הגיטרה קיבלה מכה

טקמיני

New member
הגיטרה קיבלה מכה

הי, הגיטרה האקוסטית שלי קיבלה מכה מהקיר בחזית בצד. אין שום סימן נראה לעין, אבל יומיים אח"כ כשאני מנגנת עליה, הסאונד נשמע שונה. קשה להסביר בדיוק, אבל נדמה כאילו הוא שטוח יותר או משהו כזה. יש למישהו מושג אם יכול לקרות דבר כזה?

תודה!

חתוליס

New member
מנסיוני, אם גם תקשיבי ממש טוב...

תשמעי שהיא גם טיפה מזמזמת פתאום.
כשמחפשים דברים לדאוג לגביהם תמיד מוצאים. בדר״כ אנשים מסביב גם יתנו לך סיבה נוספת לדאגה.
אני אמנם ציני אבל אני חווה את זה על בשרי במיוחד כשזה מגיע לכלי נגינה. היו תקופות שהייתי כ״כ פדנט בדאגות שלי בכל הקשור לציוד, שהייתי משווה את גובה המיתרים בין הגיטרות שלי בשריג ה12, ולא ישן בלילה כי הגובה בשריג 1 לא זהה.
תמשיכי לנגן, אם אין שינוי מבחוץ - בלתי סביר כמעט לחלוטין שיש שינוי מבפנים. לגיטרות אין שטפי דם פנימיים. זה רק האנשים שמנגנים עליהם שחוטפים שבץ מכל שריטה ופגע.

תחליפי מיתרים ותשכחי מזה.

ואני חשבתי שרק אני דפוק בקטע הזה

לפעמים אני "מגלה" בעיה ובכוונה לא מתייחס אליה,ובאמת איזה קסם למחרת היא נעלמת...זמזומים למיניהם

טקמיני

New member
תודה!

הי, תודה רבה רבה! אני כל כך מזדהה עם מה שכתבת, וכל כך מקווה שאתה צודק. הרגעת אותי קצת. מרגיש כאילו קראת את מחשבותי... (באמת החלפתי מיתרים... )

יום טוב

טקמיני

New member
הצילו

טוב, חתוליס, אני משתגעת. אחרי שהחלפתי מיתרים היא נשמעת עוד יותר גרוע. היא מזמזמת כאילו אין מחר ושים לב לדבר ההזוי הבא- סריג 3 במיתר 6 (סול נמוך בקיצור) מזייף! רק הוא. יש לי שמיעה מאוד טובה, ותאמין לי שכשאני אומרת שמשהו מזייף הוא מזייף. איך יכול להיות שרק הוא מזייף? ולמה הגיטרה שלי, נשמעת ככה פתאום? אין מה לעשות?

תודה

חתוליס

New member
קחי את הגיטרה לסטאפ

אצל איש מקצוע פרטי ולא בחנות, רצוי אלון שגיא (054-4972455) אם את באזור תל אביב. (אם הגיטרה שווה את ה-250/450 ש"ח של סטאפ/סטאפ וליטוש שריגים, כמובן)
לא צריך להשתגע, זה יכול לנבוע מכמה סיבות, ואני מוכן להתערב שאין שום קשר למכה שהגיטרה קיבלה.

טקמיני

New member
הי

הי, תודה רבה.
רק, זה לא קצת מוזר שגיטרה תצטרך סטאפ חודשיים אחרי שקניתי אותה?
ואגב- בבדיקה יסודית יותר, גיליתי שיש אזור קטן על שטח הפנים של הגיטרה שמרגיש כמו שקע קל. אי אפשר לראות את זה בעין. רק מליטוף המשטח ניתן לדעת. בכל זאת היית סובר שאין לזה קשר לשינוי בסאונד? (גם לי זה נראה בלתי סביר לחלוטין, אך בכל זאת אני תוהה בגלל הטיימינג. אחרת אני פשוט לא מבינה איך פתאום הסאונד שלה שונה).

שוב תודה

M e n s R e a

New member
תכל'ס, לפעמים צריך לשחרר

לא בהכרח במקרה הספציפי הזה, גם אני שמתי לב שמתוך חרדה נוטים לפעמים להמציא בעיות, ואז מנטאלית אתה מאמין שיש בעיה בגיטרה, למרות שאין

pazf402

New member
המקרה הגרוע ביותר...

שיכול לקרות כאשר הגיטרה מקבלת מכה פרט לשבר שנראה חיצונית יכול להיות שהחיזוקים הפנימיים או איך שהם נקראים בלועזית מקצועית...BRACES, שבדרך כלל הם X או פשוט קווים ישרים בפנים הגיטרה שמעניקים לה חוזק מבני וגם קובעים את הסאונד, אם משתחרר אחד מהם קצת, הוא יכול לגרום לרעשים שמזכירים זמזום...אם הגיטרה זולה, לא שווה אולי להשקיע בתיקון הזה, אבל אם כן ואת אוהבת את הגיטרה באמת שווה להביא אותה למתקן גיטרות מקצועי...

http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_bracing

כמובן קצת השכלה כללית בנושא מצורפת...

לי קרה מקרה דומה אבל בגיטרה שעולה כמו רכב משפחתי...לא יכולתי להשאיר את זה ככה ואת שלי לקחתי ל-ERG שנמצאים באיזור אור-עקיבא, הגיטרה במצב עכשיו יותר טוב מחדש...מקווה שלא קרה כלום ואיש מקצוע יוכל לאמוד את הנזק...
אל תחששי לשאול שוב אם יהיה שינוי במצב...

למעלה