הגיע הזמן לשדרג

m i s h m e s h

New member
הגיע הזמן לשדרג ../images/Emo13.gif

שלום לכולם, אני עוקבת אחרי הפרוום הזה מפעם לפעם ומזילה ריר על הדגמים החדשים בכל פעם מחדש. בתור גיקית חובבת גאדג'טים קניתי פאלם קצת אחרי תחילת הגל הראשון, לפני כחמש ומשהו שנים. שנה אחרי זה שדרגתי לVX ומסיבות שונות ומשונות - זה המכשיר שלי עד עכשיו. סוף סוף הגיע הזמן לנסות להתחיל לחשוב ברצינות של PPC חדש וחשבתי על שילוב עם טלפון סלולארי. הבעיה: אין לי מושג מאיפה להתחיל, ולא הייתי רוצה ללכת לחנות ולמצוא את עצמי מתפתה לקנות משהו במחיר מופרז רק בגלל הלחץ של המוכר. אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמה שאלות בסיסיות: האם יש הרבה דגמים של PPC משולבים בארץ? האם הם עובדים עם כל החברות הסלולאריות? מה סדר הגודל של המחירים? ועוד שיקול קטן: הסינכרון יצטרך להיות עם לינוקס ולא עם חלונות של מייקרוסופט, כי זו המערכת (המצויינת) שאני עובדת איתה במחשבי האישי. תודה מראש לכל העונים. בדקתי קצת מאמרים בעמוד הקהילה שלכם אבל אם מישהו יוכל להפנות אותי למאמרים נוספים, אני מבטיחה לקרוא בשקיקה.
 

mikeoreli

New member
תשובה

קיימים היום 3 דגמים שך PPC משולבים בארץ. יש הImate - שלו מספר שמות שונים וניתן לקנות אותו אצל אורנג' אם אני לא טועה. המחיר הוא כ6500 ש"ח.... זהו מכשיר כבן שנה ולכן הוא לא המילה האחרונה, למרות שכמכשיר הוא מצויין. יש את אחיו הצעיר והחדש שנקרא גם כן בכמה שמות כמו Imate PDA2K או XDA 2i ויש גם דגם 2s שלא נמכרים בארץ אלא מיובאים באופן פרטי. ההבדל המרכזי הוא תוספת הWIFI, המעבד החזק יותר, המקלדת הנשלפת ומע' הפעלה יותר חדשה. חוץ מהם יש את ה6310 של HP. הוא יותר זול וגם כולל WIFI וBT אך יש לו מעבד חלש וזוהי חולשתו הנוראית. את המכשיר הזה ניתן לקנות גם כן בארץ אך לא דרך החברות הסולואריות. חוץ משלושת הPPC האלו יש את מכשירי הטריאו של פאלם - כאשר דגם ה650 (שגם לא נמכר בארץ) ונראה פשוט מצויין (למרות שהוא לא כולל WIFI). דגם 600 נמכר בארץ והוא יחסית וותיק. אני לא יודע כמה הוא עולה... בכל מקרה תתכונני להוצאה משמעותית שכן המחיר הבסיסי שלהם יקר בגלל השילוב וכן בארץ יש מס של 52% בנוסף למע"מ בגלל היותם סלולאריים מה שמכפיל את המחיר. אם את ממש רוצה ויש לך את האפשרות - הייתי ממליץ לך לייבא את אחד מדגמי הXDA 2s/i או טריאו 650 מחו"ל. עוד משהו - אני צריך עוד לברר לגבי סנכרון הPPC עם לינוקס. לפי מה ששד אומר פאלם ניתן לסנכרון עם לינוקס באופן אינטואיטיבי יותר.
 

amic

New member
אוסיף קצת על דבריו- ראשית ה 650

,הטראו, עדין לא קיים בגרסת gsm אלא רק cdma כך שלא ניתן לשימוש בארץ. קיים מכשיר נוסף ,לא כל כך מוכר ,אבל אחלה מכשיר. anextek sp230 . אני משתמש בו וגם התקנתי עברית. קניתי בארהב ב 500 דולר ,הבאתי ארצה ,גיירתי על ידי הורדת עברית איירון ,לא כל כך התיחסתי למחיר כי פשוט היתי "חייב" מידית להפעילו והוא עובד לתפארת. ניתן לקנותו בארץ ב 4500 ש"ח אצל לנטרוניקס. תואם אורנג וסלקום.אני עובד עם אורנג
 

m i s h m e s h

New member
החלטתי לוותר על המובייל וללכת על mp

mp3. יש ppc משולב עם נגן מדיה באיכות טובה?
 

mikeoreli

New member
כולם

את צריכה להבין שהמכשירים היום הם למעשה מחשבים דלי ביצועים שניתן לשאת בכף היד. בכל המכשירים יש את תוכנת המדיה פלייר שמנגנת קבצי MP3 וWMV. יש גם נגנים אחרים שהמומלץ ביותר הוא הBetaPlayer שמנגן בנוסף לשני קבצים אלו גם סרטי DIVX, XVID, MPEG וקבצי שמע Ogg Vorbis.
 

m i s h m e s h

New member
זאת אומרת שהם גם

נגנים טובים בנוסף לתוכנותץ אירגון המידע והסינכרון? כלומר, איכות שמע טובה, אוזניות טובות, זיכרון סביר, ארגון הקבצים, סינכרון עם המחשב האישי של כל השירים?
 

mikeoreli

New member
תשובה

רוב הPPC כוללים יציאת שמע איכותית. המיעוט הזנוח הוא בעל יציאת שמע טובה, כל השאר - די מצויינת. מבחינת אוזניות - זה כבר בעייה שלך. הPPC לא באים עם אוזניות אלא אם יציאת השמע שלהם לא סטנדרטית אבל אלו כבר לא קיימים היום (כמו המיו ודגמי ה19XX של HP). זיכרון סביר - כל מי ששומע מוזיקה או רואה סרטים בPPC שומר אותם בכרטיס הרחבה שכן הזיכרון לא מספיק גם עבור תוכנות וגם עבור זמן שמע מספיק גדול. לגבי סינכרון - פה אני כבר אציע לך לקנות קורא כרטיסים שכן הסינכרון הוא איטי ולא נסבל. ארגון הקבצים משתנה בין תוכנה לתוכנה ויש רבות כאלו... רובם מאוד דומה לצורה שהמוזיקה מאורגנת בWinAMP.
 

oakoasis

New member
השווואת טלפוני PPC\PALM שונים

האם יש למשהו השוואת תכונות ויכולת קליטה של טלפוני ה-PPC הנמכרים בארץ? ראיתי באתר סקירה של XD אבל לא של ה-IPAQ 6340 תודה
 
למעלה