הגיינה בפינת מטבח

הגיינה בפינת מטבח

שלום,

רציתי לדעת איך אתן שומרות על ההגיינה בפינת המטבח, זו פינה שנורא קשה לילדים לא להכניס לפה את הסכום, פירות פלסטיק, כוסות וכו' במיוחד בגילאים קטנים כמו אצלי (גילאי שנה וחצי, שנתיים)

תודה לעונות

לדעתי אין דרך לעצור זאת.

הילדים הצעירים מתחילים ללמוד את המשחק באביזרים וקשה להם מאד שלא להכניס לפה. בגילאים אלה יש ילדים שעדיין בוחנים חפצים באמצעות הפה.
אני כן אומרת בכל בזדמנות וכך גם הצוות, "לא לפה, רק בכאילו" ומדגימה.
מאבר לכך לא ממש ניתן להמנע מהכנסת חפצי משחק לפה.
אם משהי מצאה דרך אשמח לשמוע.

galizoe

New member
ואני חיכיתי לתגובה שלך אולי ממך הפתרונות...

אכן גם אצלי זו בעיה ומעבר ללחזור ולבקש לא בפה, לא מצאתי פתרון יעיל.
השנה במיוחד יש ילד אחד שעדיין לא סיים עם השלב האוראלי ושם בפה פשוט כל דבר, לא רק בפינת מטבח...

כרגיל בנוסף ל"לא" מה כן

כשיש ילד שחוזר ומכניס לפה, מה שנראה לי צורך או שלב התפתחותי, אני משתדלת לעזור לו להשתמש בצעצוע. למשל קוביות קטנות, מכניס קוביה לפה, מתקרבת אליו אומרת " לא בפה", לוקחת את הקובייה שמה בצד או מנגבת ומזמינה אותו לשבת איתי ולשבנו בקוביות.
קשה להם להתאפק, במיוחד כשמדובר בקוביות הספוג, הילדים מוצצים ונושכים אותן גם בגיל שנתיים. מצד שני, אני מעדיפה שינשכו את הקובייה מאשר חבר

קיבלתי המלצה מיועצת התפתחותית

לפני שנה- בכל פעם שילד מכניס חפץ לפה, להציע לו לשבת על המזרן עם נשכן.
לא להתייחס לזה כ"עונש" אלא לתת פתרון לצורך להכניס הכל לפה.
השנה, ארזתי את תינוקייה ואיתה את הנשכנים, ואחת הילדות ביקשה ממני נשכן... אני אלך לקנות כמה שיהיה לי, כי אצלי יש שני ילדים בני שנתיים וחצי שיכולים ללכת עם המזלג/סכין תקוע בפה ולשחק, וכמה שאני מבקשת שלא, ומסבירה שהשימוש שלהם הוא למשחק ולא לתקוע בפה, זה לא עובד.

מי היועצת
לא נראה לי נכון

העיצה הזו היא הרחקה של הילד מפעילות ובכל דרך שנקרא לזה , זה הופך לגמול שלילי לפעולה שהיא דחף וצורך נתפתחותי. זה אולי נכון אם הוא היה מפעיל אותו מול אחד הילדים, אבל כלפי משחק?! תמוהה העיצה.
כדאי לשלוח את היועצת ההתפתחותית לקרוא שוב את הקןרס שעוסק בהתפתחות פעוטות.

למעלה