הגיג מקצועי

הגיג מקצועי

אני מתחבט , כרגע אני סופר מובטל. עבדתי בהיי טק ,כן כמו כולם. ואני לא יודע או בטוח אם אני בכלל רוצה לחזור לזה. למרות שאני יודע שבלית ברירה אני אלך לעבוד בזה. אבל כמו מחצית מהאנשים על כדור הארץ הייתי רוצה לעבוד במשהו מעניין. משהו שיכלול ציור וכתיבה מהתחומים האהובים עלי. אני כבר הרבה זמן מחפש מקצוע אחד שיכיל המון תחומים בבת אחת. אבל אין כזה. מה כדאי לעשות ? האמת אני שואל אבל מן הסתם אני אחזור לעבוד בהיי טק , למרות שחבל לי , חיים רק פעם אחת. מצורף בזאת סיפור , שממחיש חלק מהתחושות ..

MayRosen

New member
../images/Emo22.gifקראתי

אז ככה, הסיפור חמוד, וממחיש את מה שאתה מרגיש. נראה לי שאתה עובר את מה שהרבה מפוטרים עוברים,ואנשים צעירים בכלל שמתעוררים יום אחד ומגלים שעבודה היא לא רק לשם משכורת סבירה אלא צריכה גם לגרום סיפוק והנאה. אני לא רוצה לפוצץ לך את הבלון אבל הבעיה היא שאין שם בחוץ יותר מידי אופציות ובטח שלא בתקופה האחרונה. אבל תמשיך לחפש, אל תתייאש, ואני בטוחה שבסוף תמצא תפקיד שיענה על יותר דרישות מהתפקיד הקודם שעשית. מתישהו. אני בעד לחקור ולחפש. תמיד. אני מאחלת לך המון בהצלחה ותעדכן אותנו פה על ההתקדמות שלך. שנדע.

וכמובן

שלא חיביים תמיד לעסוק באותו תחום, תפתח את מודעות הדרושים אבל אל תתפתה לרגע להביט במדור ההיי-טק, תביט דווקא במדור אחר ואולי תחכה לך שם הפתעה נעימה עם אפשרויות טובות יותר.

משאית

New member
רוצה ביקורת על הסיפור?../images/Emo13.gif

דברים לחיוב: העלילה מעניינת ויש סדר והגיון בדברים. יש התחלה, אמצע ויש גם סיום. אתה עושה שימוש יפה בכל מיני ביטויים שונים ומשונים ומתאים אותם בהצלחה לסיטואציות. גם התיאורים שלך מלאים ומספיקים. יחד עם זאת (אם מותר לי להרצין), צר לי אך ישנם גם מספר אלמנטים אחרים שבולטים בכתיבתך והם דורשים תיקון: קצת צורם באוזן השימוש הרב שאתה עושה במילים כגון "אך" , "אבל" , "למרות" , "אני" , "היה" , "לפתע" , בתחילת כל משפט שני או שלישי שלך. לדוגמה המשפט "במודעה היה כתוב..." לעניות דעתי עדיף היה להחליף ולרשום "במודעה נכתב...". השיטה היא לקרוא משפט מעיתון או מכל מדיה אחרת ולכתוב אותו בעצמך מספר פעמים עד שזה חודר לך לראש. בגדול... היה בסדר ומעניין, הקורא נשאר במתח ורוצה לקרוא את הסיפור עד תום. נשאר לך קצת להשתפשף בכתיבה אם ברצונך להתמחות בתחום וללמוד נוהגי כתיבה נאותים. ולמרות הצד הביזרי בשימוש בבן של אלוהים (מנור), שיכול לגרום לסיפור/הגיג להשמע כפנטזיה, הצלחת לשמור על מידה של הגיון בסיפור. יש בסיפור גם מוסר השכל להסביר למי מאיתנו שעדיין לא יודע, או שכח, שלא אלים אנו אלא אנשים עם מגבלות. אחלה הגיג.

עידכונים

אז ככה קודם כל תודה על הביקורת הבונה אני מרוצה. אני חשבתי לקחת באמת קורס או משהו כזה של כתיבה יוצרת כדי לקבל פידבק ולשפר את עצמי. נראה צריך למצוא איפה יש כזה דבר. שנית עכשו אני גם בייעוץ כזה חברה שעוזרת למובטלים שנשלחתי לשם מטעם החברה המפטרת. עשיי גם רשימות לעצמי מה אני רוצה. ותמיד יצא לי מין שני דברים הפוכים כמו מקצוע שלמשלב מחשבים וביולוגיה מחשבים ורפואה , מחשבים ופסיכולוגיה. או איור כתיבה ובניית אתרים. מחשבים וגנטיקה (לא נראה לי שאלמד בעתיד הקרוב ביואינפורמטיקה). אז לפחות זו התקדמות. למרות שעדייך נראה לי שבסוף אני אעבוד pure מחשבים לא בגלל שאני רוצה אלא בגלל המצב.

משאית

New member
בגלל המצב?

תשמע גנרל (תת-אלוף?), ה"מצב" תמיד היה ככה!... לפעמים יותר ולפעמים פחות. זו לא שיטה בריאה להאשים את המצב! השוק בחוץ כל הזמן משתנה ויש להסתגל אליו בכל פעם מחדש. יש להשכיל להבין מהם השינויים ומה הדרישות המצופות ממך בעקבות כך. אני מציע לך, שאם אתה לא לחוץ על כסף, תמשיך במסגרת הלימודים. אם למדת לתואר ראשון - תמשיך ללמוד לתואר שני, אם רק סיימת קורס בתכנה - לך תלמד לתואר ראשון. בקשר ל-מה ללמוד? אתה צריך להחליט בעצמך. אני לא מאמין בכל היועצים למיניהם שיבלבלו לך במוח בנסיון לדלות פרטים וישאלו אותך סיפורים מבית אבא, ושתתאר להם את יחסיך עם אחיך הקטנים, ויבקשו לשמוע ממך סיפורי בום-בום מהצבא. בסוף יאמרו לך את המסקנה שאתה מתאים לעבודה במסגרת לאו דווקא לוחצת ולך תבין למה מתכוון כבודו המשורר ותרגיש שבזבזת לחינם את זמנך. בכל אופן ההתלבטויות המרובות שלך במה לבחור לא עוזרות לך וגורמות לך לדרוך במקום. אם בכל זאת קשה לך להחליט, הרי כך הוא מכיוון שאין בידיך את כל הנתונים בכדי להחליט. תנסה לדמיין את עצמך בעוד 5 או 10 שנים ואיך תרצה להראות ובאיזה תפקיד וכך זה יעזור לך להחליט מה לעשות עכשיו(!). מה לעשות בעוד שנה. מה לעשות בעוד שנתיים וכן הלאה. יען כי צריך לתכנן את העתיד ולא רק את ההווה. האם אתה אוהב לעבוד בעבודת שטח? האם אתה אדם שמסוגל לעבוד מול מחשב במשרד כל החיים? וכו´..... תחפש משהו ספציפי שיחודי בך שבו אתה חזק, תחום שישקף את יכולתך... אם בן אדם רואה את עצמו כפרקליט בבית משפט, על אותו אדם לקום למחרת בבוקר ולהרשם לפקולטה למשפטים וללמוד שנים ולהשקיע. אני בטוח שאתה לא רוצה לקום בעוד 10 שנים ולגלות שאתה עדיין מתלבט במה לבחור, לכן עליך לקחת דף כבר היום ולרשום את כל האפשרויות שעומדות לרשותך, ולסמן על כל אחת מה זה ידרוש ממך להשקיע, ואם התפקיד בכלל מתאים לך לטווח ארוך. אי אפשר לקצר תהליכים ולא ניתן לשנות דברים בזמן כה קצר. בסופו של דבר כל מה שתחליט יביא אותך לתפקיד שייחלת לו. בקשר לכתיבה - תמיד כדאי לשפר את יכולת ההבעה גם בכתב וגם בעל פה. אתה לא יודע מתי זה יכול לעזור לך :) בעולמנו המודרני אנו נמצאים בחברה שמדברים בה הרבה ולמילים יש כוח רב... אתה יכול להגיד לבחורה את המשפט הנכון ברגע הנכון, ושבית את ליבה (ע"ע מאי רוזן והקמצן).

חן חן לך

אכן אני עושה זאת עוד בזמן עבודתי התחלתי ללמוד לתואר שני ועכשו אני רק לומד. אני אכן אתכוון לשפר את יכולת ההבעה שלי. וצירפתי סיפור שרציתי לצרף להודעה הקודמת אבל לא צלח בידי.

משאית

New member
cup cup cup

cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup cup 100 פעם!!! זה כמו שתתכווני למשפט: "no soup for you" , ובמקום תכתבי: "no soap for you" .

MayRosen

New member
טעות טועים טעיתי

וכמו שפואד היה אומר: "לפעמים קורות טעיות קטנות"

משאית

New member
עכשיו צולח בידי להשיב לך ../images/Emo13.gif

הסיפור הראשון מוצלח יותר, ובמילים פחות עדינות הסיפור הראשון פחות גרוע (
סתם... צוחקים...)

למעלה