הג'ינגר פורח אצלנו

waverider

New member
האם הפריחה ריחנית בנוסף לכל?

בכל מקרה נראה לי שאני רץ לסופר לקנות!

reuven4u

New member
לא אין ריח - אבל דבורים השחורים

הענקיים מתים על זה, הם מסתובבים בלהקות באיזור. :)) אם אתה שותל - חשוב שתשתול במקום מוצל וחם (אצלנו הוא גדל בצילו של עץ תות זקן)

ממש יפיפה!!-שתלת זנגוויל שקנית בסופ

אני ניסיתי להטמין שורש זנגויל אך הוא נרקב לי באדמה ולא יצא ממנו כלום אשמח לשמוע ממך איך אתה מצליח לגדל גינגר (זנגויל) כזה יפה

Boojie

New member
בספר של ניסים קריספיל

("טעם החיים") הוא מציין שצריך קודם להחזיק את השורשים כמה זמן באדמה או בנסורת כדי שהעיניים יתעוררו, לפני ששותלים אותם. הוא גם אומר לחתוך את השורש ולחטא את החתכים באקונומיקה. לי זה עוד לא הצליח, אבל אני אמשיך לנסות.
אגב, מישהו מכיר משתלה שאפשר להשיג בה קמומיל?

barakd

New member
אין צורך להחזיק אם השורשים בכלום

ולא לחטא. תשובה שעניתי פעם נמצאת כאן

t42

New member
נהדר!.!!!,ואהבתי את התמונות..../images/Emo13.gif

...אולי אפשר לתאר את הצמח הבוגר ??כי לבורותי אינני יודעת כיצד נראה הצמח הפורח המקסים ,,גודלו וצורתו המלאה ,,,ושאלה נוספת ,,,לאחר חיתוך הפקעת כיצד מחלים החלק החשוף???ולא נרקב?? תודה ,,ושבוע טוב ורגוע...

barakd

New member
אני ממש לא יודע לתת תאור מדעי

של שלב ההחלמה, אבל לפקעת הזאת יש תכונה להחלים יחסית מהר. לאחר שבוע בערך רואים שמקום החתך יבד לגמרי, זה סימן שאפשר לשתול. ברק.

דובב

New member
ההחלמה הזאת נקראת "קאלוס"

הפצע מתכסה ברקמה של תאים לא ממוינים שמשתנים בהדרגה בהתאם לתנאי הסביבה המיקום על הצמח וכו ליצירת ענפים או שורשים

sheda0ktana

New member
קמומיל עכשיו פורח בצידי הדרכים

ובשדות. למיטב ידיעתי הקמומיל אינו מוגן, אז אפשר לבוא עם כף קטנה, לחצוב צימחון עם גוש שורשים יפה ולקחת הביתה.

reuven4u

New member
האמת היא שקיבלתי את הצמח לפני איזה

6 שנים מחבר, לא ידעתי בככל שזה ג'ינג'ר, שתלתי, ולאחר 3-4 שנים הוא פורח כל שנה פעמיים (תחילת קיץ לחודש ובסוף עוד איזה חודש) אני ממש לא מרבה לטפל בו - את השורשים אני לא מוציא מהאדמה, כי כל האיזור מלא בדשא גבוהה לא גזום - אז אין לי כוח לחפור שם. :)) הצמח מין "קנים" כאלה - בגובה 180 ס"ם בערך, הפרחים גדולים באשקולות של 40 ס"ם בערך.

צפנתי

New member
ג'ינג'ר היה ניתן לקנות בוונדי,

לפחות בתקופה שעבדתי שם, לפני שנים אחדות. ארוע הפריחה אינו נדיר שם, הוא התרחש הרבה כשגודל הפריט נמכר בדלי 10 ליטר.שווה לצלצל ולראות האם יש כעת, ואם לא- ניתן להזמין ולשאול מתי יהיה. בכלל וונדי היא משתלה מומלצת מהמון בחינות, ולא רק בגלל שעבדתי שם (נהפוך הוא...העבודה קשה...והשכר..אתם יודעים.) מבחר אדיר של שיחים גם בגודל זול של עציץ 12 ס"מ. משתלה מגוונת שהביקור בה הוא חוויה גם אם לא קונים כלום. בחורף אני ממליצה לכולם על ביקור הכולל את בית הגידול של הקמליות וצמחי האם שלהם, הנמצאים בפריחה מלאה בעונה זו, פשוט ישאיר אתכם עם דמעות אושר על שחזיתם במראה כה מרהיב. אחרון חביב...מקצוענות!!!. חשוב להם לתת את היעוץ הטוב ביותר ולא למכור עוד מוצר. ברור להם שלטווח הארוך זה משתלם.

אלי ו.

New member
מושב עין ורד

מכביש 4, מכיוון רעננה צפון, ימינה בצומת בני דרור, שמאלה לעין ורד אחרי תחנת הדלק פז. אני חייב לחזק את העדות ולומר שהייעוץ לא רע, והמחירים סבירים בייחוד במבצעים. (קניתי בזמנו שתיל פומלית ב 25 שקל)

למעלה