הגיטרות שלי

yoavsc

New member
הגיטרות שלי

זה רק 2, וגם הם לא משהו (-: fender strat mexican נחמדה וקלאסית אדמירה cadiz אבל אני מנגן גם על גיטרות של חבר שלי מישהו יכול להמליץ על מולטי אפקט זול? ואיך ה zoom 505 2?

I NEED HELP 8-( 8-(

איפה אפשר לקנות גיטרה קלאסית יד שניה במחיר סביר ???? אם אתם מכירים מישהו שמוכר ספרו לי עליו או צרו איתי קשר במייל :) ועוד שאלה מה כדאי יותר ללמוד גיטרה פעמיים בשבוע שיעור תאורייה (תוים סוגי נגינות ..) ושיעור ``מעשי`` או לוותר על התאורייה וללמוד פעמיים בשבוע ``מעשי`` ????

תשובה:

גיטרות יד שניה תמיד יהיו יותר יקרות מגיטרות חדשות, מיוחד אם הן במצב מצויין (מצב טוב ומעלה הן כבבר יותר יקרות) אז תקני חדשה ב300 ש``ח (יש חנות בכרמיאל שמוכרת ב250 גיטרות חדשות וטובות) לימוד: תלוי איפה את לומדת, אני למשל מתחיל ללמד מאקורדים, והשיעור הראשון זה שיעור של הסבר קטן על מוזיקה. נ.ב. שלחתי לך את התשובה גם באיי מייל אז תלוי הכל במקום למידה.

Meddle

New member
בולשיט... בשביל שגיטרה יד שניה תהיה

יקרה היא צריכה להיות שווה מלכתחילה... גיטרה שעלתה לפני שנה 300 שקל למישהו, ועכשיו הוא מוכר אותה לא צריכה לעלות יותר מ150-200 ש``ח וגם זה גניבה... גם פנדר סטאנדארט סטראט מךפני 5 או 6 שנים תעלה פחות מאחת חדשה, אלה שהן למחיר של גיטרה יש הרבה יותר משתנים מגיל... לא סתם מוציאים מחירונים של דברים כאלה... אז בושליט, ותחפשי יד שניה ממש ממש זולה... כי בין גיטרה של 150 ש``ח לגיטרה של 450 ש``ח אין הבדל...

טעות

הגיטרה הקלאסית שלי שווה פי 3 ממה שקניתי אותה והיא לא חברה מוכרת בכלל. תלוי איך שמרו עליה וממה היא הייתה עשויה (רוצה גיטרה מפלסטיק?) פנדר סטראט ועוד איך תעלה יותר יקר, מיוחד אם היא מלפני 6 שנים!

The DestroyeR

New member
קורט צודק

קורט צודק ,כמה שהגיטרה שמורה יותר טוב והעץ שלה יותר ישן ככה היא יותר יקרה...וגם כהעץ יותר ישן יש צליל יותר איכותי בדרך כלל...

KamikazA

New member
שטויות

קודם כל שגיטרה תגדיל את הערך שלה היא צריכה להיות מעץ נורמלי גיטרה קלאסית של 300 שקל לא תגדיל את הערך שלה עכשיו לדוגמא עם הסטארט- 6 שנים זה לא ניקרא שהעץ היתישן כל כך במושגים של עץ מתיישן אז מדבר בטווחים של יותר מ10 שנים וגם אז זה לא הפרמטר היחיד של הגדלת הערך של הגיטרה

untitled

New member
מסכים

יש לי גיטרה קלאסית משהו בת כמו 40 50 שנה. אבא שלי קנה אותה כשהוא היה צעיר (והגיטרה אז הייתה עם צוואר שבור, רוסקה באיזו הופעה - הוא אומר שהיא הייתה שייכת לאיזה מישהו רציני אין לי מושג מי) בכל אופן, היא שמורה מצויין ויש לי צליל יותר טוב מכל גיטרה קלאסית שכבר שמעתי

Meddle

New member
אתה רוצה דוגמא? מחיר מחירון-

של פנדר סטראט מSWAMP ASH שיוצרה ב82` מוערך בסביבות ה4,500 ש``ח...

האם במחירון

כתוב כמה ידיים היא עברה? איזה פגמים יש לה על הגוף? איזה איכות קול יש לה? כמה פעמים תיקנו אותה? איזה פיקאפים החליפו לה? כמה פעמים החליפו לה מיתרים? ועוד ועוד ועוד ועוד?

Meddle

New member
המחירון הוא לגבי גיטרות

יד שניה במצב טוב כשכל הhardware מקורי... בוא נגיד דבר כזה.... סתם גיטרה (לס פול, אר ג`י, או סטראט) מלפני כמה שנים לא תעלה יותר... כדי שהיא תעלה יותר היא צריכה להיות ממש ישנה ובמצב טוב... מקסימום תעלה כמו אחת חדשה, אבל תמיד יש לזה סיבה, גיטרה מ93` לא תעלה שקל יותר אלא הרבה שקלים פחות, ואם מנסים למכור לך ביותר מזה אז מנסים לתקוע אותך חתיכת תקיעה...

wiz

New member
צודק !

אני מכיר הרבה שקנו גיטרות יש שניה מאוד איכותיות (כמו ג`קסון אמריקאיות וגיבסון custom) במחירים מצחיקים (פחות מחצי מחיר של חדשה) וזה בגלל שהערך יורד. אני לא מדבר על גיטרות שייצרו בשנות ה-50 וה-60, שנמכרות אפילו ב-25,000 שקל... אני מדבר על גיטרות מעולות מלפני 10 שנים ומעלה, שפשוט הערך הכספי שלהן יורד עם הזמן... ככה זה. ואני ממליץ לך ללמוד על קלאסית איזה שנה כדי שתקבלי תחושה ותראי אם את רצינית בקטע, ואח``כ לעבור לחשמלית טובה, ולא לסתם זבל. ואל תתקרבי לאפיפון או סקוויר, הן פשוט חרא של גיטרות.

KamikazA

New member
בקשר לאפיפון והסקוואיר

הסקוואיר באמת חרא של גיטרה- טוב תיראה ממה היא מיוצרת עץ קשה-דיקט בעצם בקשר לאפיפון היא בכלל לא חרא בטווח המחירים שלה...היא גם הגיטרה היחידה שמיוצרת מעצים נורמלים בטווח הזה יצא לי לנגן על אפיפון לס פול סטאנדרט והיא נישמעת טוב לאללה...פי כמה מכמה איבאנזים שראיתי

wiz

New member
אהה.... לא

אני לא יודע למה אתה קורא צליל טוב, אבל האפיפון שאני ניגנתי עליהן היו ממש גועל נפש, בייחוד הלס-פול סטנדרט... על איזה גיטרה אתה מנגן ?

שיעור ככה שיעור ככה אחרת זה משעמם..

ולא לוותר על תיאוריה...... כי אח``כ תגלי כמה היא חשובה..... הייתי מוכרת לך את שלי אבל נקשרתי אליה....סורי

Meddle

New member
מולטים זולים הם רק צעצועים...

חבל לך על הכסף

wiz

New member
נכון...

אבל בשביל התחלה אולי כדאי לקנות משהו כמו הזום באיזה 100 שקל (יד שניה) ואח``כ להתקדם למשהו יותר רציני. ואם אתה לא ממש בקטע של מלא אפקטים, אלא רק דיסטורשן טוב ו Chorus ן Wah טובים, אז לך על פדאלים של אפקטים בודדים... זה לא זול, אבל אפשר לקנות בשלבים, וזה הסאונד הכי טוב. לי ד``א יש GT-3 של BOSS, וזה ממש מולטי טוב. אני ממליץ בחום.

למעלה