הגיג:

neophile

New member
אפשר לפרש זאת כך

שהאינקוויזיציות היו נגד עובדי האלילים והיישויות ושהם הצליחו ושהם כוחות האור שהביסו את הטומאה וכו'
אבל עדיין מנקרת השאלה האם אותם "כוחות האור" הם לא קבוצה אחרת של יישויות שנקטו בפרסום מוצלח .
&nbsp
אפשר גם לקחת את זה הרבה אחורה ולשאול האם היהודים לא סוגדים למעשה לקבוצה מסויימת שמפרסמת את עצמה כ"אל אחד" .
&nbsp
אם נציב את מגוון האמונות השונות האלה על סקאלה אז נראה שהבודהיזם הוא הכי נקי לפחות מבחינת מה שמצופה מהמאמינים לעשות ובייחוד לא לעשות אם שופטים על פי הסבל שהאמונה ביישויות האלה גורמת שזה עניין מוחשי מאוד ולא פילוסופי בכלל...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
אני חושב שנקודת

המבט שלך אנושית "מידי" מכדי להבין את כוונתי.

בוא וניקח נושא שלא קשור לדת - דמוקרטיה למשל.
נסתכל על המהפכה הצרפתית וכל הבלגן שהיה מסביבה - דנטון רוביספייר , גליוטינה וכו' וכו'.
עבורינו כבני אדם אלו אירועים נוראיים , אבל בשורה תחתונה , מכל הדברים הללו נוסדה הדמוקרטיה.

הדרך להסתכל על אירועים בעולם היא לחשוב שאתה צופה על אדם בגדילה.
גם אצלך מתים תאים כל הזמן ונולדים מחדש - ואתה לא מודע לזה בכלל.
כך אותו דבר גם בעולם - כל הזמן מתרחשים שינויים - מתים בני אדם ונולדים כל הזמן וזה לא שלכדור הארץ "אכפת" מזה.
כן אכפת מהתהליך שעובר על כדור הארץ.
בכל שינוי משמעותי מתים תאים ונולדים מחדש. לך זה נראה חשוב מאוד.
אך מנקודת מבט של כלל הכדור (או אפילו "כלל האנושות" שזה פחות מכלל הכדור) זה הרבה פחות משנה.

ניקח לדוגמה עוד תהליך -
למשל ילד בשנותיו הראשונות חושב שהוא הכי מיוחד ושכולם משרתים אותו , ואבא ואמא הכי גדולים וכו' וכו'.
באיזשהו שלב הוא יוצא מהאשליה הזו ומבין את מקומו בעולם - אחד ממליארדים ומבין גם עד כמה אבא ואמא שלו גם הם לא "הכי גדולים".
זה למשל מקביל לתהליך של המהפכה הקופרניקאית באנושות -
שבעבר בני האדם חשבו שכדור הארץ במרכז , והיום אנחנו מבינים עד כמה אנחנו שוליים.
אז היתה אינקוויזיציה שיצאה נגד גלילאו , היתה התנגדות , אך לא זה מה שבאמת משנה.
מה שמשנה זה המעבר של התהליך.

אותו דבר בדיוק בנושא האמונות בכדור הארץ -
היה תהליך ממעבר אמונת האלילים והישויות , למעבר באמונה מופשטת יותר.
זה תהליך חיובי של גדילה - בדומה לתהליכים שכתבתי כאן.
זה שנשפך הרבה דם מסביב , זה מעניין אותנו כבני אדם , אך מנקודת מבט אחרת , זה לא מה שבאמת משנה.
מה שבאמת משנה זה מעבר התהליך.

עדיין יש "ישויות" ששולטות על האנשים בכדור הארץ , אך בכל מעבר של תהליך כזה , גם הישויות הופכות לגבוהות יותר ויותר.

אני אישית מחבב את הבודהיזם , אך אני לא חושב שניתן להגיד ש"הוא הכי גבוה".
שוב - צריך להסתכל על הכל כישות חיה אחת.

הבודהיזם הוא איבר אחד , האיסלאם הוא איבר אחר , הנצרות איבר אחר , היהדות איבר אחר וכו'.
על כל אחד מהאיברים הללו עוברים תהליכים שונים בתורו (כמו שבימינו עובר על האיסלאם תהליך משמעותי) , וכולם הם חלק מהבניין של התודעה האנושית.
כולם חשובים.
מה שכן , לי יש סימפטיה מיוחדת ליהדות , גם בגלל שאני יהודי , וגם בגלל שרואים את התפקיד המכריע שהיהדות והיהודים במספרם המועט מילאו בעולם - מה שהופך אותם לאחד האיברים החשובים , גם אם לא מהגדולים ביותר.

(ומאמר שמצא חן בעיני :
http://www.cafemedia.co.il/מאמרים/דע-מאין-באת-ולאן-אתה-הולך   )

lightflake

New member

מודה שאהבתי נורא את הסרט "אפוקליפטו" ואני באמת חושב שזה אחד הסרטים היפים שנעשו מבחינות רבות, אבל הסוף שלו כנראה בא להראות נקודת מבט דומה לזו שינוקא מציג, שבו מגיעות ספינותיו של קולומבוס כביכול להביא את בשורת המוסר והדת (הנצרות) אל יבשת אמריקה... כמובן שזו ראייה מאוד מוטה ומאוד צבועה ועיוורת, הרי כולנו יודעים מה היו תוצאות המפגש הזה, רצח עם וחוסר סובלנות מוחלט לתרבות אחרת שפשוט הושמדה ושכמעט לא ידוע עליה היום כלום.

ינוקא1

New member
זה לא מה שאמרתי

האינקוויזיציה לא היתה בדיוק משהו חיובי - גם לא כלפי העם שלנו.

ואף אחד לא יכול לחשוד בי בסימפטיה כלפי הנצרות בכלל או הנצרות הקתולית בפרט - מבחינתי זו אחת הדתות הצבועות ביותר שקיימות.

אך בכל זאת היא מילאה תפקיד ב"התבגרות" של כדור הארץ - הסרת עבודת האלילים והישויות מהעולם.
כנ"ל האיסלאם מילא תפקיד זהה.

neophile

New member
לדעתי זה לא קשור לעבודת אלילים או למונוטאיזם

גורדייף מדבר בשביעיות למשל אדם מספר 1 .2 3 ... 7
&nbsp
וכך גם יש דתות של אדם מספר 1 .2 .3 ...7
&nbsp
דת של אדם מס' 1 היא פטישיסטית וכוללת ריקודים וטקסים מהסוג הזה
דת של אדם מ' 2 היא ריגשית , כמו הנצרות והאיסלאם שמצד אחד מטיפים לחמלה ואהבה ומצד שני טובחים בלא מאמינים באמונה שלמה ...
דת של אדם מס' 3 היא שיכלית , כוללת דוקטורינות מפורטות של תיאולוגיה ופילוסופיה וכו'
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
ומה זה משנה ?

מבחינתי יש באדם הרבה רובדים , ואני יכול לעבוד את האל בריקוד , ברגש , בשכל ...... זה לא משנה.

אבל מאוד משנה מהי כוונתך - לאיזה אל אתה עובד.

האם אתה עובד לאלוהי הכסף והזהב , או לאלוהי התאווה והכבוד והשליטה , או שאתה רואה את עצמך שליח של ההוויה בעולם.

כי חלומות

רחוקים מלהיות מציאות.
את יושבת כעת ליד המחשב וקוראת בפורום.
בחלום שלך, החדר יכול להיות הג'ומגל.
כאן עובר אריה.
שם זוחל נחש.
קופים קופצים וצורחים...
האם זו המציאות של החיים שלך?
"...ההיית או חלמתי חלום...?"

ו ב ע י ק ר מציאות רחוקה מלהיות הדמיון.
המציאות היא אינסופית.
מוחלטת.
נצחית.
בלתי-משתנה.
אושר עילאי....
זה דמיון עבורך?

הגיג יפה.

נדמה לי שלהרבה אנשים יצא לפחות פעם אחת בחיים לחשוב ככה.
זה נחמד להשתעשע בזה.
אפשר בטח לכתוב על הבסיס הזה ספר מדע בדיוני סוחף ומעורר מחשבה ו/או סרט מטריקסי יפהפה.

neophile

New member
ככל שזה נוגע לרוב האנשים

חלומות הם אכן המציאות מפני שאנחנו ממשיכים את אותם תהליכים שמתרחשים בזמן שינה גם בזמן עירות בנוסף לקליטת רשמים חושיים ועיבודם שזה הפן המציאותי יותר בעניין ..
&nbsp
ואכן מה שאנשים מתייחסים אליו כמציאות זה הדמיון שלהם , זה החלומות שלהם בנוגע למציאות ..
&nbsp
&nbsp

לפעמים חלומות מקדימים את המציאות

הרעיון קודם נשתל ומתפתח בתת מודע ומופיע בחלומות בטרם יהפוך למציאות.
בדיוק היום היה לי חלום שעסק בפוטנציאל עתידי של משהו שעדיין לא התגשם לגמרי במציאות חיי
אז לפעמים אפשר לראות התקדמות או ניצנים להתקדמות עתידית דרך מראת החלום
שאילו בעיני החלומות הכי טובים

neophile

New member
זה לא סותר את מה שאמרתי

יש לנו הרבה רעיונות בתת מודע , השאלה אם לכולם יש את אותה מגמה להפוך למציאות זאת שאלה שכדאי לשאול , ובמהלך הערות הרי אותם תהליכים בדיוק ממשיכים להתרחש כמו בזמן השינה בנוסף לקלט החושי ככה שיש אפשרות להשוות בין הרצוי לבין המצוי ולפעול בהתאם - ובדרך כלל בשלב הזה דרוש מאמץ .
&nbsp
במובן מסויים המאמץ הוא גם נסיון להשתחרר מדמיונות - כי הכי קל זה לדמיין שהגשמנו את החלום(כמו חלום בתוך חלום) ולכן דרושה העדפה ברורה לצד המציאות החושית - כלומר לקבל את האישרור ממנה כלומר להתעורר מהחלום .
&nbsp
גם להגיע למצבי תודעה גבוהים יותר יכול להיות רק חלום בתוך חלום וגם פה דרושה העדפה ברורה למציאות החושית , כלומר לאפקטים מוחשיים לשינוי התודעתי .
&nbsp
&nbsp
&nbsp

לגמרי!

המציאות מדהימה והיא מה שאנו מפנטזים עליה (ובדרך כלל אנחנו נמצאים בחלומות)

למעלה