ella bella1
New member
הגיע הזמן להתייעץ...
היי לכל חברי הפורום האהוב!!! אחרי תקופה מאוד ממושכת שאני רק קוראת וקוראת, החלטתי שאני יכולה להיעזר בכם, להעשיר את עצמי ולקבל אולי גם כמה כיווני מחשבה חדשים. אספר סיפור, על ילד בן 12, שלאחרונה החלים ממחלת הסרטן. לפני המחלה, הוא היה ילד מלא ביטחון, עם המן כריזמה ואמונה עצמית. גם במהלך המחלה הוא תמיד אהב את עצמו ותמיד בלט החוצה. אין ספק שהוא היה ילד חביב ואהוב על כולם. (מאחר ואני מתנדבת עם ילדים חולי סרטן, אני מכירה אותו ויכולה להעיד שהוא היה ילד מלא אנרגיות). הוא היה חולה במשך כמעט שנתיים ולאחרונה הוא הפסיק אפילו עם הכדורים מה שאומר שכרגע הוא רק ממשיך לבוא למעקבים כל שנה. (וזה כמובן משמח מאוד!!!
) בשנה הבאה הוא עולה לכיתה ז' וזה אומר שהוא מחליף בית ספר. עכשיו, בתקופה האחרונה חל בו שינוי ממשי. מסתמן שהוא מתחיל לעבד את המשמעות של המחלה שהוא חלה בה והחלים ממנה. הוא התחיל לדבר בלי סוף על המוות, הוא מתעורר בלילה. ההערכה העצמית שלו ירדה מאוד והוא כבר לא בטוח בעצמו כפי שהיה בעבר. אמא שלו מספרת שהוא מאוד מדאיג אותה. הוא מאבד את החיות ושמחת החיים שתמיד הייתה לו. וכאן אני פונה אליכם- איך הייתם עוזרים לילד? איזה תרגילים או פעילויות הייתם מציעים לילד על מנת שבטחונו העצמי יתחזק? אולי אפילו טיפול כלשהו? (פרחי באך? דמיון מודרך?) חשוב לציין שהילד חובב כדורגל מושבע, אבל העיסוק בכדורגל לא מספיק לו. האם יש מקום לנהל איתו שיחות? או שטיפול במגע בלבד יעזור? אין לי ספק שהמגע ייטיב עימו ויעזור לו לאהוב את עצמו. אבל איך עוד אפשר לעזור? אני קצת אובדת עצות... תודה לכולם, אלה
היי לכל חברי הפורום האהוב!!! אחרי תקופה מאוד ממושכת שאני רק קוראת וקוראת, החלטתי שאני יכולה להיעזר בכם, להעשיר את עצמי ולקבל אולי גם כמה כיווני מחשבה חדשים. אספר סיפור, על ילד בן 12, שלאחרונה החלים ממחלת הסרטן. לפני המחלה, הוא היה ילד מלא ביטחון, עם המן כריזמה ואמונה עצמית. גם במהלך המחלה הוא תמיד אהב את עצמו ותמיד בלט החוצה. אין ספק שהוא היה ילד חביב ואהוב על כולם. (מאחר ואני מתנדבת עם ילדים חולי סרטן, אני מכירה אותו ויכולה להעיד שהוא היה ילד מלא אנרגיות). הוא היה חולה במשך כמעט שנתיים ולאחרונה הוא הפסיק אפילו עם הכדורים מה שאומר שכרגע הוא רק ממשיך לבוא למעקבים כל שנה. (וזה כמובן משמח מאוד!!!