הגיע הזמן לפומאיסט

neoM

New member
אוקספורד

לא הצלחתי להבין את הפומו בפורומי חירשים כפי שאתה הצגת זאת? ההנחה שלך שמודרניזם = קונפורמיות מוטלת בספק גדול מאוד.

הבנתי

שמודרניזם מגלם בתוכו רעיונות, בעוד שהפומו למעשה משולל רעיונות כלשהם פרט לאינדיבידואליזם ("ככה אני רוצה"). במילים אחרות, מודרניזם=אופנתי. פומו= אנטי אופנתי (ולכן גם נונ-קונפורמיסט). פרומי החרשים משקפים מגמה אנטי-פומואית, בעוד שכתיבתי בהם היא פומואית. אשמח אם תחלוק עלי עניינית.

neoM

New member
כיוון שאיני מבין

מהו הפומו כפי שאתה טוען אותו - כיצד אוכל לחלוק עליך? מה פירוש "מודרניזם= אופנתי"? אופנתי ביחס ל-מה? האם קפיטליזם הוא נון-קונפורמיסטי? האם אינדווידואליזם הוא נון-קונפורמיסטי? אתה לא בונה טיעון אלא מציג הגדים לא מנומקים - כיצד אפשר לחלוק עליהם ענינית?

אופנתי הוא ביחס לאותו זמן נתון

קפיטליזם ואינדיבידואליזם אינם נראים לי בהכרח קונפורמיסטיים. הקצנה של הפוסט מודרניזם יכולה להיות הסרט "דראקולה" המשודר כעת באחת מתחנות הכבלים, בו מגיע הפומו לכדי טירוף, ואין לי די יסודות כדי להציג עליהם מערכת טיעונים מנומקת.

neoM

New member
תראה

אולי כדאי להתחיל מאיזו הגדרה, ותהיה הפשוטה ביותר של פוסטמודרניזם כדי לקבוע בוודאות , למשל, שאתה הפומו-יסט בפורומי חירשים השונים. מהדברים שכתבת לי עולה תמונה של מרדן ונון-קונפורמיסט - זה לא מחייב כלל תוספת של "פוסטמודרניסט". מרדנות ונון-קונפורמיזם קיימים תמיד ותמיד הם מכוונים כנגד הנורמה/המשטר/האידיאולוגיה הקיימת בזמן נתון. הפומו, כפי שאני תופס אותו אינו מציג אלטרנטיבה ממשית לקיים, נהפוך הוא. הגישה הפומו-ית לחיים היא "ציטוט, עריכה" ולא דווקא יצירת אידיאולוגיה נגדית.

למעלה