הגיגי יום שבת

skeep

New member
הגיגי יום שבת

אני מניח שאני לא היחיד ששאל את עצמו את השאלה הבאה: אם לא הייתי הומו, מה הייתי חושב על הומואים? לי קשה לענות על השאלה הזו, אולי בגלל שאני לא משוכנע מהי, אולי בגלל שלא ניתן לענות עליה בכלל. בכל מקרה, כשחייתי את חיי כסטרייט הומופוב בעל נטיות הומואויות, תמיד התייחסתי להומואים ב"ליברליות", בסגנון שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה וכדומה. אני בטוח שלנטיות שלי היו השפעה על הגישה הליברלית הזו, ולכן עדיין מטרידה אותי השאלה, מה הייתי חושב עליהם אם לא הייתי כזה. ולמה כל זה חשוב? כי הגישה הליברלית כלפי הומואים, היא לטעמי הרבה פעמים גישה מתנשאת. "שההומואים האלה יעשו את מה שהם רוצים" "אנחנו אוהבים הומואים" וכדומה. במבט לאחור אני חושב שזו גם היתה הגישה שלי. התנשאות ומידה של רחמים כלפי התופעה, המסוות בליברליות מזוייפת. עכשיו כשעניין היציאה מהארון מעסיקה אותי, אני חושב על ההתייחסות שתהיה כלפי. דווקא ההתייחסות של החברים שלי לא כל כך מדאיגה אותי. יותר מדאיג אותי לדוגמא, מה תהיה ההתייחסות של חברים של חבר שלי. המחשבה שמישהו "יקבל" אותי מעוררת בי חלחלה. במידה רבה אני מעדיף לקבל התייחסות פחות מקבלת אבל אמיתית מהתייחסות אמפאתית מזוייפת של כל מיני אוהבי הומואים "שמקבלים" את התופעה. לא ברור לי עד כמה הצלחתי להבהיר את הנקודה הזו. אני יודע שבמחשבה הזו יש הרבה סתירות, אבל נדמה לי שיש בה גם לא מעט אמיתויות. ולמה לעזאזל כל כך אכפת לי מה חושבים עלי? סקיפ. סקיפ

spainbar

New member
ס...סק...סקי...סקיפ...סקיפיייייייי

אם אתה מעוניין אני בתהליכי חקירה איך אני יכול להוציא את הצורך הזה לקבל חיזוק מהסביבה - האם אפשר להוציא בניתוח את העובדה שכל הזמן אכפת לי מה אחרים חושבים? אני יודע שיש אנשים כאלה (באגדות) שחיים בלי שיהיה אכפת להם מה אחרים חושבים - dead people ס´

.m

New member
למה באגדות???

אני מודה - מוזרה שכמותי - שמעולם לא הבנתי למה אנשים לוקחים ללב מה שאנשים אחרים אומרים/חושבים עליהם. למה??? ואם זה כל כך חשוב לך - למה שלא תאסוף סביבך אנשים שחושבים שאתה אדם נפלא ונהדר? ככה לפחות הדיעה שלהם תהיה מועילה...
mai

spainbar

New member
מאי... הלוואי והיה קשר

אנשים שמבקרים אותי לא מעננינים אותי, ואנשים שמחמיאים לי סתם מביכים אותי זה לא עניין של להקיף את עצמך באנשים הנכונים, אני בהחלט יכול להגיד שתכונת האופי המעצבנת הזו שלי - שאני מנסה לצמצם, מגיעה מאמא שלי, אני לא כל הזמן דואג למה שחושבים עליי, אבל יש לזה השפיעה עקיפה לפעמים - לצערי.... :) ס´

לירונר

New member
אתה רואה../images/Emo35.gif אני כן מגיב

ואפילו כתבתי הודעה עם תוכן
~לירון~

MARMELAD

New member
אם לא הייתי הומו.. מה הייתי חושב על

שאלה מסובכת. אני חושב שאם לא הייתי הומו בכלל לא הייתי חושב על הומואים. אני גם חושב שאם לא הייתי הומו הייתי בנאדם הרבה פחות טוב ממה שאני. למה? כי בגלל שאני הומו, אז גדלתי בהרגשה שמשהו בי לא בסדר. וכדי להבין מה זה, חקרתי את עצמי. ודרך התהליך של לחקור את עצמי, גם הסתכלתי על האחרים. ואז פיתחתי רגישות למיעוטים מסויימים על הדרך. ואם לא הייתי הומו... לא היה לי מה לחקור את עצמי, לא היה לי מניע לחקור את הסביבה שלי, וסביר להניח שהייתי סתם בנאדם. אז מה טוב שאני כן

spainbar

New member
צודק בעצם... למה בכלל

לחשוב כל הזמן מה היה קורה אם... אם הייתי זברה, אם הייתי שחקן קולנוע וכד´... היה יכול להיות ממש טוב אם היינו מקבלים את עצמנו, אם היינו מבינים שמי שאנחנו זו עובדה סופית, מוחלטת, ושהיא רק לטובה - לראות את מה שטוב ומיוחד בנו ולא את מה שאנחנו מפסידים בתור מי שאנחנו. ס´ (בעל הדשא הירוק יותר)

אני חושב שגיא אמר את זה הכי טוב../images/Emo34.gif

אם לא הייתי מה שאני עכשיו, אני בטוח שהייתי בן-אדם פחות טוב...אני בטוח. אני לא חושב שאני רוצה לשנות את זה. חוץ מזה, אני חושב שעוד פרספקטיבה מיוחדת, כמו שלנו, על החיים, היא תמיד טובה...בלי זה - היינו רואים הכל בצורה אפורה כזאת, של סטרייטים...איכססס. מה הם מבינים בכלל?
רק בנות וכדורגל יש להם בראש... הא...סטרייטים

skeep

New member
אני חושב שהנקודה מתפספסת

אני מסכים שלחוויה הזו יש בהחלט השפעה על דרך החשיבה (שלי לפחות ובטח של עוד הומואים). זה בטח לא דבר אוניברסלי וכולל אצל הומואים. יש מספיק הומואים חסרי סובלנות כלפי דו מיניים, כלפי ארוניסטיים, כלפי ערבים, וכלפי מכוערים. אבל כמו שאמנרתי, זו לא בדיוק הנקודה המרכזית. התחושה שאני צריך שאיזה מישהו "יקבל" אותי עושה לי לא טוב. בעצם הקבלה יש מעין פטרנליזם כלפי המתקבל. הסתירה במה שאני אומר ברורה. לתופעת ההומואיות לא מתייחסים בדרך כלל בשיוויון נפש, אלא כאל משהו עסיסי, שהוא נושא טוב לריכולים וקישקושים. ברור שזה טוב בהרבה מאנשים צרי מוחין שחושבים שבמעשינו אנו מטמאים את העם ומעכבים את בואו של המשיח, עליו השלום. מצד שני, נשמה לי שלי יהיה קל יותר להתמודד עם חבורה כזו, שפיה וליבה שווים במידה רבה, מאשר עם חבורת ליברלים רחמניים שתתנשא עליי ותגיד לי שזה בסדר. אני יודע שאני קצת דפוק בראש (בעיקר בקטעים האלה), אבל זו התחושה שלי כרגע. סקיפ

אני לא רוצה ש"יקבלו" שום דבר../images/Emo123.gif

(טוב, אולי משהו אחד...
) אני רק רוצה שיתייחסו אלי בצורה שווה! כי אני בן-אדם בדיוק "כמוהם"! זה הכל! לא צריך יחס מיוחד, או חרא אחר. שלא "יקבלו" ושלא יעשו טובות...שום פטרנליזם ושום חארטה בארטה! שרק יפסיקו לנעוץ מבטים, ולצחקק, ולקלל, ולירוק, ולאיים, ולהכות, ולהפלות לרעה (במכוון) ולקרוא לנו "חוטאים" "טמאים" "עוכרי ישראל" "חולים" "סוטים" "אנסים" או "קוקסינלים". זה הכל. ביקשתי יותר מדי? ביקשתי משהו מיוחד? ביקשתי משהו שעולה הרבה כסף? שדורש תקציב מיוחד? שדורש חוק מיוחד? *התעצבנתי*

MARMELAD

New member
../images/Emo6.gif ואם כבר הם עושים את זה

אם הם כבר נועצים מבטים, מצחקקים, מקללים, יורקים, מאיימים, מפלים, מזדיינים..... שיעשו את זה מאחורי הגב שלי. כן, אני מעדיף את הסטרייטים שיהיו נורא נחמדים אליי ומאחורי הגב יגידו "המתחנגל הזה" מאשר סטרייטים שיירקו לי בפרצוף וגם מאחורי הגב. למה? מאחר ואם הם יתנהגו אליי בנימוס בפניי, עוד אנשים יעשו ככה. ולאט לאט יהיה שינוי. אבל אם כולם פשוט יירקו לי בפרצוף אני לא רואה שום שינוי באופק. (דו פרצופיות? תארוז לי שניים)

icy rain drop

New member
אל תצטער, אתה צודק לגמרי

המחשבה הזו עוברת בראשי מדי פעם... ואין לי תשובה... אבל בכל מקרה, מה אכפת לך אם הם ליברלים, הומופובים או וואטאבר, כל עוד זה לא פוגע בך אני חושבת שלא צריך לשנות לך הרבה... (זה הדבר הראשון שעלה לי בראש) עכשיו.. הדבר השני? האמת שגם אותי מעצבנים הליברלים האלה היתה לי חברה שהיתה ממש בסדר עם זה אבל היא הציקה לי נורא בגלל שאני דו מינית היא היתה מבקשת ממני כאילו במקרה לגעת לה בחזה והכל ("איך הפוש אפ?") ומילא, אם היא היתה מישהי שאני רוצה והכל והיא סתם מתגרה בי אבל הלווו את שמנה ומכוערת... טוב, לא כזאת שמנה, אבל בהחלט לא הייתי רוצה אותה... גם לא במצב נואש. ומה אני באה להגיד? שזה מעצבן הגישה הזאתי של להטפל לזה שאתה הומו וכאילו לאהוב את זה או באמת לאהוב את זה ולהראות את זה בצורה מוגזמת. בקיצור נמרץ? הליברלים שלך... אז אל תצא מהארון יציאה מתוקשרת ומוחצנת פשוט דע למי לספר ולמי לא... זו רק אני או שסטיתי לגמרי מהנקודה שרציתי להעביר? טוב נו.. זה כי הרגע קמתי ואני עומדת בכלל ויותר קשה להתרכז ככה.. מה הקשר.. בוקר טוב ישראל

לירוי25

New member
היי סקיפי../images/Emo142.gif

מה קורה? טוב אז ככה - אני משער שהבנתי מרבית מהדברים שכתבת אם לא את כולם לגבי התחושות שלך. אין ספק שיש משהו מקומם בצורך של הסביבה לקבל אותו כבני אדם בעלי נטיה מינית. בעצם התחושה שאנשים לא אוהבים אותנו כי משהו לכאורה לא בסדר. חשוב שנבין ושתבין משהו - הדור שלנו בהשוואה לדור של ההורים שלנו הביא איתו דברים חדשים, שינויים בנורמות שהדור הישן שבעצם גידל אותנו לא ממש יודע איך לאכול את זה. אני אתן לך דוגמא - היום בחורה שנכנסת להריון יכולה לעשות הפלה ולהמשיך בחייה. זה אמנם לא נעים אבל באופן כללי זה משהו מקובל ובעל חשיפה ותמיכה ציבורית ומדינית. כשאמא שלי היתה בסביבות הגיל שלי, חברה טובה שלה נכנסה להריון. כשאבא שלה שמע על זה הוא ואחיה כסחו לה את הצורה ושברו לה את היד. כל השכונה שמעה אותה צורחת אבל אף אחד לא חשב לעשות משהו כי ככה נהוג. מספר שבועות אחר כך היא אולצה להתחתן עם אותו בחור. כמה מקרים כאלה אתה שומע היום? לכן, אנשים שונים מתמודדים עם התופעה בדרך שלהם, ואם קיים בהם צורך "לקבל" אותה אז חפיף. אל תשכח שהכל תלוי בך ובמה אתה משדר לסביבה.

skeep

New member
יש למישהו מחדד?

כדי לחדד את הנקודה. (איך לעזאזל מחדדים נקודה?) הבעיה היא לא לגבי יציאה מהארון עם חברים שמכירים אותי. מהבחינה הזו ברור לי לחלוטין שהעניין הזה יתווסף לכל הדברים שהם מכירים ושעושים אותי מה שאני. ההתלבטות באה בעיקר בהקשר של פגישה של חברים סטרייטים של חבר שלי. ולמה זה מטריד? כי אני כל הזמן שיחקתי אותה הליברל, המקבל והמסתלבט. אני הייתי בצד של הפטרנליסטי והמתנשא, אני הייתי זה ש "מקבל" את התופעה המוזרה. פתאום אני יהיה בצד השני???!!? מעורר בי קצת חלחלה. דבר נוסף לגבי היקף היציאה מהארון. אני חושב שאני אדם של "הכל או לא כלום". יענו, או בארון לחלוטין או בכלל לא. אין אמצע. אם אני יחליט לצאת מהארון, נשבע לכם, אחוששילנג, אני יוצא למסע צלב על מנת להביא את הבשורה לעם היושב בציון. סקיפ, במצב רוח קרבי.

spainbar

New member
סקיפי דידו דה, סקיפי די היי...

מה אתה אנזים? מה זה הכל או לא כלום? אני יכול להבין את המצב הנורא של פתאום לעבור לצד "המקבל" את השאלות והדיעות אבל תעשה מה שנוח לך? מה הכוונה ביציאה מלאה? למה זה נכון ודרך אחרת לא נכונה? ס´

my self

New member
אנזים זה לא הכל או כלום...

בהחלט יש לו דרגות פעילות שונות.

spainbar

New member
אני יודע

פשוט זה מה שעלה לי לראש.... אז תחליף אנזים בעצב - הפעלה של תעלות נתרן - מספיק טוב? ס´

dodobird

New member
הממ...

האם זה נדמה לי, או שיש כאן יותר מידי אומואים שלומדים ביולוגיה?

dodobird

New member
למה? יש לך השגות על היעוד שבחרתי?

על הדבר שהחלטתי שהוא - הוא מה שיוביל אותי? משוש חיי? בבת עיני? הג´יפה בשיני אחרי שאכלתי פטרוזיליה? איך
למה
יש לך רעיונות טובים יותר...? He asked humbly

למעלה