הגיע הזמן!

האם זה באמת מה שרבנו רצה?

רבנו אמר כמה טוב לשכב בגן הזה..כי נהרגו בו הרבה יהודים על קידוש השם..ורבנו אמר שאדרבא יבואו יותר אנשים על קברו להתפלל וללמוד שם רואים זאת ..!!

רוזן71

New member
באמת הגיע הזמן...

בס"ד רבי נחמן מברסלב נפטר ב-1810 וכידוע אז לא היתה אפשרות לקוברו בא"י בגלל תנאי התחבורה של אז.. רבי נחמן בחר להיקבר באומן גם בגלל הסיבה שהוא רצה להיות בקרב חסידיו. כולנו יודעים את יחסו של רבי נחמן לא"י והיום שהתנאים השנו והעברת הקבר אפשרית מן הראוי להעביר את הקבר ארצה בגלל צרכי הרבים, וצרכי רבים וצרכי יחיד צרכי רבים גוברים, והרי רב חסידיו של רבי נחמן נמצאים בארץ ורבי נחמן רצה להיות בקרב חסידיו. לכן היוזמה הזאת ברוכה. שבוע טוב, רוזן.

רוזן71

New member
ואם הייתה לו אפשרות להיטמן בא"י?

בס"ד בתנאים של אז (לפני 195 שנים) אומן הייתה בחירתו. בתנאים של היום סביר להניח לפי יחסו לא"י ובגלל שרוב חסידיו בארץ בחירתו הייתה שונה. (דהיינו א"י). רבי חנינא בן דוסא ביטל את רצונו מפני רצונם של רבים (צרכי רבים גוברים)...צריך ללמוד גזירה שווה. בברכה, רוזן.

הנסיעה לאומן הופכת את זה

למיוחד יותר. אדם משקיע, משלם מכספו מתאמץ לממן והכל בשביל לנסוע לאומן. כשהצדיק רואה את זה הוא מתאמץ בשבילו.

מה אתם דואגים?

בס"ד מה שיהי'ה- זה מה שהקב"ה ירצה.

פראזניק

New member
ועל זה אמר רבי נתן

"כי שם המקום המיוחד לו [לרבינו הקדוש] מששת ימי בראשית". אתה מרגיש חכם יותר מרבי נתן?

נכון,אבל למה

למה רבנו אמר המקום שלי הוא רק בא"י?ולפי שעה אני רועה בברסלב? הכוונה היא בחיי חיותו..?

פראזניק

New member
לא מדובר על מקום קבורתו

רבינו אמר את זה בחייו, על עצמו, על דרגתו ועל רצונו.

ALONY999

New member
כשרבינו ירצה לעלות הוא יעשה זאת

לא ממש מעניין אותו דעתנו בעניין. הוא כבר יסובב את העניין לרצונו. עד אז אפשר להניח לו לעשות את העבודה מבחוץ בדומה למשה רבנו "מול בית פעור" . מסכים עמך פראזניק.

רוזן71

New member
צרכי רבים וצרכי יחיד צרכי מי קודמים

בס"ד רבי נתן אמר את דברו לפני 190 שנים שלא היה האופציה לארץ ישראל, והדברים נכונים לתקופתו. אבל..נניח שרבי נחמן רוצה להישאר טמון באומן, ונניח שמה שרבי נתן אמר הוא עד ביאת גוא"צ. ומה עם צרכי רבים? מדוע חסידי ברסלב שרוצים להיות בקיבוץ צריכים להוציא (ביחד) מידי שנה עשרות מיליוני דולר? מדוע חסידי ברסלב שרבים מהם הפרוטה אינה מצויה בכיסם צריכים להוציא מיליונים נוספים בביקורים באמצע השנה? הרבה הרבה חסידים היו שמחים אם הקבר של רבי נחמן היה מועבר לארץ ישראל התנא הקדוש רבי חנינא בן דוסא ויתר על צרכי היחיד שלו למען צרכי הרבים. תחשבו על זה..זה צריך ללמד משהו. לכן אני חושב (ואני מקווה שמותר לי לחשוב) שאילו היו שואלים את רבי נחמן היום הוא היה אומר ארץ ישראל. ואני שמח שעוד רבים חושבים כך. לכן היוזמה להעביר את הציון לארץ ישראל, ברוכה. בברכה, רוזן.

פראזניק

New member
הסיבה פשוטה

א. "המקום המוכן לו מששת ימי בראשית" לא כל כך נשמע כמו "בגלל שאי אפשר בארץ ישראל, אז זה המקום שמוכן לו". ב. אין כאן שום ענין של צרכי רבים, משום שאנ"ש נוסעים רק מתוך שהם מאמינים ברביה"ק ובכוחו, וממילא, אם - מבחינתם - רבינו ביקש להקבר שם, זהו מקומו, והטורח, למרות הקושי, ברוך הוא וגם עליו נקבל שכר. רבינו ויתר גם הוא על צרכי יחיד שלו בשביל צרכי רבים. הוא מסר את נפש צאצאיו, רעייתו ונפש עצמו על צרכיהם הרוחניים של הרבים, מה קשר יש כאן בין הדוגמא של רבי חנינא לבין הענין? רבינו יכול היה לוותר, אתה אינך יכול לוותר בשמו. ובעיני חסיד מאמין, אם רבו אומר לו "זה המקום המוכן מששת ימי בראשית", הוא לא מחפש לוותר, הוא מחפש להאמין. אתה פשוט סוטה מנקודת האמונה של חסיד ברסלב, ומדבר כאדם מן הצד, ששואל בתמיהה "מדוע לא יעלו חסידי ברסלב את רבם ארצה ויחסכו מאות אלפי דולרים, וטלטולי דרכים וכו'?" ולאדם מן הצד, תהיה התשובה: "כי אנחנו מאמינים שזה מה שרבינו רצה. וממילא, גם אם אנחנו *יכולים* להעביר אותו, אנחנו לא מעבירים, כי זה יהיה נגד רצונו". זכותך, כמובן, לא להאמין ברביה"ק, או לא להסכים עם מוהרנ"ת, אלא שאז הנך מדבר לא כחסיד ברסלב, אלא כמתערב מן הצד, וככזה, אין לך היכולת להרגיש מהי אמונה חסידית ב - ורצון חסידי לקיים את - דברי רבינו. ואגב, דומני שאתה היחיד מבין מחייבי ההעברה הבודדים (מאוד) המעלים טיעון זה, שבעיני הוא מוזר וחסר כל קשר.

רוזן71

New member
לפראזניק...

בס"ד אינני חסיד ברסלב לא זכיתי לצערי, אולם אני מאד מזדהה עם רבי נחמן וחסידיו. אתה מביא לדוגמא את מסירות נפשו של רבי נחמן שהקריב את נפשו ומשפחתו למען צרכי רבים..על אחת כמה וכמה שיוותר על רצונו למען צרכי רבים. אני חוזר ואומר אומן הייתה בחירתו בהתאם לתקופתו שהקבורה בא"י לא הייתה אפשרית לחלוטין, וכולנו יודעים את יחסו לא"י. ולמה המקרה של רבי חנינא בן דוסא לא דומה? מכל דבר ודבר בתלמוד אנו למדים כארחות חיים. למה שלא נשליך את מסירתו של רבי נחמן בחייו גם לאחר פטירתו? הרי זאת היתה דרך חייו המסירות..לא? וברשותך אשאלך שאלה, הרי רבי נחמן חייב את חסידיו לבוא אל ציונו לר"ה, ואני יודע שזקני חסידי ברסלב ובראשם רבי לוי יצחק בנדר זצ"ל לא קיימו בנושא זה את דברי רבם.. מדוע? כי הם חושבים שדבריו של רבי נחמן על קדושת א"י גוברים על הציווי לבוא לאומן לר"ה. והם לא מתי מספר אלא חסידים חשובים. אז מדוע "אסור" להרהר שרבי נחמן ירצה להעביר את ציונו אם התנאים ישתנו ברבות הימים? ובמיוחד שרוב רובם של חסידיו נמצאים בא"י וכולנו יודעים שרבי נחמן רצה להיות בקרב חסידיו, וכולנו יודעים את יחסו המיוחד לא"י. בברכה, רוזן.

למעלה