הגיעה שעת המבחן!

הקיו

New member
הגיעה שעת המבחן!

זהו, אני עוזבת את הבית! עוברת דירה בעוד כשבוע, עוזבת את ביתי, את הוריי, את משפחתי ויוצאת אל דרכי כאדם עצמאי, בוגר העומד ברשות עצמו... אבל, מלאת פחדים וחששות... אגור לבד, בבית מקסים אבל ב"חור"....חודשים חלמתי על רגע ה"חופש" אך כשהוא בפתח, אינני יודעת אם אכן ארהיב עוז ואכן אממש את תוכניותיי ואחיה על פי דרכי... עד כה חשבתי כי הוריי הנם המחסום היחיד...אך בעצם המחסום נמצא בי. החשש שלי ממה יגידו ידידיי החילוניים בראותם כי בחרתי לעזוב את הדת, האם אהפוך לשיחת היום? האם אאלץ לענות ל"מבול" שאלות מאיימות ומלחיצות כמו: מה פתאום? למה עשית זאת? מה הביא אותך לכך וכו´... והכי חוששת מפני עצמי... האומנם באמת אסע בשבת? האמנם אשנה אורח חיי? ומה לגבי הלבוש? איך אהיה מסוגלת ללבוש מכנסיים? המבטים... השאלות... החשש מפני עצמי...המגורים לבד...הבדידות...ה"בשורה" להורים...היציאה מהארון... והאם אכן אצליח לגור לבד?ובן הזוג? והגיל המתקדם? ומי ירצה בכלל לצאת עם מישהי שנראית דתיה (אם כי לגמרי לא "דוסית") אך עדיין.... כל כך הרבה חששות, כל כך הרבה מועקות... ל]פעמים חושבת שהייתי יכולה לחיות בבית (יותר נוח) ולא לצאת אל העולם המאיים כל כך ובטח עליי (בגלל "התוספת" - היציאה בשאלה... רוצה כל כך לעבור זאת כבר, ומה אם זה יקח שנים???

all

New member
וואייי, חתיכת בלגן נפלה על הראש שלך

ובכל זאת, נסי להתייחס לכל דבר כאל חוויה. וכשתהיי זקנה תוכלי לומר לעצמך שהיו לך חיים מעניינים. ולומר לך את האמת, אני קצת מקנא בך, כל החיים שלי הם רוטינה מונוטונית ללא שום שינוי (האמת, אני די אוהב אותם ככה, זה מתאים לגילי) מאידך אני נזכר איך זרם האנדרנלין בעורקיי כשהייתי צעיר ועשיתי את כל השטויות שיש בעולם. ותמיד תזכרי שיש פורום שלם שהולך לעזור לך תמיד. בהצלחה שימי על עצמך
של חילונים ול-
.

הקיו

New member
כן...אבל הכל זאת

החרדה משתלטת... והעתיד כל כך לא ברור, לא בטוח ומאיים...

רינהא

New member
הגיעה; שעת מבחן

קראתי את מה שכתבת, ונראה לי שאזרת הרבה הרבה אומץ, לא פשוט בכלל, אני מניחה שהפרפרים בבטן........... ממש שמורת טבע פעילה למדי. קודם כל כל הכבוד לאומץ וההעזה, יחד עם זאת מותר לך להעזר- את הרי יודעת שאת לא היחידה שעושה את המהפך, יש פה רבים וטובים שעברו תהליך דומה ( ועדיין עוברים- הרי זה לא מהפך של "צ´יק צ´אק"), ובמקביל - מותר לך לפנות להל"ל- תוכלי להעזר, להתייעץ ולמצוא הרבה תמיכה- מגיע לך!

הקיו

New member
תודה לך אך

אינני עונה לקריטריונים של הל"ל... אינני חרדית אלא דתיה (לשעבר?). מקוה שהעתיד לא יאכזב ושחלילה לא אתחרט...

all

New member
לא יכול להיות

האם הלל מפרידים בין חרדים לדתיים??? זה מה זה מוזר לי???

G.O.D

New member
גם לדעתי זה מוזר...

ה.ל.ל, לפחות לפי האתר שלהם, פונים לציבור החרדי בלבד, בגלל טיעון (לא נכון לדעתי) שאצל החרדים, היוצאים מנודים ולעומת זאת אצל הדתיים יש יותר סובלנות. האמת זה נכון חלקית, אבל עדיין יש את החרדלי"ם (חרדים לאומיים) שאלו דתיים כיפה סרוגה שמבחינה יומיומית הם כמו דתיים אבל מבחינת הדת הם כמו חרדים. ולאחרונה יש צמיחה של הציבור הזה, לכן לדעתי ה.ל.ל צריכים לקבל גם דתיים. יכל להיות שהם כן, אבל לפי מה שהאתר שלהם אומר הם פונים לחרדים לשעבר בלבד.

הלל לדתיים?

הבעתי כבר בעבר את הדעה שיתכן ןהפתרון הוא הקמת אגודה מיוחדת לדתלשים, אבל יש לי ספק אם ניתן יהיה לגייס משאבי מתנדבים וכספים לנושא. בעבר היו פניות של דתלשים, בעיקר מהמגזר החרדלניקי והם נקלטו אצלנו. מעניין שרובם היו של בנות, אולי בגלל שלבנות הצעד קשה יותר. לפני כשנה התקיים דיון בנושא והוחלט שאנו עוסקים בציבור החרדי. ישנם כמה נימוקים ולא את כולם אפרט, אם כי ברור שאחד מהם הוא הנימוק הכספי. יש פה עניין של סדר עדיפויות לנוכח תקציבים מוגבלים . מאז שהנושא עלה בפורום אני מנסה למצוא נוסחא שתאפשר לפחות השתלבות חלקית של דתלשים. אני יכול לציין שהיו פניות של דתלשים מהפורום להלל לצורך יעוץ ותמיכה והם נענו בשמחה.

all

New member
האם הייתה פניה למפלגת שינוי

ונענתה בשלילה או שלא הייתה שום פניה.

../images/Emo50.gif אבל זה יהיה קשה

וכן, את תהפכי לשיחת היום, בין ידידיך החילוניים. גם אם תסרבי לפתח את הנושא, הרי לחברים היותר קרובים תספרי... והם יהיו מטרה לחקירות וכו´ ומצד שני, אז מה... שידברו. החשש מ"מה יגידו" הוא מאפיין חרדי/דתי. אנחנו לא כל כך מכירים אותך, אבל, אם גם אחרי עזיבת הבית, תעשי את שינוי המראה החיצוני לא בבת אחת, יהיה לך קל יותר עם הסביבה החילונית. בהצלחה.

מני3

New member
אתאיסט, מה היה קורה לו.............

היית עושה בעצמך את מה שאתה מייעץ לה (הקיו) איפה היית היום, אין לי כוונה להקניט אותך אלא סתם חומר למחשבה (על סיגריה או שניים) כמה קל לייעץ לאחרים , את מה שלנו קשה לעשות, אני אומר את זה לך, כי זה התבקש לאור מה שכתבת אבל זה נכון לגבי כל אחד תשמע אני מוכרח לומר לך שאני סקרן לגביך מאוד, כי הבנתי שאני אמור להכיר אותך אני לא יודע מי אתה, למקרה שאתה חושש או משהו דומה ביי מני

הייתי מגיע רחוק

אלא שאני קיבלתי שכל מאוחר מדי.... וכן, זה כל הרעיון לשמוע עצות של אחרים, הם, האחרים קצת יותר אובייקטיבים, ולהבדיל מ"לשאול את הרבי" שאז הוא מחליט בשבילך, לשאול אחרים רק נותן לך עוד נקודת מבט. >אם היית יודע כמה עצות שמעתי שלא קיבלתי< >>ואם היית יודע כמה עצות קיבלתי שלא שמעתי<< >>>והכי הרבה היו עצות שלא שמעתי ולא קיבלתי<<<

מני3

New member
אתאיסט. תעשה לי טובה, אל תדבר ,,,,,

שטויות. נקודת מבט זו ראיה רחבה במטרה להגיע למסקנה מסויימת ע"י שכלול של הכל ביחד, אחרת זה סתם הופך לשאלה אקדמית. יש רגע ששם הדיבורים נגמרים. (והנקודות מבט) כך שנקודת מבט לבדה, זה כמו ראש בלי .....................(וכאן זה נשאר פתוח. ללא סיום) מני

לא הבנתי

ממה נובעת התוקפנות הזו שלך. מה שאני מיעץ לאחרים הוא מה שלדעתי מתאים להם מה שאני מיעץ לעצמי הוא מה שמתאים שלי. וכי אתה חושב שאותה תשובה מתאימה לכולם? ככה זה בדת, ההלכה לא מבחינה בצרכים אינדבידואליים של היחיד, והיא קובעת הלכה גורפת לכולם. אנחנו עוד ניפגש....

מני3

New member
לאתאיסט

כנראה שלא הבנת אותי נכון, אמנם הטון היה תקיף, וזה כדי להדגיש. איך אתה יכול לייעץ לאחרים? על סמך מה? אם כבר לייעץ ? אז לעצמך, כי רק אתה מכיר את השטיקים של עצמך ,יותר טוב מכל אחד אחר הרבה פעמים כשאני מתקשה להחליט אני שואל את עצמי "אם חבר היה בא אלי עם אותה בעיה בדיוק ורוצה לשמוע את דעתי, מה הייתי אומר לו?" וזה כדי להיות אובייקטיבי. לרוב יותר קל ליעץ למישהו מאשר להיות זה שצריך לבצע (תשאל את רה"מ) עוד דבר אני לא התכוונתי לתקוף אותך באופן אישי, ממש לא. אני אשמח לפגוש אותך, (ואז אני ירביץ בך תורה, סתאאאאאאם) אני סקרן לדעת מי אתה, ונראה לי שיהיה מעניין לדבר איתך. בייייייי מני

למעלה