הגיע הזמן להפרד

איפה כאן הסימביוזה?

לא אמרתי שמה שחוויתי כאן היה ממש "אהבה", ובטח שלא "אהבת אם". (אם כי בהחלט היו ויש כאן רגשות חמים) - רק השתמשתי במשפט מוכר (למעשה הוא מוכר יותר באנגלית, אבל שיהיה) כדי להביע באמצעותו את הרעיון, והוא: שעדיף לזכות לחוויה טובה, משמעותית, נוגעת, מחיה (וכו') לתקופה שאינה נצחית - ולחוות אחר כך את כל הכאב והקושי שבאובדן - מאשר לא להסתכן, לא לחוות את זה - ולא לאבד כלום. זה כמו - אם לא נחיה לא נמות.

אני מקבלת שאת מה שאת אומרת

בהקשר של איזון. יתכן ובאמת עדיפה יציבות והשקעה שניתן לעמוד בה לאורך זמן, על פני השקעה ברמות כאלה לזמן קצוב. לא יודעת. כל אחד ומה שמתאים לו, אני מניחה. אני הפקתי המון מהמרחב שנוצר פה בתקופת הניהול של תמר ונעמי, ולמרות הצער על סיומה של תקופה, אני מסוגלת לקחת את הצידה הזאת איתי להמשך הדרך.

אני מבינה מאד את החוויה הכואבת שלך, את העוצמות שלה ואת איך שהיא גרמה לך להגיב. לשמחתי אני לא מאד רגישה לגסויות, בכל זאת, חיה בסביבה של ערסים
ומסוגלת בקלות לדלג על שרשורים וגם לסנן את מה שאני כן קוראת.
כנראה שלבני אדם יש מסננים סלקטיביים - כמו שאת לא מסוגלת לסנן גסויות, אני לא מסוגלת לסנן שיפוטיות. וכשהעליתי הודעה לפורום זה בניהול הקודם שלו, רוב התגובות שקיבלתי כל כך הכאיבו לי, שעד היום אני לא מסוגלת לקרוא אותן שוב.

אין בעצם פואנטה לפוסט הזה, רק לומר שמבינה את החוויה שלך ומסבירה את שלי.

גם אני ככה.

סביבה שיפוטית נחווית אצלי כסביבה אלימה. כמקום חומצי שאינו מסוגל לקיים חיים.

תודה, אופירה. איך פספסתי את זה?

עוד לא הגעתי לעמוד 25 האמור, כי כל מה שקרה פה לפני שהגעתי פשוט מרתק מדי...

אני מסיימת את תפקידי בפורום

לא עוזבת את הארץ. לא את המקצוע. לא את ייעודי בחיים לסייע לאנשים לראות את הטוב שבחייהם ולעשות צעדים להגברת הטוב הזה.

מתקרב מעוד סיום החוזה שלנו עם תפוז, ולאחר התלבטות ובלב לא קל החלטנו שלא להאריך אותו. עשינו תפקידנו באהבה ובשמחה. יודעות שהיינו משמעותיות להרבה אנשים, ושלרבים לא יהיה קל השינוי. אבל התמודדות עם שינויים, לפעמים עם משבר זמני ולפעמים בלעדיו - גם היא מצמיחה ומגדלת.

לאורה101

New member
שתיכן עוזבות ביחד?

חבל.
תודה על התמיכה .
למרות שאני לא מזמן פה נהניתי מאד לקרוא את תגובותיך ואת אלה של נעמי.
נקווה שהמחליפים/ות יהיו לא פחות טובים/ות.
בהצלחה בהמשך הדרך.

שתינו

שלום לאורה101
גם אנחנו נהנינו לראות אותך מצטרפת וראינו את תרומתך לפורום.
תמר הזמינה אותי לפני כמעט שנה לסייע לה במתן מענה בפורום. אני שמחה על כך ומודה לה , כל אחת מאיתנו ענתה על פי סגנונה וגישתה המקצועית והאישית, אך שוחחנו והתייעצנו זו בזו במקרים שונים לגבי ההתייחסות בפורום, אני מניחה שיכולנו להיות כאן בכזו אינטנסיביות מכיוון שכל אחת מאיתנו ידעה שהיא לא לבד באחריות.
אני מניחה שהיותנו שתיים תרם גם לאווירה בשיח הקבוצתי שנוצר כאן כי אפשר היה לראות לעתים גישות שונות מצד כל אחת מאיתנו- ביחד עם שיתוף פעולה וכבוד הדדי. (וכפי שידוע- לא כולנו בני האדם זכינו לחוות זאת מול ההורים...)
לכן אנו גם עוזבות יחד. תודה על התודות. אזכיר שאנחנו כאן לעוד חודש, כדי לאפשר להיות ביחד בידיעת הפרידה, עם כל מה שזה מעלה.
גם אני מקווה שמחליפינו יהיו טובים, וסומכת על הכוחות כאן והלמידה של איך זה כשזה טוב- שתמשיך בפורום ואצל כל אחד ואחת מכן בליבה ובחייה.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
חבל שאתן עוזבות- ותודה רבה

הפורום היה טוב מאוד איתכם והרבה משתתפים.

תמר ונעמי היקרות,

אני גולשת בפורומים של תפוז כעשור (בגילגולים שונים, בכינויים שונים)
במהלכן ביקרתי גם בפורום הזה בגילגולים קודמים שלו. לפעמים נעזרתי, לפעמים חוויתי שיפוטיות רבה. אף פעם לא חשבתי להשאר ולכתוב באופן קבוע.
כשקבלתן עליכן את הניהול התחלתי לקרוא יותר ולהנות מהחוכמה, הרגישות, המקצועיות, הקבלה והניהול המוצלח של פורום העוסק בנושאים רגישים כאלה.

לפני כחצי שנה, לאחר שעזבתי פורום אחר שהיה לי בית, הגעתי לכאן הומלסית עזובה וטראומטית, לא היה נים בגוף שלי שלא זעק מכאב. הייתי אבודה וחיפשתי נקודת אחיזה, יד מושטת, מישהו שיראה לי נקודת אור בחשיכה. היה לי ברור שהפורום איננו פורום תמיכה, ולכן ההודעה שלי אולי לא במקום. שזה לא מקום לשהות בו, יותר מקום לקפוץ לקפה ולהמשיך בדרך
. אבל הייתי כל כך אומללה ואבודה וזכרון התגובות המקסימות שלכן לגולשים האחרים שכנעו אותי שמספיק בטוח לנסות.
התגובות להן זכיתי, מכן ומגולשות "מן המנין", הראו שלא רק שזה בטוח, זה אפילו מתקבל בהבנה ובברכה, שדבריי מהדהדים, נוגעים ונוחתים על קרקע רכה ואוהדת. המילים הטובות, ההרגעה, ההארה של הטוב והכוחות, ואפילו ההכוונה העדינה לנקודות בהן אני שוגה ואולי כדאי לשנות - כל אלה היו כמו אספקת חמצן טריה לטובעת במערבולת הטראומה המשתחזרת. המילים שלכן נארגו בתוכי וסייעו לי לצאת מהמערבולת ואפילו להפיק תובנות.
עדיין הרגשתי מעט לא נוח, כי בהגדרתו זהו פורום שאלות - תשובות אבל בסופו של דבר החלטתי שכל עוד לא מגרשים אותי - אני כאן
והשאר הסטוריה...

הודעת הפרידה שלכן היא סוג של נחיתה לקרקע המציאות. פעמים רבות תהיתי מתי אתן בכלל ישנות, ואיך אפשר לגייס כל כך הרבה אנרגיות לתשובות כל כך מושקעות באחת בלילה לאחר יום עבודה ארוך ושלל עיסוקים אחרים - והנה, קבלתי תשובה ש - ובכן, אי אפשר. לא לאורך זמן ולא בלי לשלם על כך מחיר. לכן אני מקבלת בהבנה ובעצב את הודעת הפרידה. עצב על כך שלא תהיו פה יותר, על כל מה שהבאתן אתכן וגם על אובדן הפורום כפי שחוויתי אותו בשנה האחרונה כי כפי שאתן חוויתן את ההשקעה והנתינה פה גולשות מעבר ליכולת הקיבול האנושית שלכן, מאד הגיוני שזה יהיה כך גם עבור איש/אשת המקצוע החדש/ה שיקבלו עליהם את הניהול - כי אנחנו בני אדם ולא גיבורי על (אלא אם כן יהיה זה פסיכולוג בפנסיה
) וזה עצוב לי, כי היה פה משהו יפה שאין בשום מקום אחר (וכאמור, אני שועלת פורומים וותיקה) וכעת מסתבר שהוא כנראה גם לא יכול להתקיים לאורך זמן
אמנם התמיכה והחברות בין הגולשים ישארו, אבל המסגרת של הפורום, הקירות של הבית, קובעי המדיניות והגבולות ונו, ההורים
לא יהיה כאן יותר. יהיו אלה קירות אחרים, אולי צרים יותר, וחוקים אחרים, אולי נוקשים יותר ו"הורים" אחרים, אולי מקבלים פחות...

הפרידה הזאת נוחתת עלי בשבוע האחרון ללימודים, שבוע רווי פרידות מנשות חינוך, מדריכות ומדריכים בחוגים, שבוע רווי בסיכומים, מצגות, ברכות שנכתבות מעומק הלב ורגשות. המון רגשות. אז אני קצת מוצפת עכשיו. ובכל זאת מנסה לעשות את זה כמו שצריך
ופשוט לומר תודה
תודה על כל מה שנתתן.
תודה על המסירות, ההשקעה, הסבלנות, החום האנושי, הרגישות, הקבלה, החוכמה, המקצועיות, ההארה של הטוב, הגבולות הגמישים והמותאמים
תודה על העומק
תודה על הגמישות והפתיחות ועל היכולת להתפתח יחד איתנו לכיוונים נוספים מייעודו המקורי של הפורום, תוך שמירה על קווי היסוד של תקשורת אנושית מכבדת.
תודה מיוחדת לנעמי על ההשקעה ב"שרשור המטפלת" שלי מלפני כחודש

אני מקווה שכל מה שנתתן ישאר איתי ויעזור לי לגדול.

ואם אפשר, למרות המעמד והדיסטאנס המתבקש, כי בכל זאת, פרידה, וסופשנה וכבר חיבקתי השבוע כל כך הרבה נשים שנגעו בי וכנראה לא אפגוש יותר לעולם,
לשלוח חיבוק וירטואלי לשתיכן, כזה שמחזיק בתוכו את כל הכרת התודה שיש בעולם.

מלכת ה, את מדהימה.

וביטאת כל כך יפה, בכל כך הרבה כישרון וחכמה, את כל מה שגם אני מרגישה.
ובאמת יש המון על מה להודות.
וזה באמת לא יהיה אותו דבר.
אצטרף אליך בחיבוק הוירטואלי לנעמי ולתמר. כי מגיע להן.

למעלה