הגימנסיה הרצליה

י.ש.

New member
הגימנסיה הרצליה

פרסמתי בבלוג שלי תמונה של בול וחותמת דואר שהשרות הבולאי הינפיק לציון מאה שנות הגמנסיה הרצליה ופרסמתי את זה גם בפורום של הגימנסיה כי חשבתי שזה "שייך" לגימנסיה ועשוי לעניין את המשתתפים שם. "הגימנסיה הרצליה" כתבה את התגובה המבוהלת שלהלן: http://www.gymnasya.co.il/ShowMessage.asp?id=9432&Fnumber=9&SunId=9427 י.ש (I.S) יקר, אנא הסבר לנו מה גרם לך לפרסם בישראבלוג ובפורום זה את הידיעה שפרסמת. מה המניע ? אולי אנשים עמלים על נושא שנת המאה במשך שנה ופגעת בהם בכך שאפילו לא נתת להם את הזכות המינימאלית להציג את פרי עמלם בעצמם ? כדאי לחשוב לפני שמדליפים. בדרך כלל יש נפגעים כתוצאה מכך. האם את/ה מעורב/ת בנושא ? הרי זה איננו פרסום רשמי של הגימנסיה. אנא עזור לנו להבין למה עשית זאת. שתהיה לך שנה טובה. גימנסיה יקרה, הדלפה? פגיעה? השרות הבולאי הפיץ את הבול וחותמת הדואר לכבוד 100 שנות הגמנסיה העברית הרצליה למנויים רבים. נושא הבול כבר ידוע לרבים חודשים מספר ואין בפרסום שום הדלפה או פגיעה. גם העובדה שהגימנסיה נוסדה בשנת 1905 מופיעה באי אלו מקורות כולל אתר הגימנסיה, תחת הכותרת: כך זה התחיל. אני שמח לקרא שאנשים רבים עמלים על נושא שנת המאה והיא לא נשכחה והתמונה שהצגתי בפורם ובבלוג היא אולי תרומה צנועה לנושא. תופעת הבלוגים היא תופעה חובקת עולם אבל צעירה מכדי שתחקר לעומק על ההבטים השונים שלה. אני חש צורך עמוק לכתוב בבלוג שלי ולשתף בידיעותי ובהשקפתי בפורומים שונים. אני מקווה שמהפכת האינטרנט על צורותיה השונות השפעותיה, השאלות החברתיות והמוסריות שהיא מעלה, וכדומה, נלמדים גם בגימנסיה, כולל התופעה המיוחדת והנפוצה כל כך של הבלוגים. להבנתי זו אינה רק מהפכה תיקשורתית אלה מהפכה חברתית כלכלית. מה דעתכם?

simplex

New member
אכן הלחצות יתר

העפתי מבט על ההודעות בפורום הנ"ל, ונראה שלמרות הכוונות הטובות, יש שם קצת נטיה להלחצות יתר, מצד מנהלת הפורום. לא רק לגבי ההודעות שלך. מצד שני, אתה מנומק לחלוטין, ובאופן לגיטימי. אי אפשר לפספס את זה שזה פורום "חינוכי" של בית-ספר.

דווקא התנצלות משעשעת ביותר...

אהבתי את המשפט: "בצד היתרונות הגדולים של רשת האינטרנט עלינו לעמוד על המשמר כל הזמן מפני הדלפות ופגיעות מסוגים שונים באנשינו".
מישהו שם בכלל לא הפנים את העובדה שברשת זורם מידע ממקורות שונים, ואם חומר חדשותי מסווג (כמו למשל, שמות הרוגים בפעולה צבאית) מוצא את עצמו ברשת באופן מיידי - הגימנסיה לא יכולה "לעמוד על המשמר מפני הדלפות"... וגם לא הבנתי איך פרסום הבול יכול לפגוע באנשי הגימנסיה, אבל מילא.

e-magine

New member
זה הזכיר לי כל מיני דברים

ובינהם מערכון מ"לול". "אמרו לי שפוצצו את בניין הועד הפועל" "פוקס, תביט בחלון, הבניין עומד, או לא עומד?"

י.ש.

New member
אכן דיון מאד מפתיע

ועוד באתר של בית ספר. יכלו לא להגיב והעניין היה נשכח מיד. קומדיה של טעויות.

simplex

New member
מפתיע אבל מתחיל לחזור על עצמו

בהתחלה היה בהחלט מעניין. מכתב לגיטימי ותמים שלך, תגובה בלתי צפויה לחלוטין של מנהלת הפורום. תגובה אדיבה שלך, התנצלות של מנהלת הפורום שמבינה שנעשתה כאן שגיאה קשה אבל מתקשה לנמק כיצד זה קרה. אח"כ מה שנשאר זה דיאלוג בין מחרחר ריב שמנסה לחגוג על העניין, ובין מנהלת הפורום שמשתדלת לענות תשובות "חינוכיות" ומתגוננות. אכן היא היתה עושה בחכמה אם היתה משאירה לו את המילה האחרונה. נ.ב. ומדוע אני מניח שזו "היא"? לא ברור לי.

קא זו או

New member
לא יודע אם "מחרחר ריב"

י.ש. השיב עוד תשובה אחרי שהואשם בגניבת זכויות יוצרים. עכשיו נראה אם מנהלת הפורום כל כך תמימה. ממה שאני הבנתי - הנהלת הפורום חשדה באיזו קונספירציה בלתי ברורה בעליל, ועל כן תקפה במהירות. משהובהר שטעתה ולאחר שלא הצליחה ממש להגן על תגובותיה חזרה להיות וקפנית, ואף הרחיקה להאשים את י.ש. בגניבת זכויות יוצרים, לא פחות. חינוכית? נ.ב. ומדוע גם אני מניח שזו "היא"?

סרפד

New member
גם, וגם הרצליה ../images/Emo13.gif

ברצינות, כשאנחנו רואים כינוי שהוא שם של חפץ אנחנו נוטים ליחס לבעליו את ה"מין" הלשוני של החפץ. למשל, הכינוי "סרפד" גרם לך בהתחלה להתייחס אלי בלשון זכר. אם הייתי קוראת לעצמית "חביתה" היית נוטה להתייחס אלי בלשון נקבה. הרבה אנשים נופלים בפח הזה.

חוששני,

שבמקרה הזה, מדובר גם בשוביניזם קל (חה!) ובדיעות מוקדמות: משהו בתגובות הנלחצות שלה "מריח" כמו תגובות של מורה-אישה. (איי! איי!, לא כל כך חזק עם העגבניות...
)

simplex

New member
ומה תחושתך בעניין?

האם לפי סגנון כתיבה יש מקרים בהם ניתן לקבוע האם זה גבר או אישה (כמובן שמדובר בסבירויות, ולא במשהו עם רמת וודאות גבוהה)? האם המקרה שלנו הוא כזה? מכאן ועד שוביניזם? הגזמת (ה"חה" לא נחשב).

אוי, זה יצא לי לא ברור...

התייחסתי לעצמי, כשוביניסטית ובעלת דיעות מוקדמות (ובגלל זה ביקשתי לא חזק עם העגבניות... ).
משהו בתגובות הנלחצות שם "הריח" לי כתגובות של מורה-אישה. וכן, זה בהחלט שוביניזם. לגבי סגנון כתיבה מגדרי: לדעתי, בד"כ ניתן להבדיל, אבל זה לא חד-משמעי. אגב, בפורום המקביל, בנענע - "תרבות דיגיטלית" - עומד להיערך ניסוי בעניין זה בדיוק: הגולשים והגולשות של הפורום התבקשו לשלוח למנהלת הפורום ["השכנה לשעבר" (זאפ עזבה את ניהול הפורום)] טקסטים, הכתובים כך שאי אפשר להבין מהם מה הוא מגדר הכותב/ת. מנהלת הפורום תעלה את הטקסטים האלה במרוכז לפורום, ושאר הגולשים/ות ינסו לזהות את מגדר הכותב/ת לפי סגנון הכתיבה. אם תהיינה תוצאות מעניינות - אדווח עליהן כאן. אבל אני בספק אם ניתן ללמוד משהו מהניסוי הזה, כיוון שמדובר שם במעין תחרות, והכתיבה של המשתתפים תהייה כתיבה מאוד מודעת לעצמה. זו לא כתיבה טבעית וזורמת, שיכולה יותר להסגיר מגדר (בהנחה שאין בהודעה שמות גוף שמסגירים את המגדר). ************** קוריוז אוף טופיק: "גברים בסכנת הכחדה" - מאת: אלכס דורון, NRG-מעריב, 13.09.04 "מדענית אוסטרלית גורסת כי המין הגברי עתיד להיעלם בעוד 10 מיליון שנים".

articulate

New member
עוד משהו קטן על כתיבה מגדרית

היה לי פעם ניק נוסף, גברי בעליל, שכתבתי בו כתיבה שלפיה אי אפשר היה לזהות את מיני (במקום "אני חושבת" הייתי משתמשת ב"לדעתי" וכו'). ותקופה מסויימת כתבתי כך בשניים-שלושה פורומים. החלוקה הייתה בערך חצי חצי - חצי הלכו לפי הניק והחליטו שאני זכר, וחצי, מסיבותיהם, החליטו שנקבה. אני מעולם לא הזדהיתי מינית. אותי בכל אופן זה דיי שעשע.

האם התייחסו אלייך אחרת

כאשר חשבו שאת גבר וכאשר חשבו שאת אישה? האם את הרגשת אחרת? (נראה לי שכדאי לפתוח את זה כשרשור חדש, או לשרשר לשאלה של שירקוש על בחירת הניקים)

לדעתי, זה דיי מאלף.

(ואגב, הגבתי שם לפני מס' דקות) לא אכנס אפילו לנושא החינוכי, למרות שזה נושא ראוי בהחלט, ולהבנתי זה גם מה שמניע את המגיב "קורא נדהם". אני לא רואה בו "מחרחר ריב". הוד מעלתה הגימנסיה עונה תשובות כוחניות ומתנשאות במעטה של נימוס ואדיבות. מה שמדהים אותי הוא הניתוק שלה מהווייה האינטרנטית. החל מהמחשבה, שאם מישהו כתב על הבול שלה - הרי שזה מישהו שמנסה לחבל בערב הבוגרים של הגימנסיה, היא לא טרחה אפילו לבדוק במי מדובר (להיכנס ללינק ולעיין קצת בבלוג שלו, דבר שאפילו ילדה, "תלמידה בכיתה ח' ", השכילה לעשות ולהגיע למסקנות הנבונות), והניחה שמדובר בתלמיד מדליף, ובהתאם לכך גם התייחסה אליו; דרך המחשבה שניתן לשמור מידע בסוד ברשת, כולל האמירה המשעשעת שלפעמים היא שומרת 24 שעות על הפורום (אהה???); וכלה באיום המסווה על י.ש., כאילו עבר עבירה של זכויות יוצרים. זה מעניין, כי הגימנסיה הרצליה נחשבת גימנסיה אליטיסטית, ומעניין לראות איך הצוות החינוכי שם מתפקד, ומה הם מנחילים לתלמידיהם.

למעלה