצטרך לעבור קורסים שאני כבר רואה באופן ודאי את הקושי שלי בהם - כי אופיים ומתכונתם הפוכים מכושר הלמידה שלי - ולמרות שכבר התחלתי ללמוד לחלקם, האובדן במקרה הזה לא יהיה גדול כי לא מדובר במבחנים שכבר עשיתי ושקיבלתי עליהם ציון. חוץ, כמובן, מאותו קורס בודד, שאת עניינו עוד אפשר להסדיר. עוד משמעות שיש לזה היא החודשים הקרובים - אם אבחר להיות דו-חוגי, אצטרך לעבור האוןפ ודאי את הקורסים שיש לי בסמסטר הזה ואת אלה שעלי להשלים עדיין מסמסטר א' (בין השאר משום שהפסדתי שלושה מבחנים כשישבתי שבעה). אך לפי הנסיון שלי שבעקבותיו נאלצתי לחזור על קורסים רבים - זו אפשרות שגורמת להיסוס. אם אלך על אופציית ה'משלימים' נותרו לי, למעשה, שני קורסים בלשון עברית שאני לומד כעת ושאני יוכל לעבור אותם, אם אשקיע בהם את המקסימום. אני מכיר את מגבלותי היטב, ואני יודע שאם אתמקד בקורסים אלה, ואתמקד בהם היטב - אצליח בהם. שאר הקורסים שאני לומד כעת, פירושם להתפזר יותר מדי - מבחינת אופיים, התנהלותם וקושיים. זה גם שיקול מכריע בעניין. בקיצור - עכשיו הזמן לקבל החלטה מורכבת מעין זו.

מי ראש החוג? גלית?

פולקלור! פולקלור! החוג הכי שווה באוניברסיטה! באמת! ואני מבטיחה לעזור לך אם תצטרך. זה הלימודים הכי כיפיים שיש.

האגס 1

New member
ירושלמים תמיד מוצאים זה את זה ../images/Emo8.gif

היא לא ראש החוג, אבל אני יודע מי היא - אני מכיר את בנה (ואני פוגש אותו לפעמים בקמפוס) וגם הכרתי את בנה המנוח.

האגס 1

New member
כעת

זו ד"ר הגר סלומון. לא שמעתי את שמה כלל עד כה, בכל אופן היא התייחסה מאוד באדיבות לפנייתי.

כפרה עליה! ../images/Emo99.gif

לקחתי המון קורסים עם הגר. בעיקר תרגילים. היא שווה רצח. היא נורא דומה לכלב שהיה לי, אַלְף. קח פולקלור חד-חוגי. מילה של שלי. לא תצטער. אני אעזור לך. באמת. רוב התרגילים שם הם עבודות שדה, וזה הכיף הכי גדול בעולם. יש גם מרצים מ-ד-ה-י-מ-י-ם ובכלל אוירה טובה בחוג (אלא אם זה השתנה מאז שאני למדתי שם). אלו הלימודים שהכי נהניתי מהם. כמה שאני מכירה אותך, הכיוון של המחקר הפולקלורי מאוד יתאים לך. אינטר-דיסציפלינריות זה אתה. במהות. לך על זה!

האגס 1

New member
אבל השאלה היא לגמרי אחרת

השאלה היא לא אם לקחת את פולקלור, אלא באיזו מתכונת - חד חוגי, או דו-חוגי עם לשון כחוג משני.

מוּסקט

New member
אגסצ'וק, read my lips

קח את האפשרות הכי קלה - זו שתקח ממך הכי פחות אנרגיות. אחרי שה- BA ביד, ממש ממש לא משנה לאף אחד כמה נקודות יש לך בלשון וכמה בגרון.

למעלה