הגיגי פתיחת שנה

ניתמר

New member
הגיגי פתיחת שנה

איך זה תמיד קורה לנו.. אז אנחנו בסופו של דבר אחרי התלבטויות בין גן פרטי, עוד שנה במעון או לעלות עם כל הקבוצה לטרום טרום. לאחר אבחון פסיכולוגי ( כדי לוודא שלא מפספסים כלום) ובהמלצת המטפלת משנה קודמת הוחלט שהיא מסוגלת לעלות. עשינו זאת ובינתיים היא מתמודדת. העניין הוא שהגננת לא כל כך מנוסה, לא כל כך חמה וגם (יסלח לי אלוה) כנראה גם לא כל כך חכמה... וילדתי קלטה זאת. נראה שהגננת לא כל כך פותרת בעיות בגן ולכן כנראה לא רכשה את אמונה של הילדה, שעקב הקוטן שלה וחוסר היציבות שלה ( החלה לצעוד מאוחר) צריכה סיוע וחיזוק. ראיתי בהודעות קודמות שאולי להציע לה להגיע לביקור בבית, זה נראה לי רעיון חביב אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. היא גרושה המגדלת ילדיה לבד, כך שנרה לי שהיא לא כל כך פנויה. היא עושה בגן הרבה מאוד הדבקות על כל מיני דברים שהוכנו מראש: רימון, יונה בונה מגרוטאות עובדת בחימר. ונראה לי שבתי מאוד אוהבת את זה (עד היום היא לא כל כך יזמה את זה, והיום, היא ממש לבדה מארגנת בבית שולחן יצירה. כך שנראה לי בהחלט שיש דברים נחמדים שהיא לוקחת מהגן/ מהגננת. בקיצור. מה לדעתכם ניתן לעשות כדי לקדם את הקשר ( כי כבר עולה הבקשה להשאר בבית.. ולא ללכת לגן) ואיך משפרים את הקיים?.. גמר חתימה טובה לכולם!(וסליחה)

לדבר עם הגננת

מנסיון, עם גננת שהיא בעיקרון בסדר - זה תמיד עוזר. או שהיא מטפלת בעניין, או שהילדה תקבל תחושה שיש תאום בין אמא לגננת ותרגע, או שהגננת באמת תתחיל להתייחס (לפעמים אפילו אם זו התייחסות מוגברת ליומיים-שךושה - זה עושה את העבודה, או כל האפשרויות גם יחד. לי אישית חשוב שגננות תדענה שאני יודעת מה קורה ומעורבת - ויש לי תחושה שהן בהחלט מתייחסות יותר לילדים שהוריהם מעורבים (באופן חיובי, כמובן) במה שקורה לילד/ה.

נעה גל

New member
אני מסכימה עם ליליה

תראי - במהלך החיים של הילדים בגן נתקלים גם בגננות שהן לא הכי מדהימות (אולי ניסוח אחר יהיה יותר מדויק: בדרך כלל הגננות הן בסדר, לעיתים רחוקות מוצאים משהי מדהימה). כל עוד לא מדובר ברמה של נזק (מעבר לשעמום) אין ממש הרבה מה לעשות חוץ מאשר להוריד את הראש, לנשום עמוק ולעבור את השנה. מה שכן, כדאי לדבר איתה. אל תוותרי על הרעיון שלהזמין אותה אליכם הביתה - מקסימום היא תגיד לך שלא מתאים לה ותקבעו שיחה בגן או שיחה בערב בטלפון. מכיוון שנתת תיאור קצר למה שהגננת עושה עם הילדים (הרבה עבודות שבלוניות) אני מציעה בחום שתתני לה "קונטרה" בבית - יצירה חופשית בלי הכוונה בכלל, עם מגוון של חומרים. ילדים עלולים להתרגל לעבוד על דברים מוכנים (קרטון גזור בצורת יונה/רימון וכו') ואח"כ מתקשים למצוא רעיונות בעצמם. >>ורק שיהיה ברור - עבודה מדי פעם על שבלונה מוכנה, זה בסדר. השאלה היא האם ניתנת להם ההזדמנות, בכל נושא לעבוד גם באופן חופשי<<

למעלה