הגיל והזיכרון

gideonh10

New member
הגיל והזיכרון

כבר הרבה זמן שאני יודע שזיכרוני אינו מתפקד כהלכה. הרבה פעמים אני בכלל שוכח ולפעמים מתרגזים האנשים שסביבי שחושבים שאני סתם שואל שאלות על משהו שכבר ענו לי. מצד אחד ישנו התירוץ של הגיל, אני כבר בן 61, אולם מצד שני אני הרי יודע שהבעיה קיימת כבר הרבה הרבה שנים. לפעמים כשאני שואל שאלה כבר מיד עולה בראשי המידע. ולך תסביר שאתה רציני ולא מתעתע באנשים. ראיתי בכל מיני מקומות כל מיני תשובות. המאחד אותם הוא העלות העצומה שלהם. אני בטוח שמי שהכי מרוויח מהבעיה כמו שלי, הוא המוכר וכל מי שאיתו. אני מחפש איזשהו קסם שיעזור לי לצאת מהבעיה. אפילו קסם קטן. מי שיכול לעזור, מוזמן. אני חדש בפורום ואני מקווה שמישהו יעזור לי. גדעון

מאיר72

New member
קוסמים אנחנו לא. אבל

שח מט עוזר, תרגילים במתמתיקה, מוזיקה של מוצרט (אני אישית יותר איש של בטוהבן), יש כל מני משחקי זיכרון זה זול ויכול לעזור. כמובן שינה תקינה ועוד.

freearth10

New member
קסם קטן

יש לנו הרבה קסמים, קסמים לאנשים שאיבדו את הזכרון בגלל דאגה מרובה, קסמים לאנשים שאיבדו את הזכרון בגלל פחד, קסמים לכאלה שמאוד כועסים וקסמים לכאלה שמאוד מקנאים וקסמים מיוחדים לאנשים עצובים. אבל איך נדע מהו הקסם המתאים רק לך? אז הנה כמה קסמים מקסימים: ים. הוא מאוד מרגיע את הגוף והנפש במיוחד בשעות הזריחה והשקיעה. פעילות גופנית . ממריצה את הדם גורמת לחילוף החמצן, משפיעה על המוח. תזונה מאוזנת. משפרת את חילוף החומרים, מזינה את הגוף, נותנת לו כוח. שינה טובה מרפה את כל הגוף ומאפשרת לו שוב פעילות יעילה. ומשפט אחד קטן שעליו תחזור הרבה פעמים ביום: אני רגוע, ממוקד ויש לי המון כוח! אם אתה לא תעזור לעצמך אף אחד לא יעזור לך. השלט בידך. אתה יכול להדליק אותו או לכבות אותו. אם תרצה שמשהו יידלק בך - תצטרך לעבוד קשה. אל תאמין באף אחד שמבטיח לך נסים. נסים קורים רק כאשר אנחנו מאוד רוצים ועושים הרבה מאוד כדי לממש את הנס הזה.
מאיה

רפי עשת

New member
כתוספת לרעי המלומדים - ממליץ לך

לבחון את לימודי היוגה, בהם המדיטציה. התירגול כולל תרגילי נשימה ייחודיים, המזרימים אוויר מרוכז אל המוח, תרגילי איזון + תרגילי שיווי משקל וגמישות. הכל, יחד כמכלול, ישפר את זכרונך, אינשאללה!!

גדעון10

New member
רצויה תשובה

מעשית. מה אני עושה מחר בבוקר? אני יודע שקסמים יש רק באגדות. אבל בשבילי, כל שיפור ביכולת הזיכרון, ולו הקטן ביותר, יהיה ממש קסם. לא חשבתי שאקום מחר בבוקר ולא אשכח יותר או אפילו אזכר בכל. אני מודה לכל מי שטרח לענות לי. גדעון

בנוסף לCO-Q-10 שעשוי לעזור

הן לשיפור הזיכרון והן כנוגד חמצון שני דברים עולים לי כרגע כהנחיה אפשרית 1. מרוב שאתה אומר שהזיכרון שלך לא טוב אתה מקבע מצב, מתכנת תא מוח שיגשים זאת ולכן התהליך עשוי לרוץ מהר יותר מאשר היה אמור לקרות. 2. קנה את הספר הבסיסי של שיטת סילבה המסביר כיצד לרדת לגלי האלפא של המוח. זה אזור אפשרי בתכנות. כאשר תגיע לשם תאמר את המשפט 'הזיכרון שלי טוב ויעיל ומשרת את חיי לטובה. תחזור על התרגיל כולו כמה שיותר פעמים ביום ויש סיכוי שתראה שיפור הזיכרון במהרב. שבוע טוב

למעלה