הגיל שאפשר להתחיל !

Jogodor1

New member
הגיל שאפשר להתחיל !

קודם כול שנה טובה לכולם, שתהיה שנת השגיות והנאה !!! עכשיו לשאלתי, האם אתם מאמינים שאומנות לחימה מסוימת יש ללמד רק מגיל מסוים ומעלה ? האם למשל ילד בגיל 5 יכול להבין מה רוצים ממנו ? אני למשל כקפואריסט, מאמין שלפני גיל 10 אין יעילות ללמד ילדים, מנסיון, אני רואה שילדים קטנים מגיל 10, אפילו אחרי שנתיים, לא השתפרו בכלל, ואני חושב שמגיל 10 המוח שלהם נעשה בשל מספיק ללמוד אומניות לחימה. אז מה אתם אומרים ? בברכת שנה טובה !!!

קציצון

New member
לא כל האומנויות לחימה מתאימות

לילדים קטנים בזה אתה צודק אבל ילד קטן לא חייב לקבל את כל מה שהאומנות מציעה למשל בקונג פו הילד הקטן לא צריך לתרגל צ´י קונג או להבין למה הקאטה עוזרת או איך לדמיין יריב, מספיק ללמד אותו גמישות לפתח לו את הגוף ואת הגמישות ולתת טכניקה בסיסית. שייגדל יהיה לו הרבה יותר קל. בקאפוארה אני לא יודע כמה פילוסופיה יש שם אבל לפתח אותו אקרובטית ואת הגמישות ייתן לו פוש רציני אם הוא ימשיך שהוא ייגדל או אם יעבור לאומנות אחרת.

NEWBE

New member
אז ככה...

ילדים קטנים לא מסוגלים עדיין לתפוס את המשמעות המלאה של אומניות לחימה, זה די יהיה להם קשה לנסות להעביר צ´י ואז לשגר אותו לכיוון העוף הקפוא שהם רוצים לאכול. השיטה של ללמד אותם רק גמישות ואקרובטיקה גם לא מתאימה כי הם יגדלו עם הרושם שזו התמצית של אומנות הלחימה וזה יצור בעייה גדול לעתיד, כי פתאום הם לא יבינו למה הם צריכים להרביץ לחביות של מים שעתיים ביום, או לעמוד בתנוחה מוזרה, ולדמיין אנרגיה עוברת... אתם שוכחים שילדים קטנים הם עדיין ילדים קטנים, יש להם ראש למשחקים, להשתוללות, ולתמימות, זה הכיף בלהיות ילד.

לדעתי...

צריך לנצל את הגיל הזה ללימוד אומנויות לחימה. כמו שאמרת, הגיל הזה הוא הגיל של השתובבויות ומרץ, וצריך לנצל את זה- להביא אותו למצב שאת כל המרץ הזה יקדיש לאומנות הלחימה, בעזרת טכניקות של פסיכולוגיה למיניהן. אם תתחיל ללמד ילד בגיל 5 קונג-פו, סביר להניח שעד גיל 15 כבר יהיה לוחם אימתני (אני לא למדתי קונג פו בחיי, אז תקנו אותי אם אני טועה). חוץ מזה, בגיל הזה ילדים מאוד מאוד גמישים, ואני רואה את זה באימוני התגוננות רחוב אצלינו. אני בקבוצה של המתקדמים ויש אצלנו ילדים בני 9-10 שהם חגורות חומות ועושים לך שפגאט בלי בעיה. נכון השמכות שלהם לא עושות הרבה למבוגרים, אבל תתאר לך מה הם יהיו בעוד כמה שנים. מקווה שהבנת מה שניסיתי להגיד. אה, ושנה טובה לכולם

NEWBE

New member
אז ככה...

ילדים קטנים לא מסוגלים עדיין לתפוס את המשמעות המלאה של אומניות לחימה, זה די יהיה להם קשה לנסות להעביר צ´י ואז לשגר אותו לכיוון העוף הקפוא שהם רוצים לאכול. השיטה של ללמד אותם רק גמישות ואקרובטיקה גם לא מתאימה כי הם יגדלו עם הרושם שזו התמצית של אומנות הלחימה וזה יצור בעייה גדול לעתיד, כי פתאום הם לא יבינו למה הם צריכים להרביץ לחביות של מים שעתיים ביום, או לעמוד בתנוחה מוזרה, ולדמיין אנרגיה עוברת... אתם שוכחים שילדים קטנים הם עדיין ילדים קטנים, יש להם ראש למשחקים, להשתוללות, ולתמימות, זה הכיף בלהיות ילד.

zedprime

New member
זה תלוי בילד.

וברור שהם לא מסוגלים לתפוס מיד את משמעות המילה , אבל מורה טוב יכול בהחלט לנתב אותם נכון.

BykBoy

New member
כל גיל מתאים...

ילדים לומדים מהר ומבינים הרבה יותר ממה שאנחנו (המבוגרים) חושבים שהם מבינים. הבת שלי לומדת איקידו מגיל 4. אולי היא לא יכולה לתרגל בצורה מושלמת, אבל היא לומדת מהר ונהנת מכל אימון. אני כל פעם נידהם לראות את האימון של הילדים. רמת האנרגיה בדוג´ו מדהימה. כולם מחייכים וצוחקים, כולל המדריכם! וזאת המטרה הסופית של האימון, לא?

Jogodor1

New member
אבל...

שאלתי לא רק על המטרה הסופית, אלה גם על התפיסה, תראה, לילדים קל יותר להנות, מאיתנו, כי הם יכול למצוא משחק בכול דבר, וזה דבר מצוין, אבל שאלתי, האם הם מסוגלים לתפוס את המשמעות האמיתית של האומנות ? אם התכוונת לכן, אז סליחה על זה שחזרתי על עצמי...

NetDragon

New member
ילדים קטנים באומנויות לחימה

אני חושב שניתן ללמד ילדים אומנויות לחימה אך יש כאלה עדיפות על פני אחרות בתור מתאמן קונג פו אני יודע שניתן לאמן ילד בגיל 10 אבל לא לתרגל איתו חסימות עצמות של ילד כזה לא מספיק חזקות בשביל לספוג את המכות ודבר כזה עלול לגרום נזק בלתי הפיך. מצד שני - ניתן להחדיר בילד פילוסופיה וטכניקה בסיסית. אשר תעזור לו כשיגדל

אם יש מורה טוב עם גישה לילדים

והמון סבלנות, אפשר ללמד כל דבר. למשל אייקידו נחשבת כשיטה "למבוגרים" והמורה שלי לא מקבל אנשים מתחת לגיל 15. אבל ביפן כן מלמדים אייקידו, החל מגיל ארבע. אז חלק מהעניין זה שילדים ישראלים זה לא ילדים יפנים. אבל חלק אחר מהעניין זה התאמת החומר לתלמיד. בכל אומנות יש גם חלקים שניתן להעביר לילדים, השאלה היא רק האם זה שווה את המאמץ.

zakomea

New member
תלוי בילד../images/Emo70.gif

באמת אני רואה ילדים רצינים מאוד בקפואירה וילדים לא רצינים שבאים סתם כדאי שהם יוכלו להגיד "אני בקפואירה", אולי לא כל אומנות לחימה מתאימה לילדים קטנים אבל אם הילד רציני אין סיבה למנוע ממנו ללמוד את מה שהוא רוצה ללמוד... וגם זה נכון שגם צריך מורה עם סבלנות לילדים, ולא מורה שמצפה מילדים קטנים משמעת מוחלטת אחרת לא ילך לו, לילד יותר קשה ללמוד דברים, קפואירה לפי דעתי זו האומנות לילדים כי רוב המורים לא דורשים משמעת קפדנית אין פילוסופיה ואין דברים אחרים שמבקשים באומנויות המזרח, אני למשל רואה ילדים בכיתה ז´ ופחות עם יותר רצינות מילדים בגילי (15), ופעם למדתי קראטה (מי לא
) היתי אז בכיתה א´ ילד קטן ומופרע, והמורה היה וואחד קשוח והוא דרש משמעת לא נורמאלית וכל שיעור צעקו עלי, הוא אפילו פעם איים שהוא יעניש אותי בשיטות יפניות למשל הוא שופך שק שלם של אורז ואני צריך להרים הכל גרגיר אחרי גרגיר

למעלה