הגיע הזמן...

הגיע הזמן...

אני חושב שהגיע הזמן להפסיק את האפליה הבלתי נתפסת בין ספרדים לאשכנזים במוסדות החינוך, לשים לזה סוף ביננו לבין עצמנו בלי צורך לערב גורמים חיצונים כדוגמת בית המשפט, בג``ץ וכו` (עיין ערך עמנואל) ולגרום לחילול השם, מבני עדות המזרח יצאו גם גאוני עולם, פאר הישיבות האשכנזיות בואו ונודה , רבים מהם ספרדים, לבני עדות המזרח יש הרבה במה להתגאות, וחבר`ה אם שכחתם אנחנו בעצם אחים, אז מה קורה כאן למען השם ??? רוצים איכות תבדקו את הבן אדם עצמו, ולא את העדה עליה הוא משתייך !!! (אני כותב זאת בתור אשכנזי שעניין זה ממש בדמי).

המשlטט

New member
צודק חבל"ז.

זה פשוט גזענות, ובכלל- גם לא צריך להבדיל בין הלבנים לאתיופים.

אז תקשיב.

אני חושבת גם, שזה מגעיל כל העניין של הגזענות חסרת הרגש הזאת, בלי להתנשא . זה פשוט דוחה איך שכל צד מנסה למשוך לצד שלו, בעוד הוא מצהיר שהוא לא גזעני וכולי.. מי בכלל המציא את זה? מאיפה זה בא עלינו? ולחשוב, שאז, היה אסור לאשכנזים להתיישב בירושלים, וישבו שם רק ספרדים, אז איך פיתאום נוצר מצב כזה של ריחוק, ניגוד. א ב ל, לעניין הבצפר שבעימנואל, אני נוטה להצדיק ולהסכים. בסך הכל מדובר בזרם חסידי! וזה ממש לא שייך שבנות שלא משתייכות לסלונים ילמדו שם. תסכימו איתי, שזה כמו שבת שירות/ חיילת תלך ללמוד בסמינר וולף. או אולי כמו שאדם שלמד רשיון על אוטומאט יסע על רכב שמונע ידני. אין את הקליק. אני ממש מבינה אותם. למה להדחף- למה בכח? למה סתם סקנדל? זה אשכרה סתם. כי יש עוד סמינרים טובים בעימנואל,

aint mindless

New member
למרות שאני ממש ממהר עכשיו, אני אגיב:

ההודעה שלך בעייתית. נכון, האפליה היא נוראה ובמיוחד שזה רק בגלל מוצא. הבעיתיות גם לא מתבטאת בזה שאני חולק עליך לגבי התערבות של גורם חיצוני. יש מקרים שחייבים לערב גורם כזה או אחר בגלל עיקשותו של אותו ציבור שמפלה לרעה, ומגן בגופו על בנותיו "הלבנות" כדי שלא יתחככו ב"שחורות". הבעיה היא שכתבת - "מבני עדות המזרח יצאו גם גאוני עולם, פאר הישיבות.." ה"גם" הזה אומר משהו בין אם תרצה או לא. תקרא לי קטנוני ותקרא לי איך שתרצה, אבל ה"גם" הזה מריח (וגם מסריח) מגזענות. מה זה "גם"? יצאו מהם גם גאוני עולם וגם סנדלרים? פושעים? אנלפאביתים? זהו.

למעלה