הגיטרה של ויסנטה...

Shinkan

New member
הגיטרה של ויסנטה...

תמיד כשאני רואה הופעות שלו אני תוהה לעצמי על איזה גיטרה הוא מנגן.. למישהו יש מושג?

impetu

New member
Manuel Reyes

ויסנטח אוהב את רייס. יש לו גם Devoe אבכ לרוב הוא מופיע עם Reyes.

Shinkan

New member
הממ...

מגניב.. יש לגיטרה שלו צליל מאוד סוחף... אמנם טיפה פחות אגרסיבי ממה שצריכה להיות גיטרה פלמנקו בתכלס, אבל זה נשמע מדהים.

impetu

New member
אגרסיביות?

זה חלק מהטרנד. במיוחד כאשר הוא מופיע עם נגרה. כאשר מנגנים סולו בניגוד לליווי הטרנד הוא צליל מתוק יותר. זו בהחלט גיטרה מדהימה. יצא לי לנגן על Reyes אחת לפני כשנתיים וזו חיתה בזמנו ללא תחרות הגיטרה הכי טובה אניגנתי על. ל reyes יש רשימת המתנה של 10 שנים, שום סיכוי להכנס אליה...

Shinkan

New member
אבל..

הבנתי שהבן שלו עושה גיטרות לא פחות טובות, ואפשר להשיג אצלו גיטרות.. אם להגיד את האמת שקלתי לעבור אצלו לבדוק אפשרויות בטיול לספרד אחרי הגיוס...

impetu

New member
התפוח לא נפל רחוק מהעץ

לא יצא לי לנגן על גיטרה של Reyes Hijo אז לא יכול להגיד שום דבר מנסיון. גם אני שמעתי אבל שבמקרה של Reyes התפוח לא נפל רחוק מהעץ...

Shinkan

New member
האמת..

הלוואי והייתי מבין יותר, אבל לצערי אני לא מבין הרבה בסוגי עץ, בונים ומבנים... הבעיה שלי היא שאני רוצה ליסוע לספרד אחרי הגיוס, ובין השאר לבנות גיטרה. הבעיה היא שאין לי מושג איפה להתחיל בכלל... אני יכול למצוא את המיקומים של הסדנאות הטובות, אבל איך אני בוחר איזה גיטרה לבנות? מאיזה עץ? איזה מפתחות? מה מקדימה, מה מאחורה, איזה נפח, איזה עובי העץ וכו'... לא רוצה לקנות גיטרה מוכנה, אני רוצה לדעת בדיוק מה יש בה ולמה, ואם זה מה שאני רוצה. איך אני יכול ללמוד את כל זה?

impetu

New member
ללמוד לבנות גיטרה

ספר טוב להתחיל איתו זח Roy Courtnall's Making Master Guitars בעיקרון גיטרה פלמנקו צריכה לחיות עשויה מ spruce ללוח העליון ומ cypress לצדדים וגב אם זו בלנקה או Rosewood אם זו נגרה. ישנם שני סוגי תוכניות "קלסיות" לפלמנקו. מומלץ להתחיל מאחד מהם: ברברו - את התוכנית ניתן להשיג באתר www.lmii.com סנטוס - את התוכנית ניתן להשיג באתר www.madinter.com מומלץ לקחת קורס שצל בונה. Stephan hill נותן קורס של 3 שבועות באנגליה. José Romanillos נותן קורס בספרד.

jazzistco

New member
האם לאחר למידת הקורסים הללו,

יהיה ניתן להגיע לרמה של אסטסו (conde hermanos) מבחינת האיכות של הכלי? ובכלל, מה ייחודי/מיוחד בגיטרות של אסטסו? (אשמח אם תוכל להסביר בקצרה...)

impetu

New member
לא לקחתי קורסים אלו

אז קשה לי לענות. מנסיון של חבר שלקח אצל Stephen Hill אתה לומד את העקרונות ובונה כלי אחד. להגיע לרמה של קונדה יש הרבה סודות שאף אחד לא יגיד לך ואין מנוס מלנסות לבד. בעיקרון בונים ספרדים פחות יתנו לך טיפים מאשר בונה מחוץ לספרד.

jazzistco

New member
למה לא לנסות

לקשור אותם לכסא ולאים עליהם באקדח ?! הרי אח"כ הם יענו לי . . . .

impetu

New member
הסוד של קונדה הרמנוס

זה נסיון. הם בנו גיטרות עבור הרבה נגנים מקצועיים כמו פאקו דה לוציה. כאשר לותייר בונה גיטרה לאומן כמו פאקו הוא מדבר איתו לפני, תוך כדי ואחרי הבניה לדברים שהוא מחפש בגיטרה. כשהלותייר אח’כ בונה גיטרה עבורך הוא משתמש בניסיון שצבר ום אומנים גדולים. כשאתה מזמין גיטרה מקונדה הרמנוס אתה מקבל חלק מהנסיון של פ.ד.ל בגיטרה. זו אחת הסיבות שכאשר אומן ידוש מופיע עם גיטרה של לותייר מסוים המחירים שלו עולים.

למעלה