הגיע הזמן להודות,

הגיע הזמן להודות,

שאני פשוט מתה מפחד. המחזור שלי חזר בחודש האחרון להראות יותר כמו מחזור של אישה, ופחות כאילו הרכיבו לי חסכמים ברחם. וזה מפחיד אותי. מה, זה אומר שאני אוכלת? אני לא רוצה לאכול ולוותר על הדבר האחרון המוחשי שנשאר לי מהמחלה. רזה אני כבר לא. יפה- זה כן. אבל אני מרגישה איבוד שליטה. כאילו אני כל הזמן אוכלת. קבעתי תור לדיאטנית. לא של הפרעות אכילה, אבל היא אמורה לעזור לי לסדר את האכילה ולהכניס אותי למסגרת, ובעיקר לעזור לי לתקן את הערכים החריגים שיש לי. ואני מרגישה ממש רע. שלשום אחותי קיבלה תוצאות של בדיקות דם, וממש הייתי עצובה שהכל היה בסדר איתה. איזו מן אחות אני? לפחות אח שלי במצב "דומה" לשלי (מבחינת ערכים, לא מבחינת הפרעות אכילה), אז יש לי שותף לנחמה. ועל מה אני מרגישה חרא? על זה שאני לא מסוגלת להיות כמותה. ומה זה להיות כמותה? פשוט לקבל את הגנים הטובים יותר.

skiper63

New member
זה פחד מובן

אני זוכרת שכשקיבלתי שוב מחזור לראשונה אחרי שהוא נפסק בגלל התת משקל, הייתי מבועתת. הרגשתי שזה אומר שאני לא חולה יותר, שכאילו עכשיו אני נורמלית שוב, ומי בכלל אמר שהסכמתי לוותר, שהסכמתי להיות בריאה, מי שאל אותי בכלל? זה קשה לשחרר את הסממנים האחרונים של החולי, קשה לשחרר את מה שעוד מחזיק אותנו בתחושה המוכרת, כל צעד חדש ונוסף לקראת מציאות חיים בריאה יותר מלחיץ ומפחיד. אני יודעת. מה זה אומר עלייך שאת אוכלת? שאת מוכנה לנסות משהו יותר טוב עבורך מאשר חיים עם הפרעות אכילה. שאת מאמינה שמגיע לך יותר. אני מאמינה שהדיאטנית, גם היא לא מתמחה בהפרעות אכילה, תעזור לך להחזיר קצת את תחושת השליטה, לפעמים פשוט חייבים מסגרת (תפריט) קבועה. עצם זה שתסדרי את הערכים החריגים יכול לעזור, אולי בגלל החריגות את מרגישה יותר צורך לאכול משהו ספציפי או לאכול יותר או פחות או אני לא יודעת (אני לא יודעת מה החריגות, אבל אני מניחה שכל חוסר איזון בגוף יכול לגרום גם לתחושה לא מאוזנת...) בקשר לאחותך - קודם כל זה לגיטימי שתרצי שעוד מישהו יהיה במצבך ויוכל להזדהות איתך, זה מקל על ההתמודדות, ונכון שזו אחותך ואת רוצה שיהיה לה רק טוב, אבל את בנאדם, ובעיניי זה לא כזה נורא, אז אין לך מה להרגיש רע (כל עוד את לא עושה משהו שיחבל בבריאות שלה, שאני בטוחה שאת לא עושה...) דבר שני, אני רואה בזה משהו טוב, שאת רוצה שגם התוצאות שלך יהיו טובות, ובריאות ומאוזנות. זה מראה שאת כן מאחלת לעצמך בריאות, שזה בפני עצמו דבר חיובי... (אגב, זה שהגנים שלה "טובים יותר" כמו שאת אומרת, זו נק' הראיה שלך, את יודעת את זה כן? )

אולי זה הזמן

לשבת ולמנות את הדברים הטובים שכן קיבלת, או עשית, או השגת. מרגש לשמוע אותך אומרת "יפה, זה כן". תמשיכי...

פרפרית

מסיכמה עם רחלי , למנות את הדברים הנפלאים שבך . ואני יודעת שאת יודעת לראות גם אותם . וגם חיבוק עוטף ממני ו...

למעלה